Verdidebatt

Guds døde ord - det katastrofale med Bibelen

Bibelen er på mange måter en fantastisk bok. Den forteller oss mye om fortiden, om Gud, om Jesus, om kjærlighet. Likevel. Bibelen er døde ord, de sitter fast i patriarkatet og i våre dager er Bibelen blitt krisnes akilleshel...

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det er ikke få ganger jeg blir slått i hode med patriarkatets kvinnesyn slik det er beskrevet i Bibelen, jeg burde tilpasse meg, endre meg for å leve etter idealer for 2000 år siden.

Er Gud uløselig knyttet til patriarkatet? Om man ene og alene leser i Bibelen og lytter til Bibeltro ja. Dermed  bør man uttrykke seg litt klarere.

GTG, en fryktelig hevngjærrig og humørsyk gammel patriark - jødenes gud dør med patriarkatet. Garantert.

Den Guden jeg tror på. En Gud uten kjønn, like meget kvinne som mann, siden det er kvinnen som føder er det på mange måter pussig å se på skaperen som mann. En levende Gud som er kjærlighet, skaperen. En vilje bak livet så og si.

Jorden er ikke flat med harpespillende engler i en himmel der måne og sol er på størrelse med en pannekake. Vi vet det nå.

Vi forstår mer, vi utvikler oss som art. Vi forstår at skapelsen fremdeles er i gang, jorden er fremdeles i endring. Vulkanutbrudd skaper fjell. Jorden lever, den er ikke ferdig skapt.

Har vi spist av kunskapens tre? Vanskelig å si, for vi vet fremdeles lite...

Guds levende ord virker blant oss om vi er villig til å lytte.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt