Verdidebatt

"De kristne" trenger vi ikke.

Det er vemodig å lese om det nye minipartiet "De kristne" som forsøker å komme på "sentralbanen".

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Propagandaen som ledelsen for partiet har fremført blant annet gjennom den kristne fjernsynskanalen Visjon Norge er lite å heie på. Fortoner seg nærmest som en undervurdering av det KrF har utført og verner om, nemlig vårt folks grunnleggende kristelige og moralske verdier . Lederen i KrF`s seniorutvalg Hans Olav Tungesvik stilte forleden spørsmålet om vi trenger et nytt kristent parti. Han svarer med  "et rungende nei".  Jeg tror også faktisk det er "feilslått fiske" De stemmene som eventuelt fiskes vil vel bare bidra til å svekke representasjonen fra KrF. Et parti som siden 1933 har stått for en god kristen verditradisjon. I sentrum med spenninger fra venstre til høyre. En verdiforankret politikk som radikalt setter de aller svakeste på samfunnets dagsorden. Gjennom familie-, skole-,sosial,-rus-.kultur og u-hjelpspolitikk. Selv om det må innrømmes at enkelte saker kunne vært behandlet bedre og med klarere profil. Tungesvik gir en balansert beskrivelse om dette. Boken "Tru og makt" om KrF`s historie 1933 -2008 av Kåre Olav Solhjell er verdt en studie i så måte.
Uansett tenk litt på den avdøde kristne politiker Jon Lilletun. Jeg stemmer i uttalelse fra tidligere redaktør av Fedrelandsvennen, Finn Holmer Hoven: ".. Han var opptatt av å skape politisk allianse og appelerte til samarbeid. Han var en god venn av meg og han var en dyp kristen person, men veldig romslig for andres syn".  En som satte kampen for  velferd- og utvikling også  i sør i høysetet.
Den romslighet burde gi lederne av "De kristne" noe å tenke på. En romslighet som også innser at de beste mulighetene til fortsatt sentral innflytelse fra et kristen parti går gjennom KrF. Ja jeg sier det like sterkt som Tungesvik at" Det er berre gjennom KrF kristne veljarar vil kunne påverka norsk politikk på riksplan i dei komande åra."


   

   
       
   

   
   

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt