Verdidebatt

Vår Frihet i Kristus er dyrebar.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hei

Hvordan påvirker Jesus oss i vår hverdag? Er det lett å være en Troende som lever i Kristus frihet? Er vår frihet en flukt i fra oss selv? Hva er egentlig frihet i Kristus i dag? Hvordan kan man forstå den Frihet Jesus kom med? For det er mange måter å tolke friheten i Kristus på. Det er så mange ulike trosamfunn som er representert rundt omkring i vårt samfunn,   Derfor blir det også misforståelser på hva frihet i Kristus er. Noen kan kalle frihet i kristus ved å leve ved loven, noen kun ved å leve i nåden, noen ved å leve slik man selv vil. For det er ikke fordømmelse i Kristus. Noen lever i friheten i Kristus i Blodets rensende kraft i den nåde man har fått. ja mange måter å forstå friheten i Kristus på. men hva sier Guds ord? Viktig å påminne om det enkle budskap, også å formane å irettesette og oppmuntre verandre er en del av dette i broderskapet for alt skal gjøres i kjærlighet og ydmykhet for det er ikke av fordømelse man gør dette. fant noe jeg ville dele

sitat ordets lys

Mange misforstår sin frihet i Kristus. De vil ikke høre formaning og påminnelse om å vandre i Ånden. De vil ha stemning og gode følelser på møtene, og de vil høre om forsoning i Jesu blod. Men formaning som dømmer hjertets tanker og råd og kløver sjel og ånd, det ønsker de ikke. Hjertet fylles av takk til Gud når han åpner våre øyne for den sanne frihet vi har i Kristus. Da vil vi elske formaning og ser at vi trenger tilskyndelse til virkelig å bruke vår frihet rett! Nettopp som Paulus skriver til Galaterne (5,13): "For I ble kalt til frihet, brødre; bruk bare ikke friheten til en leilighet for kjødet, men tjen hverandre i kjærlighet!"

Det er en herlig formaning som vi trenger hver dag, så lenge det heter idag. Likeså trenger vi alle andre formaninger, f. eks. til hellig og tekkelig ferd, til renhet, verdighet, sannhet, rettferdighet, trofasthet, godhet, ydmykhet, osv. Jesus sier gang på gang: "Våk!" Det onde ligger oss like for hånden. Kjød og Ånd står hverandre imot. Vi er ikke løskjøpt fra denne kampen! Tvertimot! Vi er løskjøpt for ved troen på Jesus Kristus å vinne hvert eneste slag i vår kamp. I ham har vi frimodighet, ved hans seier kan vi seire, ved hans Ånd kan verdens ånd overvinnes.

Jesus har tilgitt oss all vår synd og kjøpt oss til Gud ved sitt blod. Han har helt løskjøpt oss fra det kjød som vi har stått i gjeld til. Uten ham kan vi intet gjøre. Med ham kan vi mer enn seire! Uten ham var vi hjelpeløst solgt under synden. Med ham er vi frigjort fra synden og er trådt i Guds tjeneste så vi kan gjøre hans vilje. Frukten blir helliggjørelse og utgangen et evig liv (Rom.6,22).

Må Gud gi nåde at vi mer får se inn i frihetens fullkomne lov og holder ved med det, så vi ikke blir glemsomme hørere, men gjerningens gjørere. Da skal vi være salige i vår gjerning (Jak.1,21-25)!

Noen slutt ord

La ikke friheten i Kristus bli en frihet til å leve i synd. For hvis man misforstår hvordan det å leve i friheten kristus er, så kan man fort miste sitt fokus på å leve i Kristus.  Da lever man for seg selv. og da er man ikke fri fra sitt kjød. men friheten liger i å være født på nytt. Det å være en nyskapning det å vandre i Ånden. Vår seier ligger i Kristus. så la ikke nåden være en undskyldning til å leve slik man selv vil. Jesus er den eneste veien til vår frihet sannhet og livet. Hvordan ser vi på vår  frihet i Kristus dag, i vår hverdag?

MVH

Rune

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt