Verdidebatt

Nok en gang om Braanen

Hva slags person er dette?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg kunne heller tenkt å tilbringe lørdags formiddag på ski enn å sitte og tenke høyt om Bjørgulv Braanen. Jeg interesserer meg nemlig null for Braanen,jeg interesserer meg kun for ham i egenskap av å være sjefsarkitekt for avisa Klassekampen og noe han der kaller "venstresida".

La oss ta et hopp til Frankrike i 1945 -50 årene. Den kommunistiske motstandsbevegelsen hadde gjort store ofre og hele det intellektuelle livet i Frankrike i tiårene etterpå var fullstendig i hendene på Sovjet-orienterte marxister med Jean Paul Sartre som jernhard Pave og Inkvisitor  for dette.

Utviklingen i verdenspolitikken var slik at vennene Sartre og Albert Camus skilte lag,noe som innebar at Camus fikk hele kobbelet av Sartre-marxister på nakken i en heksejakt som knapt har sett sin make. Når vi nå i ettertid sitter med den historiske fasiten for Sovjetkommunismen og Algerie-krigen,er det ikke vanskelig å forstå at det var Camus som befant seg på realitetenes terreng mens Sartre-blokken teoretiserte seg ut av denne verden. Sartre-marxismen var datidens korrekte politiske tenkning i Frankrike og Camus var en kjetter som skulle tas. Ifjor kom det en bølge av artikler i fransk presse,bygget på Moskvadokumenter,som satte spørsmålstegn om trafikkulykken som drepte Camus i 1960 var en KGB-jobb? Sartre-marxistene mente at Sovjetunionen befant seg på den rette side av historien og derved ikke skulle kritiseres for hardt.

I en lederartikkel i Klassekampen idag,7 januar 2011,jamrer Bjørgulv Braanen seg over demokratiets forfall i Europa og vi siterer:

"Demokrati kontra elitestyre er nå et av hovedspørsmålene europeisk politikk kretser rundt.  Demokratiske strukturer angripes av finansmarkedenes økende makt, men også av EU-systemet,som undergraver folkevalgt makt og bryter ned tilliten mellom styringseliten og befolkningen."

Dette er hva som på etteretningsspråket kalles et "cover up" hvor tyven roper "ta tyven!"

La oss gå tilbake til 22 juli 2011. I en lang periode samlet jeg på Klassekampen i tida etterpå i full bevistthet om at dette var historiske dokumenter,men huset er fullt nok som det er og pappkassa med aviser ble (dessverre) kastet.

Her førte man regelrett ideologisk utryddelseskrig mot enhver person som i årevis hadde kjempet for demokratisk debatt om viktige saker såsom innvandring og multikultur. Hans Rustad på document som er en slags norsk neo-con,en avlegger fra USA, og verdikonservative  Ole Jørgen Andfindsen ble dag etter dag uthengt som medskyldige i en ufattelig massakre. Fjordmannen ble lansert som nazismen inkarnert. Selv måtte jeg bokstavelig talt slåss med debattredaksjonen for anvendelse av tilsvarsretten gang på gang. Et sånt angrep på ytringsfrihet og demokrati har ikke funnet sted i manns minne i Norge,ledet av Braanen!! som skal være tilhenger av demokrati!

Men det slutter ikke her. Folk fra Braanens kronikksider tilbyr Overvåkningspolitiet å bygge opp en konsulentorganisasjon for å overvåke de nevnte miljøene. Øyvind Strømmen,som knapt noen visste hvem var før 22 juli, blir av Braanen løftet fram som den ultimate sannhetsgud i dømming av hvem som skulle på den moderne Inkvisisjonens bål. Men det viser seg naturligvis at også han er forelsket i Overvåkningstjenestens oppgraderte virksomhet på nettet og uttalte til Vårt Land i høst:

"Litt sånn som de gjør når de spaner ute på torget eller gaten. Jeg tror det ville ha samme effekt som mer synlig politi i gatene."

To unge journalister i Klassekampen,the Braanen juniors Kristjansson og Vegstein,går 3 januar 2012 inn for at det må bli mere "registrering og moderering" av nettdebatter.

Hva er det så som et "finansmarkedenes" og "EU-systemets" politiske ideologi,siden Braanen skylder på disse?

Begge har enkle oppskrifter: mer overnasjonal sentralisert styring, mere globalisering og mere håndhevelse juridisk av politisk korrekt multikulturalisme. Har Braanen noen gang protesert mot at folk blir stillt for retten i EU? Har Braanen protestert når kristne stand har blitt angrepet på Karl Johans gate,eller Sians stand i Bergen,Stavanger eller Oslo?

Hva med bloggerne som sitter i fengsel i Egypt? Lager Braanen noen protestbevegelse for å løslate disse? Braanens Midtøstenseksperter skriver fortsatt kronikker om hvor fint det vil bli med islamisme.

Om det fantes en konkurranse i Norge om hvem som kunne være den aller største hykler og dobbeltsnakker,så er det høyst tvilsomt om noen ville nå Bjørgulv Braanen til knærne. Det er monstrøse proposjoner i dette hykleriet. Under dekke av å ville fremme "demokrati" gjør de alt som står i deres makt for å fjerne det.

"

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt