Verdidebatt

Uoppgjorte saker i vårt liv.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hei

Dette er ikke noe jeg er stolt over det jeg tidligere har gjort i mitt liv, men det er noe som har plaget meg i ettertid.

Jeg får stadig påminneleser fra den Hellige Ånd om uoppgjorte ting i mitt liv som jeg må ordne opp i, av og til så ignonere jeg dette, prøver å utsette dette lengst mulig, men det slår tilbake til meg, og samvittigheten gnager enda mere og til slutt så går jeg og gjør opp min skyld. For dette handler om lydighet tror jeg. En handing som setter meg fri fra bekymringer. Jeg har et etterslep på min vei etter min spilleavhenighet, der jeg har krita penger på spille sjapper som ikke er lov for spille sjappene å gjøre de har ikke rette til å få pengene tilbake, vært uærlig med penger, heller tatt noen varer som jeg ikke hadde råd til. og dette er mange år siden men alikavel blir jeg påminnet om dette. Om å gjøre opp. men er det riktig av meg å gjøre opp ?

HAR JEG IKKE FÅTT TILGIVELSE FORDI JEG BESKJENTE MINE SYNDER, OG BLITT ET NYTT MENNESKE? OG VENDT MEG BORT I FRA DET GAMLE LIVET.

Hvorfor må jeg da gjøre opp for mine gamle synder ? er det noe som ligger og hefter andre heller meg selv? er det slik at jeg kan bli straffet og hidret i å komme til Himmelen når jeg ikke har gjort opp dette? Er det noen som kan svare konkret på dette ? og hvorfor pirker den Hellige Ånd i mitt hjerte og påminner meg om dette, heller er det bare samvitigheten som gnager og hvem er samvitigheten det står vi skal gjøre opp for samvitighetens skyld også. vi blir gjerne ikke fri fra ting som hindrer oss. En bundenhet som gjerne hindrer velsignelser i livet.

Forleden så gikk jeg til en butikk og ga beskjed om at jeg hadde tatt med meg noen produkter for mange år siden uten å betale, hun måpte og sa at det var veldig fint at jeg kom og ga beskjed om dette, satte pris på dette, men at jeg skulle få slippe og betale. Dette var vel en av de få gangene jeg hadde tatt noe fra en butikk, og dette var for mange år siden. så derfor synes jeg dette er merkeligt at jeg blir påminne om dette, men det va en befrielse å gå ditt og beskjenne dette men litt flaut, men det skal smake litt flauhet når man går og ordner opp i slike saker. Er det flere som har det på denne måten. Det er flere ting jeg har blitt påminnet om at jeg må ordne opp i og det kommer jeg til å gjøre på veien, jeg fant et skriftsed som passet godt inn i dette. Tror Gud leder oss til å forstå hvor viktig det er å være lydig betal din gjeld. Ha din sak i orden med Gud hva betyr dette i denne sammenhengen.?

i romerne står det

Enhver skal være lydig mot de myndigheter han har over seg. For det finnes ingen myndigheter som ikke er fra Gud, og de som finnes, er innsatt av Gud. 2 Den som setter seg opp mot dem, står derfor imot det Gud har bestemt, og de som gjør det, skal få sin dom. 3 For de som styrer, skal ikke skape frykt hos den som gjør det gode, men hos den som gjør det onde. Vil du slippe å frykte myndighetene, så gjør det gode, og du skal få ros. 4 Styresmakten er en Guds tjener, til beste for deg. Men gjør du det onde, har du grunn til å være redd. For styresmakten bærer ikke sverd uten grunn, men er Guds tjener som skal fullbyrde hans straff over den som gjør det onde. 5 Derfor er det nødvendig å være lydig, ikke bare av frykt for straffen, men også for samvittighetens skyld. 6 Betal også skatt av samme grunn. For myndighetene er Guds tjenere og har ansvar for alt slikt. 7 Gi alle det du skylder dem. Betal skatt til den som skal ha skatt, toll til den som skal ha toll, vis respekt for den som skal ha respekt, gi ære til den som skal ha ære.

Kjærligheten er oppfyllelse av loven
8 Ha ingen skyld til noen, annet enn det å elske hverandre! Den som elsker sin neste, har oppfylt loven. 9 For disse budene: Du skal ikke bryte ekteskapet, du skal ikke slå i hjel, du skal ikke stjele, du skal ikke begjære, eller hvilket bud det så er, sammenfattes i dette: Du skal elske din neste som deg selv.10 Kjærligheten gjør ikke noe ondt mot nesten. Derfor er kjærligheten oppfyllelse av loven.11 Dessuten vet dere hvilken tid det nå er: Timen er kommet da dere må våkne opp av søvnen, for frelsen er oss nærmere nå enn da vi kom til tro.12 Natten er snart slutt, og dagen er nær. La oss derfor legge bort mørkets gjerninger og kle oss i lysets rustning.13 La oss leve sømmelig som på lyse dagen, ikke i festing og fyll, hor og utskeielser, strid og misunnelse.14Men kle dere i Herren Jesus Kristus, og vær ikke så opptatt av kroppen at det vekker begjær.

Her står det gi alle det du skylder dem, ha inegen annen skyld til noen annet enn å elske dem. Hva menes med dette. er ikke vår sak i orden når dette ligger å tynger oss. hvorfor blir jeg da påmint om dette. det er gjerne ikke de store tingene og de fleste har glemt de små tingene jeg gjorde. men at jeg gjerne skylder dem noe men for min egen samvitighets skyld heller for den lydighets handling man gjør så er det verdt det. hvis jeg ikke tar tak i dette så vil det plage meg hele tiden, Det står at har du en uopgjort sak når du ber så ta tak i dette gå så og gjør opp. men er dette før heller etter mit nye liv. heller gjeder dette også i det nye livet der gamle ting henger på slepet i det nye livet. for jeg vil være fri fra dette. og da kjener jeg selv at det er viktig å ta de grepene og vær lydig i Ånden.

Hva slags tanker har dere om dette er dette et problem? Heller, skaper vi det problemet selv.?  Er IKKE alt betalt i blodet slik at jeg slipper å gjøre opp dette. La det komme svar av den som er ledet av Ånden. For det må være flere som har efaringer på dette en meg.

mvh

Rune

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt