Verdidebatt

Brenne korset

Denne "helvettes verden" vi lever i; hva er det av den som må rives ned.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Har ikke ugrasset vokset; disse kjødelige prinsippene vi finner i enhver eng.

1 [Kjødelig partivesen] Og jeg, brødre, kunne ikke tale til dere som til åndelige, men bare som til kjødelige, som til småbarn i Kristus.
2 Jeg gav dere melk og ikke fast føde. For dere var ennå ikke i stand til å ta imot den, og fremdeles er dere ikke i stand til det.
3 Dere er jo fortsatt kjødelige. For når det er misunnelse, strid og splittelse mellom dere, er dere ikke da kjødelige og lever på menneskelig vis?
4 For når én sier: "Jeg hører til Paulus," og en annen: "Jeg hører til Apollos," er dere ikke da kjødelige?
5 [Guds byggverk i Kristus] Hvem er da Paulus, og hvem er Apollos? Er vi ikke tjenere som dere kom til tro ved, og det ettersom Herren gav hver enkelt?
6 Jeg plantet, Apollos vannet, men Gud gav vekst.
7 Så er da den som planter, ingenting, heller ikke den som vanner, men Gud som gir vekst.
8 Den som planter og den som vanner, er ett, og hver av dem skal få sin egen lønn etter sitt eget arbeid.
9 For vi er Guds medarbeidere. Dere er Guds åker, dere er Guds bygning.
10 Etter den Guds nåde som ble gitt meg, har jeg lagt grunnvoll som en vis byggmester, og en annen bygger på den. Men hver enkelt må se etter hvordan han bygger videre på den.
11 For ingen kan legge noen annen grunnvoll enn den som er lagt, det er Jesus Kristus*. <*Messias.>

Denominasjoner, byggningkirker, verdslige utøvelser av latskap gjør at enhver svak-troende kan la seg fenge med.

Veien til helvette er vid, og den er der rundtom enhver hjørne.

De står imot øst, har sine alter; ofrer med sine dødningshoder.

1CO 10:16 Velsignelsens beger* som vi velsigner, er ikke det samfunn med Kristi blod? Brødet som vi bryter, er ikke det samfunn med Kristi legeme? <*kalk, vinbeger.>
17 For vi er ett brød og ett legeme, selv om vi er mange. For vi har alle del i dette ene brødet.
18 Legg merke til Israel etter kjødet; har ikke de som eter av ofrene, også del i alteret?
19 Hva er det nå jeg sier? At en avgud er noe, eller at avgudsofferet er noe?
20 Nei, heller at det som hedningene ofrer, ofrer de til demoner og ikke til Gud. Og jeg vil ikke at dere skal ha samfunn med demoner.
21 Dere kan ikke drikke Herrens beger og demoners beger. Dere kan ikke ta del i Herrens bord og i demoners bord.

Skal vi nå gjøre minnestund til noe mer?. Skal vi unngå å forkynne det levende budskapet, og heller forkjynne døden om til helvette isteden?

Ritualiserte vanndåper, på tvang og uten; hor med sinailoven.

Gal 3:16 Til Abraham ble løftene forkynt og til hans Ætt*. Han sier ikke: "Og til ætter", som om det var mange, men som til én: "Og til din Ætt**," som er Kristus. <*gresk: sperma.> <**1 Mos 12, 7; 13, 15; 24, 7>
17 Jeg sier da dette: Den pakten*, som tidligere var stadfestet av Gud med sikte på Kristus**, kan ikke loven, som kom fire hundre og tretti år senere, gjøre ugyldig, så den setter løftet ut av kraft. <*testamentet.> <**NU utelater: med sikte på Kristus; (gresk: til Kristus).>

Gal 4:24 Og alt dette har en billedlig betydning*. For disse to kvinnene er de to paktene, den ene fra Sinai-fjellet, som føder til trelldom, og det er Hagar - <*er allegorier.>
25 for denne Hagar er Sinai-fjellet i Arabia og svarer til det Jerusalem som er nå, og som er i trelldom med sine barn.
26 Men det Jerusalem som er der oppe, er fritt, hun som er mor for oss alle.

Verden forkynner magi, om at ting kom ifra ingenting. Og at ting plutselig ble magisk forvandlet til det bedre av seg selv i tilfeldigheter. Disse er grunnleggende elementer i umennesklig tenkning(og sann mennesklighet var opprinnelig som adam ble skapt).

horoskoper, rådføring med "døde", hekseri og magi(slik som evolusjonslæren, gresk filosofi... som våres skoler bygges opp på); alt er de av antikristus veier.

DAN 5:11 Det er en mann i ditt kongerike, som har Den Hellige Guds Ånd* i seg. I din fars dager ble det funnet opplysning, forstand og visdom hos ham, lik Guds visdom. Din far, kong Nebukadnesar, gjorde ham til leder for spåmennene, åndemanerne, kaldeerne og tegntyderne. Det gjorde din far, kongen. <*eller: hellige guders ånd.>
12 En enestående ånd, kunnskap, forstand, evne til å tyde drømmer, forklare gåter og løse vanskelige spørsmål ble funnet i denne Daniel, han som kongen gav navnet Belsasar. La derfor Daniel tilkalles nå, så han kan forklare tydningen."

Disse tingene fantes på daniels tid.

MAT 24:15 [Den store trengsel] Når dere da ser ødeleggelsens styggedom*, som profeten Daniel har talt om, stå på det hellige sted - den som leser, han forstå det - <*Dan 11, 31; 12, 11>
16 da må de som er i Judea, flykte opp til fjellene.
17 Den som er på hustaket, må ikke gå ned for å ta noe ut fra huset sitt.
18 Den som er ute på marken, må ikke gå tilbake for å hente klærne sine.

Skal det kun se fint ut? må vi bare utøve et vist ritual? hvor handler det nå om å gjøre visse ting. Skal vi ikke høre i tro og ikke med sinai loven(horen)?

ROM 2:13 for lovens hørere er ikke rettferdige for Gud, men lovens gjørere skal bli rettferdiggjort

Tittelen "brenne kors" var til å vise at det har ingen betydning å brenne et symbolsk kors. Skal vi tilbe treet? skal vi tro at det har en slags kraft om vi brenner det? Definitivt ikke.

Det finnes så mangt som skal ta bort folk ifra det sanne og fulle budskapet. Spesiellt kjødelige orginisasjoner som står frem til å være noe dem ikke er. Ei kirke, sannheten, veien...

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt