Verdidebatt

Støtte til Shoaib Sultan

Det er opprettet en hatgruppe på Facebook i forbindelse med at Shoaib Sultan er valgt som leder av 17.-maikomitéen i Oslo i år. Han blir der bl.a. omtalt som islamist, jødehater og homohater - og han vil angivelig innføre sharia i Norge.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Gruppen presenterer seg slik:

Gruppen har som formål å fjerne islamist Shoaib Sultan fra 17 mai komiteen Oslo 2013. Sultan er en kjent jødehater og homohater, itillegg arbeider han aktivt for å innføre SHARIA i Norge.

En av gruppens administratorer er Kaspar Birkeland i Norwegian Defence League, og NDL som organisasjon er tydeligvis pådriver for gruppen.  Den har imidlertid også en rekke andre mer "normale" blant sine godt og vel 700 medlemmer. Noen av dem kan selvsagt være meldt inn uten samtykke, og enkelte har nok også meldt seg selv inn for å få anledning til å uttrykke avsky overfor gruppens formål.

Mange av innleggene er til å få bakoversveis av.  Et av dem starter slik:

Trist at vi må ta med balltre i 17 mail toget i år, og ikke sende barna til byen for å gå i toget der. Boykott 17 mail toget i Oslo sentrum! Ha i stedet 17 mail tog lokalt i bydelene.

Jeg blir rett og slett kvalm av å lese en del av det hatefulle og løgnaktige sprøytet som serveres i en del av innleggene - og min hensikt med å løfte fram denne saken, er å oppfordre alle vettuge mennesker til å gi Shoaib Sultan støtte.  Han er en aktiv og konstruktiv borger og samfunnsdebattant.  Han er antakelig også sterk nok til å tåle denne typen ufyselig hets - men vi andre skal ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer oss selv.

Lenke til den aktuelle Facebook-gruppen:

Lenke til Vepsens omtale av saken:

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt