Verdidebatt

Dagens flaneri

En har det ikke mere morro enn man lager seg sjøl.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Flaneri var et av avdøde Odd Eidems yndlingsord. Det var sånn småmummel og forsøk på humor og ironi. Det ble bøker av det,men ingen kan leses idag. Hvorfor det? Det står ikke noe der som har en viktig sannhetsgehalt. Alt som ikke har det, bare forsvinner.

Men idag har jeg så mange baller oppi huet mitt at jeg må pusse støvet av det eidemske favorittordet.

Dagens melding fra verdensscenen er at Egypt har utvist den tyrkiske ambassadøren og dratt de diplomatiske forbindelsene ned på minimumsnivå. Grunnen for dette er at Tyrkia aktivt blander seg inn i det indre politiske liv i Egypt. He,he.

AKP i Tyrkia er jo i Muslim Brotherhood-familien, de er naturligvis rasende over avsettelsen av MB-regjeringen og gjør alt de kan for å få MB opp å stå igjen.

Noen momenter: tyrkere som har greie på sånt har lagt merke til at statsminister Erdogan har begynt å hilse i kodet MB-språk. Det består i at du putter tommelfingeren inni håndflata og spriker de andre fire fingrene i en vifte. Det kalles Rabaa-hilsenen og er en MB-hilsen. (Rabaa betyr fire)

Her raser da opposisjonen i det tyrkiske parlamentet mot utenriksminister Ahmet Davutoglu og hevder at han er Qaida-venn og sympatisør. Det kan det faltisk være mange grunner til å påstå, for Tyrkia har under hele Syriakrigen vært en positiv base for Qaidas trening,logistikk,innreise på tyrkisk jord. Og Tyrkia leverer også våpen til Jihadene som er sterke på Sinai og som for bare noen dager siden drepte ti egyptiske soldater. Ikke noe rart Cairo er rasende.

Men her er mere underholdning: Al-Jamaa al-Islamiya er en av de frykteligste terrororganisasjonene Egypt har hatt. Historiker om dette,Al-Zayyat,skriver i sin bok The Road to Al-Qaeda følgende:

"Jamaa var kjent som en av de voldeligste Jihadorganisasjonene i Egypt på grunn av deres berømte angrep på turister som fant sted i Luxor i Øvre Egypt i november 1997." Gruppa var også involvert i drapet på Sadat 6 oktober 1981.

Situasjonen i Egypt nå er lavbluss-borgerkrig. Hver dag drepes det ett eller to mennesker i aksjoner og sammenstøt. De kristnes situasjon vil jeg ikke skrive om siden det interesserer så lite.

Ledelsen av MB sitter i fengsel og det er å anta at Jamaa-lederskapet også har vært under husarrest og spaning. Like fullt viser det seg at deres historiske ledere,Jemah Islamiyah,Gamaa al-Islamiyah,Asim Abdalmagd og internasjonal talsmann,Islam Elghamry,har sluppet gjennom egyptisk passkontroll med falske pass,nybarberte og har havnet i  ----- Tyrkia!!! Og Elghamry skal ha redegjort for internasjonal presse at Jamaa nå befant seg i Al-Qaida-familien!

Her skrev da den berømte Islamprofessor Bjørn Olav Utvik en artikkel i Klassekampen 22 november 2012 som het "Dialog,ikke utestengning" Her roste han det fredelige demokratiske reformarbeid som både MB og gamle terrorgrupper hadde slått seg på.

Han nevner da spesifikt Jamaa som " en gruppe som i de siste femten åra konsistent har arbeidet nettopp for dette." Og så kommer det:

"ER DET RIKTIG Å NEKTE TERRORISTER SOM HAR KOMMET PÅ BEDRE TANKER ADGANG TIL NORGE?"

Tankegangen i dette miljøet er naturligvis at dess større kriminalimport,dess finere land blir det multikulturelle Norge og Oslo. Nå tør jo ikke eldre folk våge seg ut på gatene etter mørkets frambrudd,noe mange har gitt uttrykk for i Aftenpostens byaviser. Men Klassekampen går naturligvis den motsatte vei og graver opp en Kriminolog idag 23 nov 2013 som får en hel side til å redegjøre for at "Oslo er en historisk trygg by,og det er ingen "ransbølge."

Det er grunn til å anta at dette miljøet ville finne det berikende om også Jamaa-lederne ikke dro til Tyrkia, men til Oslo for å utvide sitt reformarbeide.

Så skriver da redaktør av Klassekampen,Bjørgulv Braanen, idag en jamrende lederartikkel om hvor fryktelig ille det går i Libya, men han presterer det mesterstykke å styre unna det faktum at det var den "breie venstresida" i Norge som var krigsutøverne nr 1 i denne krigen. Norwegian Airforce bombet for Qaida.

Og det fantastiske av Kafka-karakter var at SV som ble stiftet som mot Nato og krig,ideologisk var på barrikadene for KRIG. Og ifølge nyhetene den gang så hadde Solhjell på SV-landsmøtet holdt en så flammende tale FOR KRIG at begeistringen sto i taket!

Ikke dessto mindre får disse krigsforbryterne fremdeles anledning til å gå rundt i avisas spalter for å titulere hverandre som "sosialister" og denslags verbal kosmetikk.

Men avisa passer godt på å ikke redegjøre for etterlønnene og pensjonene til fyrtårn som Inga Marthe Thorkildsen og Kristin Halvorsen.

Unge mann: skal du gjøre en solid borgerlig karriere er det bare å melde seg på i "venstresida."

Og da har vi ikke berørt Jagland.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt