Verdidebatt

Intelligent liv i vatikanet

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Mye har forandret seg siden Giordano Bruno for litt over 400 år siden hevdet at det sansynligvis eksisterte andre planeter med andre menneskeheter og sivilisasjoner. Han ble brent på bålet for blant annet dette.

I 2008 gikk vatikanets astronom Jose Gabriel Funes ut med en avisartikkel med tittelen "the extraterrestrial is my brother". Han mener det er stor sansynlighet for at det er liv på andre planeter, også intelligent liv.

I November 2009 holdt Vatikanet en 5 dager lang konferanse som omhandlet blant annet de vitenskapelige og teologiske implikasjonene ved oppdagelsen av liv på andre planeter

Monsignor Corrado Balducci, en teolog fra vatikanet er en av 500 vitner i "The Disclosure Project" som er klar i sin tale. At det ikke bare eksisterer liv på andre planeter, men at vi også blir besøkt.

Alt dette har ført til spekulasjoner i UFO- miljøet om hvorvidt vatikanet forbereder en offentlig avsløring om at vi ikke er alene i universet.

Professor Paul Davies går rett til sakens kjerne når han kommenterer følgende: "If you look back at the history of Christian debate on this, it divides into two camps. There are those that believe that it is human destiny to bring salvation to the aliens, and those who believe in multiple incarnations," Davies pointed out that the multiple incarnations theory, the idea that multiple examples of Jesus Christ would be found in the universe "is a heresy in Catholicism."

Vel, ikke bare innenfor den katolske tro, jeg vil mene innenfor kristen tro generelt. Oppdagelsen av intelligent liv vil velte forestillingen om at Jesus ble født på jorda utelukkende for vår menneskehets frelse.

Gary Bates sier med rette: "My theological perspective is that E.T. life would actually make a mockery of the very reason Christ came to die for our sins, for our redemption,"

Personer som Monsignior Balducci fascinerer meg, fordi han er tett knyttet opp til en dypt konservativ organisasjon som ikke akkurat er kjent for å stå i bresjen for en radikal livssynsendring, snarere tvert imot. Med et estimat på 10 000 000 000 000 000 000 000 stjerner i universet og med det arbeidet som er lagt fram av blant annet The Disclosure Project, så kan det virke som om at kristendommens håp om frelse ved nåde står for fall. Steven Greer sier at verdens trossystemer ikke vil komme til å overleve med disse avsløringene, men han mener også det er en bra ting.

Jeg er ikke enig med Jose Gabriel Funes når han sier at eksistensen av intelligent liv på andre planeter ikke går på tvers av den kristne teologi. Det er jo nettopp det den gjør.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt