Verdidebatt

Det er to slags kristne.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hei

Den italienske pateren savonarola som levde i midten av 1400 tallet ble brent på bålet som kjetter, mens han var i fengsel skrev Han en dyptgående kommentar til samle 51 i Bibelen På den tiden var lemmene hans knust av mishandlingen, Savaonarola skrev at det er to slags kristne de som oppriktig tror på Gud og de som tror at de tror, de kan skjelnes fra verandre ved måten de møter avgjørendes situvasjoner på, sa han. Vår påsatte tro bevises av hva vi gjør, prøven vil især stå når motgang og lidelse banker på døren, vi kan bli svert beskjemmet når vi møter mennesker som møter vanskelighetene med en seirende tro, ved sitt eksempel kan de gi oss andre mot til å andre på den samme veien

Jesus kalles troens opphavsmann og fullender og vi oppfordres til å ha blikket festet på Ham på troens vei, denne veien kalte Jesus den trange vei den brede kan være mye mer fritende.

salme 51

Vær meg nådig, Gud, i din kjærlighet,
stryk ut mitt lovbrudd i din store barmhjertighet 4 Vask meg ren for skyld
og rens meg for min synd 5 For mine lovbrudd kjenner jeg,
min synd står alltid for meg 6 Mot deg alene har jeg syndet,
det som er ondt i dine øyne, har jeg gjort.Derfor har du rett når du taler,
du er ren når du feller dom7 Ja, med skyld ble jeg født,
med synd ble jeg til i mors liv 8 Se, du gleder deg over sannhet i mitt indre,
du lærer meg visdom i det skjulte.9 Ta bort min synd med isop, så jeg blir ren,
vask meg, så jeg blir hvitere enn snø.10 La meg få oppleve fryd og glede,
la lemmene du knuste, få juble.11 Skjul ditt ansikt for mine synder,
utslett all min skyld!12 Gud, skap i meg et rent hjerte,
gi meg en ny og stødig ånd!13 Driv meg ikke bort fra ditt ansikt,
ta ikke fra meg din hellige Ånd 14 Gi meg igjen gleden over din frelse,
hold meg oppe med en villig ånd!15 Jeg vil lære lovbrytere dine veier,
syndere skal vende om til deg.16 Fri meg, Gud, fra blodskyld,
du Gud som er min frelse!
Så skal min tunge juble over din rettferd 17 Herre, lukk opp mine lepper
så min munn kan lovprise deg.18 For du har ikke glede i slaktoffer,
mitt brennoffer bryr du deg ikke om.19 Offer for Gud er en sønderbrutt ånd.
Gud, du forakter ikke et knust og nedbrutt hjerte.20 Gjør vel mot Sion i din nåde,
bygg Jerusalems murer!21 Da skal du ha glede i rette offer,
brennoffer og heloffer.
Da skal de ofre okser på ditt alter.

Noen slutt ord

Livet er ikke like enkelt for alle sammen, noen går igjennom hele livet uten sykdommer og plager, mens andre lider seg igjennom livet, med de merkligste plagene man kan få. Hvorfor er det slik at man skal lide og plages over sykdommer i sitt liv, Blir troen sterkere igjennom lidelsene heller blir de svakere ? Savanoras tro ble sterkere og mer takknemelig til Faderen. Hvordan takler man sin motgang ? mister man motet mister man troen, når man lider på veien ? Tar følesene over så kan det bli en tøffere kamp, men troen alene gjør oss sterke i all motgang i livet.

mange av oss har mye å være takknemmelige for som har god helse. For blir helsen dårlig så går det utover både deg selv familie jobb osv alt blir et slit på mange områder, man har bedt om helbredles og hjelp, man har ropt etter Gud men ingen ting har skjedd, det er prøvelser i tro for når man kan takke også i slike stunder blir troen styrket i våre liv, og den oppriktige troen gir oss fred i våre hjerter. om vi må lide en stund på denne jorden så er det bare en kort tid til det forløsende vil skje med de lidene. Vi har alle en kamp enten i det indre heller i det ytre, troen blir prøvet om vår tro er bygd på fjell heller sand vil vises igjen på den delen av vårt liv der troen prøves. Gi aldri opp selv om det ser mørkets ut. For Gud gir aldri slipp det er det vi som gjør. salme 51 er sterke ord til oss i den situvsjom man befinner seg i livet. Så må vi holde oss på den trange veien som er den vanskeligste å gå på, men den gir den beste belønning et menneske kan få i sitt liv. Er det slik at Vår tro enten er basert på noen tror at de tror til de møter motgang, mens andre opprigtig tror uansett lidelser? For Gud forakter ikke et knust og nedbrutt hjerte,Det gir legedom og frihet i den takknemelighet man viser i sine prøvelser, for prøvelser trenger ikke bare være fysisk eller phykisk. det man møter i samfunnet også der myndigheten tar seg til rette og kjører over den troende samfunn med lover og regler, som gjerne vi må stå på side linja og se på. men bønnen kan ingen ta fra oss, den kam vi må kjempe må gjøres i bønn uansett hva som kommer rundt hjørnet. vær bersdt og våken søsken.

Paulus hadde også sine kamper, slik er det også iblant oss som. Fall ikke fra, for troen må bli prøvet. Selv om det virker som den brede veien er en bedre løsning og lettere å gå på så gir den bare en kort glede, men den smale veien vi alltid gi deg prøvelser slik at troen blir styrket og det vil gi varigt glede.

MVH

Rune

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt