Verdidebatt

Partnerdrap, selvmord eller begge deler.

Kan noe av dette spores tilbake til en realistisk årsak?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Ifølge forsker Fredrik A. Wahlby ved NSSF kan det dokumenteres at psykisk vold er en risikofaktor for selvmord blant kvinner, men det har ikke vært forsket på dette som årsak til selvmord, hverken nasjonalt eller internasjonalt.

Ifølge dagens kronikk fra krisesenterforbundet er det lik fordeling av vold av mindre alvorlig  art fra menn og kvinner. Om den psykiske volden er medregnet her har jeg mine tvil om, da dette er veldig vanskelig å bevise og at det har liten prioritet fra myndighetene.

Psykisk vold har til "hensikt" å ødelegge den andres psykiske helse ved å bryte ned vedkommendes selvtillit, selvbilde og påføre denne skam og skyldfølelse. Dette kan selvfølgelig gjøres på forskjellige måter, men med hjelp av landets krisesenter og politi får en kvinne god hjelp til dette.

Ved å oppsøke krisesenteret og hevde seg voldsutsatt og å oppsøke politiet og hevde at hun føler seg truet av mannen, får hun utstedt besøksforbud på vedkommende. Dette har veldig god effekt etter lengre tids påstander om at du har ansvaret for alt som er galt, håpløs å bo sammen med og dermed gjør henne syk. Den tiltenkte effekten er på plass.

Med "ansvaret" for et ødelagt forhold, en annens ødelagte helse og et besøksforbud i baklomma oppsøker du ihvertfall ikke krisesenteret for menn. Ei heller tar du saker til tingretten hvor muligheten for delt omsorg, kanskje også samværsrett, er lik null.

Ifølge SSB er det omlag tre ganger så mange menn som begår selvmord i året enn hva kvinner gjør. Noen av de som begår partnerdrap tar etterpå sitt eget liv.

Nå kan du tenke selv.....synspunkter??

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt