Verdidebatt

NRK i Kuusamo

Magnus Krog (24) fra Telemark vant overraskende verdenscup-debuten sist fredag etter sin sluttspurt i langrennsavslutningen i Kuusamo. I neste omgang var det nettavisen nrk.no som skulle fortelle om det gledelige, og det ble riktig så fæle saker.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det begynte pent. Aller øverst i frontingressen på førstesiden fikk vi beskrevet seieren som ” Krog parkerte konkurrentene.” De ble visst stående igjen ute på oppløpet, stakkarne.

Inne på artikkelreferatet fra langrennsavslutningen var det blitt til en ”sjokkseier”. Tilskuerne var blitt sjokkerte. Bleke og svimle sto de rundt løypa og trodde knapt det de så.

Så på en-linjeren under nettavisens Siste nyheter var det blitt til "Krog knuste konkurrentene." En stygg sak der telemarkingen hadde hentet fram en slegge rett etter målpassering og gått løs på de som fulgte hakk i hæl.

Ved nærmere gjennomlesning av referatet ble vi informert om at  forhåndsfavoritten, tyske Tino Edelmann, kom inn to sekunder bak Krog og japaneren Watanabe fulgte 5 sekunder etter det på tredjeplass.

De voldsomme scenene som  så effektivt ble beskrevet av vår rikskanal, får en til tenke på de mer saktmodige, alternative uttrykksformer fra år tilbake.

Det hadde neppe nyttet i dag å stille med slikt som Krog vant eller Krog tok seieren. Nei, selv om man dro til med det mer håndfaste "Krog slo Edelmann", ville det vel knapt ført til en synlig øyebevegelse hos dagens robuste leserskare, må vi tro. Knapt et eneste klikk, kanskje.

Så spørsmålet må stilles det. Hva i all verden har nrk.no tenkt å gjøre for å gradere prestasjonene når vi er blitt fullt familiære med denne uoppholdelige dramatikken? Vi kan alltids lure på det. Og hva skulle vi lesere få servert om det virkelige dramaet en dag skulle finne sted – bare en blass beskrivelse med inflaterte og utladete adjektiver?

folkogmedia

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt