Verdidebatt

Ad VG: Regjeringen hånden på politi-rattet

Hvem og hva skal man stole på. Krimforfatter Stein Morten Lier mener i dagens VG at sentrale ledere i Politi-Norge ikke makter å henge med i kampen mot organisert kriminelle. Tidl politimester Arnstein Gjengedal: Useriøst

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Men hva skal man tro når man leser nesten hver dag i avisene om nærmest fritt vilt på det kriminelle marked. Det er både organisert krim, trafficing, sex-kjøp av utenlanske kvinner gjort av norske menn, tigging, gjeng-(bande)oppgjør fra diverse innvandrer-grupper - ja, alt virker å nå et klimaks av hva et samfunn kan tåle. Og så skulle vi ikke ta dette seriøst.

Jeg har hele tiden hatt på følelsen av at politiet er maktesløse når de som EGENTLIG skulle styre dette og ha det under NOGENLUNDE kontroll iallefall er Regjeringen. Jeg mistenker jo tidl politimester Gjengedal for å tilhøre AP&CO-eliten og at det er de han snakker for - når han kaller det som Stein Morten Lier skriver om i dagens (3. april) for USERIØST.

Vi som borgere kan faktisk OVERHODET ikke stole på noen av de regjerende politikere mere. Jeg synes det bare blir verre og verre og det er jo forståelig at seriøse og dypt-tenkende borgere som er bekymret for samfunnet vårt har stor skepsis til den sittende regjering når det virker å råde kaos i vårt samfunn. Jeg har hele tiden synes at politiet har vært altfor slapt overfor alvorlig kriminalitet, men har samtidig følt at de på en måte er om ikke svine-bundet, så iallefall ganske sterkt bundet av det de regjerende politikere bestemmer. Vi ser jo hvor mye regjeringen har hånden på rattet, både innen skole-vesen, sykehus-vesen - og så skulle de ikke ha like stor innflytelse over politi-vesenet...synes det virker nærmest logisk at innflytelsen er altomfattende. Jfr også mediene.

OG selvom VG og de øvrige aviser eller desslike medier slår sakene stort opp - så virker det ikke å gå i dybden - det har nyhetens sensasjon kun for kort tid - og så er det tilbake til det samme gamle. Det blir aldri tatt ordentlig tak i noe. Det er jammen ikke rart mange i befolkningen er frustrerte og vil ha nye koster. Vi kan iallefall håpe at de kan koste bedre.

Det er blitt slik at mange holder seg mest tilbake og har trukket seg fra samfunnet på mange områder. Det var det også en innsender av et innlegg som etterlyste. Hun påpekte alle skjevhetene i vårt samfunn - men folk virker ikke å ha verken åndsnærværelse eller kraft til å ta virkelig tak i problemene (eller utfordringene som nå er det riktige retorikk-ordet). Selv virker ORDENE som tabloidene bruker å være styrt av regjeringen og deres departementer.

Stein Morten Lier etterlyser at politiet trenger ny teknologi - men at det er politikerne som må bevilge nok penger. Dette har jeg og sikkert mange med meg lurt på hvorfor ikke det bevilges mer penger -  så politiet får de nødvendige midler til rådighet. Det spares på feil kanter. Synes det gjøres feil over en lav sko. Helt enig i at det trenges tunge investeringer i nye data-systemer, men det er bare ETT av de mange grep som trenges. Nei og nei og nei.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt