Verdidebatt

Sarkasmer, humor og ironi?

I verste fall kan islamisten Ubaydullah Hussain og de muslimer som støtter ham ødelegge mer for flertallet av muslimene på kort tid enn det FrP og andre innvandrerskeptiske politikere noen gang har maktet over flere tiår.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Den muslimske ekstremisten Ubaydullah Hussain sier nå etter varetektsfengslingen at hans påstander om jøder kun var "sarkasmer, humor og ironi". Jeg minner om hans uttalelser på nettet:
Jøder er "skitne", de er "svin", Hussain skrev at han synes "det var synd at broderen som skjøt mot synagogen i Oslo ikke traff noen", etc.

Humor? Ironi?

Det var ikke så mange jøder som lo: Snarere forverret en allerede presset hverdag seg.

For 7 år siden ga det gjenlyd i hele verden når Jyllandsposten og en og annen norsk avis gjenga karikaturtegningene av profeten Muhammed. Dette relatert til nettopp ekstrem islamisme som begrunner sine voldshandlinger med henvisninger til Koranen og sin tro. Disse tegningene faller faktisk positivt under begrepene "politisk humor, sarkasmer og ironi"… betegnelser som den ekstreme islamisten Hussain nå altså benytter og viser til for å legitimere sine grove trusler og angrep. Tegningene beskrev for øvrig ikke muslimer som "skitne", som "svin"… Karikaturene hadde ikke en tekst som hevdet at det var dumt at israelske kuler ikke drepte noen muslimer, tegningene truet ikke noen, de spilte ikke på frykt og angst, etc. Vi husker alle resultatet: Mange av muslimene hadde ikke sans for slik religionpolitisk humor og ironi like vel: Med de resultater at flere døde, attentater ble iverksatt, brannstiftelser, hærverk, trakkaseringer, personforfølgelser  - hvor enkelte trengte politibeskyttelse og hemmelig adresse, og videre med voldsomme demonstrasjoner i mange land – fordi mange muslimer altså IKKE aksepterer slik religionpolitisk humor i det hele tatt.

Jødene i Norge er en bitte liten minoritet; det finnes ca 1 jøde pr 100 muslimer i landet. Dessverre kan det se ut til at noen politisk engasjerte nordmenn indirekte rammer jødene med samme beveggrunner de ellers tar avstand fra: Det sies med rette (!) at man skal ikke ramme alle muslimer fordi fåtallet er ekstremister, og det er altså selvsagt både sant og riktig nok. Men jødene kan like vel altså rammes kollektivt og overalt, fordi man tar avstand fra politiske vedtak og vold i midtøsten hvor Israel er involvert? Her ser vi at tabloidtenkning, fordommer og forakt ikke erkjennes og dermed får utløp fordi det politiske fortegnet er motsatt og altså politisk korrekt. Viljen til å overse visse gruppers lidelser og at de blir utsatt for trakkaseringer, fordi det egentlig "er fortjent", er et symptom på en situasjonsbetinget og konjunkturbestemt humanisme/solidaritet som det gror onde frø i skyggene av. Det er en både feilplassert og misforstått "forståelse" i tilfelle. Den som er villig til å akseptere trusler, forakt, hat og grove overgrep i "det godes" navn bærer en liten Hitler i maven. I verste fall kan islamisten Ubaydullah Hussain og de muslimer som støtter ham ødelegge mer for flertallet av muslimene på kort tid enn det FrP og andre innvandrerskeptiske politikere noen gang har maktet over flere tiår. Man retter ikke en feil med å begå en ny: Det er ekstremismen og hatet som er farlig; uansett hvilken politisk farve den bærer. Nå må vi alle reise oss og si et tydelig stopp; både muslimer, jøder, kristne og alle andre. Noen må våke i verdens natt.

Imam Ali Ibn Abi Talib sa følgende som kategorisk gjelder oss alle uansett tro:

"Our enemies are not the Jews or Christians, but our enemy is our own ignorance".

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt