Verdidebatt

Valgmenighet kan bli eit godt alternativ

Vigsling av Thor Henrik With til Børre Knudsens etterfølgar kan opne ein veg for mange som lokalt må gå ut av Den norske kyrkja.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Dei siste åra har det vore tre aktuelle alternativ for dei som ”opplever at Den norske kirkes forkynnelse har beveget seg bort fra troskapen mot Bibelen og den lutherske bekjennelse”, slik det står i pressemeldinga som er referert i VL 24.03.2012, s. 17. Alternativa er DELK, NKK og Den katolske kirke. Frå før har me Frikirken og etter kvart ulike ”forsamlingar” i IMI-regi, kanskje au snart innan NLM, men dei representerer eit anna kjørkesyn enn Dnk.

At ”anti-abort-prestane” i sør ikkje er med er bare ein fordel. Dei har hatt ei god sak, men har etter mi og manges meining vore til skade for kampen på grunn av sine ekstreme aksjonsformer og argumentasjon.

Valgmenigheter under bispetilsyn er det beste alternativet for meg, dersom situasjonen skulle bli uhaldbar. Men så lenge eg kan forkynne, døype og vie etter Guds ord og kjørka si lære så må eg leve med splittelse og vranglære. Men slik har det nok alltid vore. Kjørka som Jesu kropp har levd med uro og skade frå den første tid. Det fullkomne når vi ikkje på denne sida av Herrens gjenkomst.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt