Verdidebatt

"Helvete" eksisterte en gang, men som noe ganske annet

Svært mange av menneskenes mytologiske og religiøse historier har sin opprinnelse i faktiske hendelser og personer. Men da menneskene i årmillioner sto på et meget lavt åndelig nivå, og hadde svært liten innsikt i mange av jordens tildragelser, misforsto de oftest de forskjellige hendelsene og opplevelsene.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det synes ganske sannsynlig, i mine øyne, at troen på et sted preget av ondskap, lidelse og håpløshet, må ha hatt sitt "forbilde" i et faktisk eksisterende sted. Man kjenner f eks til i dag, at mennesker som har vært meget nær ved å være døde, kan fortelle at de opplever at livet fortsetter etter den fysiske kroppens død, at de står foran inngangen til en lysverden og at noen av dem de sto meget nær i livet, står klare til å ta imot dem i "lysriket". (Nær-døden-opplevelser).

På samme måte må man anta at troen på "det onde sted" oppsto fordi enkelte mennesker som hadde vært døden nær, kunne rapporterer at de var på vei til et sted som var himmelrikets motsetning, et ødelagt rike, som lå i ruiner, og der kun lidelse og håpløshet hersket.

I det danske religiøse verket, "Vandrer mod Lyset!", fortelles hva opprinnelsen til dette "ødelagte riket" var, for det har ganske riktig eksistert en slik ondskapens verden, som tiltrakk seg menneskeånder, som hadde mye ondskap på samvittigheten, og som av den grunn ikke maktet å vende hjem til livet i lysets verdener etter sin død.

Da Gud en gang for evigheter siden skapte jorden, skapte Han den som en lysklode, tiltenkt som oppholdsstedet for menneskeåndene, som skulle ledes fremover i åndelig modenhet av sine eldre brødre og søstre, englene. Englenes ledelse skulle foregå ved hjelp av tankeinspirasjon og intuitiv påvirkning, og for at de også skulle ha et sted å bo mens de ledet menneskeheten fremover, skapte Gud en lysverden omkring jorden, der englene fikk sine oppholdssteder.

Men, underveis i historien, falt noen av englene for mørket(syndefallet), og begynte å eksperimentere med å skape liv av mørket.(Adam spiste av den forbudte frukt, mørket). Deres fall for mørkets fristelse gjorde at jorden og englenes oppholdssted ble angrepet av mørket, og jorden falt fullstendig i mørkets makt, og den vakre lysverdenen Gud hadde skapt, ble i løpet av årmillioner omdannet til en fysisk jordklode, bestående av fysisk materiale. Mørket ga liv til de livsspirene Gud hadde nedlagt i jorden, og de første dyrene som fremkom, befruktet av mørket, ble heslige, stygge og grådige.

Englenes oppholdssted ble også lagt i ruiner av mørket, men beholdt sin karakter som "åndelige" oppholdssteder, og de englene som hadde falt for mørket og blitt mørkets slaver hadde sine boliger i denne heslige, stygge og onde verdenen.

Fordi jorden var angrepet av mørket, hersket ondskapen også blant de første menneskene, og mord og død florerte. Men de døde menneskeåndene var som zombier uten ånd, og da noen av de falne englene så det tragsike livet til de døde menneskene, ba de Gud om å gi dem ånd og evig liv, og på englenes bønn, tok Gud seg av menneskene, ga hver enkelt en ånd, en gnist av sitt eget lysvesen, og ga dem delaktighet i det evige liv.

Etter sin død, hevet deretter menneskeåndene seg fra jorden og opp til sfærene etter sin død, men de som var tynget av skyld pga onde handlinger, maktet ikke å vende hjem, men ble trukket til det ødelagte riket, og deres onde gjerninger bandt dem til et liv imørket.

Det var altså ikke Gud som dømte noe menneske til et liv i det "ødelagte riket", men mørket som dro dem dit, fordi de hadde latt mørket ta bolig i sitt sinn.

Kristus og hans medhjelpere, som kjempet for lyset og mot mørket, og til alle tider forsøkte å trekke alle menneskeånder til lyset, lyktes endelig for ca 100 år siden å gi alle disse ulykkelig åndene i "helvetessfærene" så mye lystilførsel i form av kjærlighet, at de valgte å vende hjem. Selv de aller dypest falne englene vant Kristus tilbake til lyset. Den dypeste og kjærligste frelsergjerning noe vesen kan utføre i Guds navn!

Dermed var "det ødelagte riket" tomt for levende vesener, og Gud valgte å slette det.

Dette er, i følge "Vandrer mod Lyset!", årsaken til at ingen lengre gjør seg noen erfaringer med et ondt sted, og at alle som dør i vår tid vender i hjem til lysets verdener. Dermed er det ganske naturlig at folk slutter å tro at helvete eksisterer. For det er helt riktig.

Og det er verdt å merke seg at "helvete" ikke ble opprettet av Gud, og at aldri noen ble sendt dit av Gud som straff. Helvete ble til som en følge av noen skapningers eksperimentering med mørket, og menneskene ble dratt mot det onde stedet av sine egne onde gjerninger!

Tanken om at Gud skulle dømme noen til evige pinsler i helvete, er selvsagt fullstendig uforenlig med Guds kjærlige vesen.

Les mer på:

Dette innlegget er også publisert som en kommantar til "1 av 10 tror det eksisterer et helvete".

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt