Verdidebatt

Bruk av kors i Norge

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg er glad i Norge, glad over å få lov til å være norsk også når jeg er i utandet. Glad for tryggheten det har vært å få vokse opp i et trygt land med trygge rammer og et velfungerne demokratisk styre. Glad for å kunne feire Grunnloven med det norske korsmerkede flagget!

Jeg vokste opp som speider under løftet som ble gitt: På æresord lover jeg ette beste evne å gjøre min plikt mot Gud og Fædreland, hjelpe andre og lyde Speiderloven.

Dette har vært og er grunnpillaren i mitt liv - også nå som 63 åring og fortsatt samfunnsaktiv.

Etter å bodd i utlandet i mange år og reist i mange verdenshjørner hvor de forskjelligste religioner har blitt parktisert, har jeg opplevt at korset ikke er velkommen. Så opplever jeg altså at jeg, (eller Siv Kristin Sællmann) ikke får lov til å bruke korset i det norske offentlige rom!

Hvem har ringt til NRK?

Hvem har slik makt i samfunnet at de kan løfte sin røst til ledelsen i NRK så høyt at korset ikke kan bæres i en lenke rundt halsen under sending?

Hvem er så inderlig engstelig eller redd for korset?

Som NRK lisensbetaler ønsker jeg å vite hva som foregår.

Med hilsen Fyrforvalter Knut Mørland som får besøk av mennesker fra over 100 nasjoner på fyret, som for eksempel de Kristne: "midt i natten mørket blinker som et fyrlys Jesu navn"     når de ser tårnet som rager mot himmelen.                                                           Muslimer: som faller til jorden og roper "Allah Uakbar"

når de ser fyret som minner om deres Minaret. Jeg er glad de gjør det og stopper dem ikke!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt