Verdidebatt

Du er slave

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Du er slave.

Bankene ser nemlig på hvordan de kan tjene penger på deg i 30 år. Du har nedbetalt din gjeld i kanskje i 10 år – men plutselig skjer det noe du blir sjuk eller trenger tileggsutdannelse. OBS jeg har et problem hvordan skal jeg gjøre det med lånet mitt. Banken sier ingen problem du refinansier bare lånet ditt. Se her du får en månedlig avdra som er mindre enn før. Du har i realiteten økt gjelden din ved det grepet.

Faktisk så tjener de penger på penger de ikke har lånt deg. Det er det som kalles rentes rente. Banken sitter igjen og ler.

Den internasjonale penge fondet (DYRET)

Kan du tenke deg at du har en million kroner som du kan låne ut til andre. Ja så låner du det ut med rente selvfølgelig. Men nå er det mange som vil låne og du har ikke mer å låne ut. Hmm tenker du – jeg kan jo bare begynne å trykke penger og late som om jeg har dem. Ja jeg trykker opp penger som jeg egentlig ikke har - Ja alle jubler det blir fart på økonomien alle låner og bruker penger. Etterspørselen etter varer og tjenester øker.

Men så oppdager du som låner ut penger obs jeg må bremse litt. Jeg kan da ikke bare pumpe ut penger mer – men folk vil ha mer penger fra deg – men du sier NEI nå er det stopp. Folk blir desperate – men vi må da kunne låne penger – vi har jo ikke penger. Nei sier mannen med pengene det er stopp.

Etterspørselen etter varer og tjenester synker obs vi har en finanskrise. Vel han som har penger han sier nei jeg vil ikke låne mer ut. Renta øker, folk mister jobbene sine. De har ikke inntekt mer – de må selge huset sitt.

Men ingen kan kjøpe huset ditt. Obs vi har en krise, du må gå fra huset ditt. Det er nå plutselig jeg som har lånt penger til huset ditt som eier det.  Nå får jeg huset ditt fordi du ikke kan betale. Jeg tenker jeg fortsetter å ikke låne ut penger og vi får en enda dypere krise. Flere hus får jeg (Hus er virkelige penger) De pengene jeg hadde lånt ut var ikke virkelige – jeg hadde bare produsert virtuelle penger til markede. Men nå som Krisen er der nå kan jeg samle inn penger – virkelige penger.

Nå kan jeg begynne å låne penger ut igjen og folket er glad og fornøyde, nå begynner hjulene å rulle igjen – det blir etterspørsel etter varer og tjenester. Jeg kan nå hvist jeg ikke låner ut penger til folk som vil bygge hus men bare til de som vil kjøpe hus. Prisene på husene stiger. Dette er kjempe bra nå har jeg fått mange penger virkelig penger inn.

Men hjulene har virkelig begynt å rulle igjen – jeg karer ikke å låne så my penger ut mer – hmm jeg kan trykke mere penger opp slik jeg gjorde sist. Så skjer det samme igjen. Jeg blir rikere og rikere. Og de vanlige folkene må låne penger til skyhøye priser på boligene – de blir slaver – de betaler meg penger hele sitt liv og jeg blir rikere og rikere.

Det er dette den internasjonale pengefondet gjør. Eu og co løper nå føttene av seg på å berge Eu’en de løper nå verden rundt. EU er ferdig. Det er bare snakk om tid før det knekker sammen.

Det er land i verden som bli erobret i disse dager uten at et eneste skudd blir løsnet.

Mange vil skylde på at det er banker som låner ut for mange penger - ja det stemmer men hvor får bankene penger fra? Og hvorfor overføres det penger fra USA til Europa som er så astronomiske beløp at du kan ikke fatte det. Det er fordi det er virtuelle penger – penger som bare eksister på papiret.

Det er bare å prøve det i Norge – spør banken din om du kan ta 40 000 kr hvist du har det på konto. De sier nei, du må vente noen dager på å få dine egne penger ut. De sier vi har ikke så my kontanter inne – i virkeligheten er det kun virtuelle penger de har. Så de må høre med en annen bank og få til sent penger som er dine penger. (skulle alle ta ut pengen de hadde i banken i dag – da hedde det vært full krise)

Disse krisene frambringer et bank system – et felles system for hele verden. Ja hvem er det som står bak og hva vi er i ferd med å gå inn i.

Det er noen 20 - 30 bedrift og personer som står bak og kontrollerer. Hvist det var noen som trodde at det er verden ledere som styrer – de tar de skammelig feil – de er bare gallionsfigurer som skal holde massene ro.

Du er en slave om du liker det eller ikke. Det er derfor du må gjøre alt i din makt nå i disse tider på å bli kvitt gjeld.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt