Verdidebatt

Gengangere i Aftenposten

Storindustriell virksomhet: å lyve.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Ved inngangen til dette året skrev jeg her på verdidebatt at 2013 vil bli det året hvor verden definitivt går av hengslene. Allerede den unge Georg Johannesen bemerket at norsk politikk egentlig bare var kommunepolitikk for innen utenrikspolitikk var det ingenting å diskutere: USAs president var Gud og alt som utgikk fra Nato var den rene skjære sannhet,sånt var det uforskammet å debattere engang.

Tiltross for at USA for 11 år siden løy seg til en total krig mot Irak under fiksjonen om weapons of massdestruction,er det ingen som vil dra noen erfaringer av dette. At det som i USA og Vesten kalles "corporate media" er eid og kontrollert av den makten som er for the american way of permanent war; oljeindustrien og det militær industrielle kompleks.

Dette var jo noe president Eisenhower i sin aller siste tv-tale advarte det amerikanske folket om: det militær-industrielle komplekset i USA truet demokratiet i landet. Nå er det representanten Ron Paul som hevder at disse kreftene er involvert i falske flagg operasjoner i Syria og andre steder.

Kjemiske våpen.

Under den kalde krigen var det USA som vidreutviklet og anvendte kjemiske våpen. Vi som er gamle husker tv-bilder av brennende vietnamesiske barn med napalmflammer på ryggen. I krigen mot Serbia ble utarmet Uran brukt,det samme under den første Gulfkrigen,noe som også rammet amerikanske soldater i tusentalls som fikk kreft i det som kalles "Gulf-syndromet".

Men barbariets barbari toppet seg i angrepet på irakske Fallujah i november 2004 hvor absolutt alle forbudte kjemiske våpen ble anvendt samtidig: hvit fosfor,napalm og depleted uran. Barn som fødes i regionen idag er fullstendige vanskapninger og/eller kreftsyke.

De kjemiske gassvåpen som Saddam Hussein brukte mot iranere og kurdere var jo levert fra Nato -stater akkurat som britisk presse nå avslører at England har levert potassium fluorid og sodium fluoride til Syria for ikke mange år siden. Det er grunnstoffene for produksjon av Sarin som det nå snakkes så mye om.(Sunday Mail)

Første gang runden om kjemiske våpen -Sarin - kom opp så ødela berømte jurist Carla del Ponte hele sin karriere innen FN ved å si at det var høyst tvilsomt om det var Syriaregimet som sto bak. Bare å reise tvil var en uhyrlighet i denne propagandakrigen som pågikk da,det ødela demoniseringen. Først Milosovic,deretter Saddam,så Gadaffi,deretter Bashar al Assad,deretter,deretter...?

Borgerkrig?

Det å knekke Syria er noe Vesten og USA har beskjeftiget seg med intenst fra 1996 og grunnen er selvfølgerlig at det oppsto en blokk av Iran-Syria-Hizballah som var fiendtlig til the New World Order.

Ingen snakker om hovedrolleinnehaverne i dette regionale og globale krigen: at SaudiArabia og Qatar finansierer Qaidatroppene,at Nato-Tyrkia er transittland for våpen og Jihadister,at USA etterretningstjenester frakter våpen fra Libya til Tyrkia-Syria og at Frankrike,England har sine special forces som trenere og rådgivere i Jordan og Tyrkia.

Det aller,aller meste som skrives i offentlig norsk presse om Syriakrigen er ikke noe annet enn krigspropaganda og cover up, "perception management" som det heter innen krigsforberedelsesideologien.

Det store sjokket for Obama-administrasjonen var at deres puddel nr 1,England,i parlamentet avviste deltagelse i en selvlaget amerikansk krig. Men problemet er vel at Englands etablissement har store kunnskaper og erfaringer med Midtøsten; deres politikere er ikke så hjernevasket som norske kommunepolitikere av provinskarakter.

Det andre er at Tyskland ikke blir med. Og det er mer enn forståelig da Tysklands økonomiske mirakel nettopp skyldes deres intime samarbeid med "de andre",dvs blokken Russland,Kina og Iran. For hvert år som går drar Tyskland seg nærmere Moskva og Beijing mens Frankrike av alle stater nå er på USAs side!

Hver dag sier da russiske Lavrov og Putin: hvis USA har bevis for at Bashar al-Assad har brukt kjemiske våpen,hvorfor kan de ikke framlegge bevisene i FN? Det kommer ingen bevis på bordet, men dette hindrer selvfølgelig ikke vår utenriksminister Eide også å hevde at det er Bashar som har gjort det!!!

For det sier nemlig Obama/Kerry og da må det jo være sant. USA er GUD.

Det mest oppsiktsvekkende skriftstykke som har kommet i offentlig norsk presse iår er i Aftenposten hvor veterankader Per Kristian Haugen 30 august 2013 kritiserer regjeringen for å representere "En nærsynt norsk strategi"  som overskriften på kommentaren heter. Og grunnen er at regjeringen er for opphengt i FN og gamle folkerettslige ordninger.

Skulle det komme til et amerikansk angrep uten FN-mandat er det "vanskelig å forestille seg at Norge blankt kan avvise et målrettet og begrenset angrep på Syria uten FN-mandat. Flere politikere burde ta mot til seg å si nettopp det."

Tankene går til Aftenposten på 30-tallet som var flaggbærer for NaziTyskland. Folk i den norske motstandsbevegelsen kunne ikke skjønne hvordan Aftenposten kunne komme ut etter frigjøringen. Sigurd Konstad ble utenriksredaktør i Aftenposten i 1936 og applauderte Eine Neue WeltOrdnung.

Helt åpenbart har man i Aftenpostens utenriksredaksjon folk som er tilhengere av USAs imperialistiske prosjekt,The New World order, som mener at også norsk politikk må dreies fra FN-legalitet til aktiv krigsdeltagelse.  Haugen slår seg også opp som propagandist for regimets sarinbruk,uten å kunne framlegge det minste bevis. Bevisene er at Obama/Kerry har sagt det!

Som Robert Fisk bemerker i The Independent: Tre Hizballah-soldater,som kjemper på Assads side,er innlagt på sykehus i Beirut.(KK 29 august) Gasset av Bashar naturligvis.

Jeg skjønner jo hvorfor Robert Fisk får være stjerne i The Independent for han skriver villedende vås også: "Hvis Barack Obama bestemmer seg for å angripe det syriske regimet,sørger han samtidig - for første gang i historien - at at USA stiller seg på samme side som al-Qaida."

For noe tull! Afganistan,Tsjetsjenia,Balkan,Libya - alliansen med Muslim Brotherhood i 2007. "Qaida er Muslim Brotherhoods stormtropper" som Barry Rubin skrev.

For at dette ikke skal bli for langt: jeg tror den mest sannferdige versjonen av 21 august-gassen i Damaskus er skrevet av Dale Gavlak og Yahya Ababneh i Mint Press News 29 august.

Det er Prince Bandar bin Sultan som finansierer og styrer Jihadkrigen i Syria med ubegrenset saudisk petrodollars. De holder seg med Brigade of Islam som er TAKFIRER. De som ikke vet hva det siste ordet betyr,kommer aldri til å forstå noe av hva som skjer i Syria.

Nå er det 60% av befolkningen i USA som går imot amerikansk krig i Syria,9% er for.

Har vi nå gjengangere i Aftenposten?

Det ser sånn ut.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt