Verdidebatt

Aftenpostens retning

Jeg trodde tidligere at Aftenposten var en konservativ avis. Mulig at jeg har tatt feil hele tiden, men jeg har ikke skjønt det før i det siste.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg tror det var Fjordmann som gjorde meg oppmerksom på at redaktøren i AP er eks-kommunist. Det var en bit som falt på plass for meg, ettersom jeg stadig oftere synes at AP fremstiller stoff skjevt/tendensiøst - eller om man vil - i strid med mine synspunkter.

Det var ikke mange dagene sine jeg leste "Innsikt"-delen av AP, den dreide seg om islam. Siden AP er etterhvert en feministisk avis så inneholdt artikkelen korrekt kritisk holdning til islams kvinnesyn. Jihad og dhimmi ble derimot ikke nevnt med et ord. Jeg synes det var oppsiktsvekkende, i og med at utbredelsen til islam ikke kan forklares uten disse to ideene. Dagen etter var det ny "Innsikt", denne gang om korstogene. Her ble fremsatt påstanden om at korstogene var med å initiere jihad-tenkningen i islam (som Hellig Krig). Både proporsjonene (muslimens krigsherjinger har *langt* overgått blodsutgytelsene i korstogene) og konklusjonene er gale. Her demonstreres til fulle APs favorisering (evt. positive diskriminering) av islam og motsatt når det gjelder alt som smaker av kristenmannsblod.

Jeg oppfatter også AP som agiterende når det gjelder kvinnesak og homofilisak. Det er ikke det at jeg ikke støtter rettigheter til disse gruppene (med få unntak), men det er sant bombardement - en evig strøm av saker som handler om at kvinner og homofile er ofre, noe jeg langt på vei bestrider.

Kommentatorene begynner også å gå meg på nervene, både Wang, Olsen, Åmås og Aspaas virker rimelig venstreorientert. Det er selvsagt ikke forbudt, men jeg føler jeg i noen år har abonnert på en meningsprodusent som jeg egentlig ikke stiller meg bak. Dette er helt klart mitt ansvar, men har det skjedd en viss forskyvning de siste årene?

I dag kom Aspaas med nok en kommentar - den gang: "Gud er ikke kristen". Aspaas argumenterer for en åpen spiritualitet (som ikke bygger skiller - sic!) og legger kortene Tutu, Dalai Lama og Stålsett på bordet. Det må hun gjerne gjøre, men for meg er dette helt uspiselig.

Sum a sumarum - jeg er lei av å finansiere kampanjeavis for venstreorienterte ideer. Derfor sier jeg opp - bare synd at jeg ikke har innsett det før.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt