Verdidebatt

En urolig dag

Strøbemerkninger i turbulente tider

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det var under Bush den yngre at de amerikanske neo-cons gjorde sitt inntog ved makten i USA og igangsatte en krigersk omdannelse av verden som historien knapt kan oppvise maken til: permanent krig.

26 oktober 2006,mens Irakkrigen på gikk for fullt,holdt utenriksminister Gahr Støre en entusiastisk tale for USA hvor poenget er: "And not least,we see great potential for complementing each other." En slik glødende begeistring for oppslutning til USAs globale planer har vært offisiell tenkning her i delstaten fram til idag for fortsetter?

Og som Hans Rustad i en fersk artikkel helt riktig påpeker: i Norge er det slik at NGOs,Universiteter og tenkeinstitusjoner befinner seg i symbiose med STATEN. Det finnes knapt noen tenkning i Norge som ikke er statstenkning i AP-stil.

Da får vi den situasjonen at f.eks Midtøsteneksperter ikke ser det som sin oppgave å si sanne og utrivelige fakta om utviklingen i regionen der, men lager et verdensbilde som korresponderer til USAs krigsplaner. Apologeter for amerikansk ledet globalisering.

En av størrelsene innen denne lakeibransjen har en kronikk i Klassekampen idag  16 oktober om Syria. En ansatt i Pentagon kunne ikke ha gjort det bedre.

For å lette mitt sinn: noen motbemerkninger til idealiseringen av islamsk Jihad som har vært bærebjelken i Klassekampen siden 1979.

Den saudiske staten grunnet sin religiøse filosofi på Wahhabs tenkning som smaker av ørken,torner,sandstormer,brutal hete og iskalde netter. En ekskluderende beduin-kultur med stramme regler for alt. Alt.

I 1962 fant Saudiene ut at de skulle begynne å gjøre Wahhabismen til den dominante retningen innen Islam og stiftet Muslim World League for å finansiere misjonering,bygging av moskeer og islamske kultursentre. I Norge såvel som i Pakistan.

USA/NATO så det slik at den arabiske nasjonalismen representert ved Baath og Nasser var deres hovedfiende og like før han ble hengt, uttalte fundamentalist Sayyed Qutb at det er USA som har fått fortgang i islam.

England/USA gjorde alt de kunne for å påskynde framveksten av militant islam: det gjaldt å stoppe en mulig allianse mellom arabisk nasjonalisme og Sovjetunionen.

I 1979 lager så Shia-islam sin Khomeinirevolusjon i Iran og også disse igangsatte dyrebare prosjekt for å lage en SHIA-VERDENSREVOLUSJON.

Umiddelbart kommer da disse to rivaliserende retningene av hardislam, wahhabi og khomeinisme, på kollisjonskurs over hele verden.

Og når våre media referer daglig om bilbombing,massakre i moskeer,død og fordervelse i Irak og Pakistan,Libya, redegjør de ikke for at MYE av dette er resultat av  krigen mellom SaudiArabia(wahhabi) og Iran (Khomeini) om makten over den islamske verden. Mye av denne "uforståelige" terror er en proxykrig mellom SUNNI og SHIA-statene.

Det hevdes at det var Bernard Lewis som var først ute med et memorandum som påpekte at USA/NATO burde bruke Sunni-Shia rivaliseringen  som et krigsredskap for Vestens interesser. Og ganske riktig: Rand Corperation (tenketank knyttet til militærvesenet) foreslår en vestlig  allianse med militant Sunni islam i 2008 og peker på at også Qaida(sunni) kan vendes til en krig mot Iran.

Det er dette som ligger til grunn for krigføringen i Syria som er alliert med SHIA-IRAN.

Tyrkia(sunni),SaudiArabia og Qatar(sunni) organiserer (lik Afghanistan 1985-89) verdensJihad mot kjetterShia,ikke-troende Shiaer (Alawittene) i Syria mens USA/Nato driver leading from behind og bruker skismaet for alt det er verdt.

Forleden sa Hafez al-Assad: Så fort vi har drept 1000 jihad-terrorister,kommer det 2000 nye.

De kommer fra hele verden og åpenbart er avtalen mellom USA/Nato den at Sunni-statene skal betale reise,lønn,forsikring, mens USA/Nato leverer satelittbilder,våpen og etteretning av alle slag.

Pentagons professorer i Norge idealiserer dette og kommer trekkende med at det var et "opprør" mot et militærdiktatur av demokrater. Helt riktig det,men som veterandemokrat Michel Kilo skrev 14 oktober: de demokratiske kreftene har ofret sine liv - forgjeves.

"Today,Syrians are threatened with a future more dagerous than anything they have ever faced."

Det er da det stiftelsen av Army of Islam 29 sept 2013 bestående av 43 militante Sunni-Jihadister av wahhabi-qaida slaget.

Denne religionskrigen mellom SHIA(Iran) og SUNNI (SaudiArabia) i Syria vil naturligvis føre med seg at alle andre religiøse retninger er i livsfare og verken USA-Nato-Israel har den ringeste interesse av at den opphører. Tvertimot: trening og våpen til militant sunnJihad fortsetter. Vi kan ikke se bort fra en ny religiøs 30 årskrig.

Det som frambrakte en urolig søvn hos meg inatt var dette: Marine Le Pen og Nasjonal Front er nå det største partiet i Frankrike og beruset at fremgangen uttalte partilederen noe sånt: EU må vekk,EU oppløses akkurat som Sovjetunionen. 100 000 byråkrater får finne seg en jobb annetsteds.

Jeg drømte da at forkvinnen ble drept,både "trafikkulykke" og "helikopterulykke" dukket opp. Og Franz Kafka likeså. Etter at Walter Ratehenau ble drept på 1920-tallet skrev han i sin dagbok: "Merkelig at de lot ham leve så lenge."

I Hellas er nå alle parlamentsmedlemmer av Gyllent Daggry fratatt sin parlementariske immunitet og en del medlemmer sitter i fengsel. Jeg har en følelse av at Marine ikke riktig skjønner vilken desperasjon det nå er som raser i sinnene på globalistene i EU.

Om hun nå framstår som folkets Jeanne dArc i Frankrike mot EU,har hun skaffet seg dødelige fiender. Dødelige. Det uroet meg.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt