Verdidebatt

Nøkkelen til Islamist-suksess

Og forberedelser til storkampen Qaida -Hizballah.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Når det gjelder Muslim Brotherhoods overtagelse av statsapparatet i Egypt,har jo dette på det rent teknisk-organisatoriske plan gått som smurt. Og når det gjaldt valg,har også MB gjort det veldig skarpt.

I det siste har jeg lest to svært gode artikler om hvorfor det er sånn,to artikler fra den arabiske verden som høyst tvilsomt hadde fått plass i vår offisielle presse.

Kjent skribent,Abdel Latif el-Menawy,skriver 14 mai på  http://english.alarabiya.net

at MB er en organisasjon som er preget av en "secret mentality". Det som har skjedd er at MB for mange,mange år siden utplasserte "sleeper cells" rundt om i hele det egyptiske  statsapparatet hvor dette var mulig,innen lovgivning,juss,kultur,utdannelse,militæret etc

Hele dette apparatet av "sleeper cells" våknet til livet ved ungdomsopprøret i Egypt, men kom ikke på banen før MB var helt overbevist om at nå var seieren innen rekkevidde. Og da hadde de heller ikke noe bruk for tusentalls av demokratiske bloggere og denslags vestlig modernisme og feminisme. Denne konflikten er ikke slutt ennå,for fengslene er ikke tømt. Tvertimot er det mer realistisk å si.

Den andre skribenten jeg leste hevdet at MB ville vinne alle valg i Egypt i overskuelig framtid av følgende grunner:

Landet har 90 millioner innbyggere. De fattige bøndene på landsbygda er analfabeter og deres eneste åndelige forankringspunkt er den slitne moskeen. Her har da MB også i tiår sørget for vedlikehold og pleie av trasige landsbymoskeer og satt deres egne Imamer/Mullaher inn hvor dette var mulig. Og med penger,var det mulig.

Med andre ord: det hjelper overhodet ikke hva demokrater og modernister i de store byene i Egypt måtte mene i valg, for millioner av analfabete som går i landsbymoskeene vil stemme slik Imamen maner dem til. Med rettferdige,demokratiske valg,vil MB ha makta i tiår framover.

Det slo meg da jeg leste Menawys artikkel at dette er jo nøyaktig kopi av hva MBs strategidokument for erobringen av Vesten foreskriver,nemlig The Project av 1 desember 1982 som ble funnet hos størrelsen Yousef Nada i Sveits under en politirazzia. Dokumentet er antatt skrevet av herr Qaradawi.

Det handler om å bygge "sleeper cells" innenfor vestlige statsinstitusjoner og deriblant:

"To construct a permanent force of the Islamic dawa (misjonering)  and support movements engaged in jihad across the Muslim world."

Og her kommer anbefalingen om islamsk overvåkning: (det var jo en kjent institusjon som ville at norske parti "Demokratene" skulle overvåkes.)

"To use diverse and varied surveillance systems,in several places, to gather information and adopt A SINGLE EFFECTIVE WARNING SYSTEM SERVING THE WORLDWIDE ISLAMIC MOVEMENT."

====

Nå er jo situasjonen den at Hamas (den palestinske grenen av det globale Muslim Brotherhood) driver forhandlinger med Fatah om en sammenslåing og en nyopprettelse av PLO som Hamas naturligvis vil skal være drevet på MB-premisser. Her vil det høyst sannsynlig bli mye turbulenser før dette ordner seg.

Men det si ser er at Fatah-ledere allerede har tatt opp kappestriden med Hamas om å si på tv uhyrlige saker om Israel for nærmest å demonstrere at de hater Israel vel så mye som islamistene. (I Norge har man den ide at det foregår en fredsprosess i israel-Palestinakonflikten nå.)

Så en av Arafats bosser,Jibril Rajoub, var nettopp på tv med denne meldingen:

"Fatah,vi palestinere, er fiender av Israel. Inntil nå har vi ikke vært i besittelse av kjernefysiske våpen, men i Allahs navn: hvis vi hadde hatt kjernefysiske våpen,ville vi ha brukt dem."

Ganske snart skal jeg skrive en artikkel om den forestående storkampen mellom Hizballah og Nusra Front(Qaida) som er under forberedelser. Qaidaene har funnet ut at det å slåss mot Hizballahs soldater i syriske  Idlib nå, er noe helt annet enn å møte den syriske armeen. Og forklaringen på det er at Hizballah har vært i krig og kamp sammenhengende fra 1982 av og ikke er - som Blindernakademikerne hevdet - en liten geriljagruppe. Tvertimot; Hizballah er en høyprofesjonell hær på anslått 8 000 mann hvorav 2-3000 nå befinner seg i Syria til Qaidas fortvilelse.

For at dette ikke skal bli for langt,kommer jeg tilbake med en grundig redegjørelse for hva som vil skje under Qaida-Hizballah-slaget. Det vil også endre maktforhold og kampbildet i Levanten.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt