Verdidebatt

Langtidskalenderen og været

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Innledning til innlegget

Jeg ble noe i tvil om hvor jeg skulle poste dette innlegget, dette med været kunne godt hørt hjemme inn under Miljø og Klima, men siden innlegget også berører tegn og undere på himmelen, Mayakalenderen og sagnhistoriske riker på jorden, valgte jeg å legge dette inn under det filosofiske hvor det antakelig best hører hjemme.

Langtidskalenderen og været

Hvorfor ikke snakke litt om været i stedet for religiøsitet? Været er for så vidt også et religiøst tema. Det var jo om tegn fra himmelen som det fortelles om i Matt.16., hvor de inkluderte ba Jesus om gi dem tegn fra himmelen, og som svarte dem med å si: Om kvelden sier dere: ”Det blir godvær, for himmelen er rød”,  og om morgenen: ”I dag blir det uvær, for himmelen er rød og mørk”. Himmelens utseende vet dere å tyde, men tidenes tegn kan dere ikke tyde. Det som det menes med dette er vel at der er en sammenheng mellom snakk om været og tidens tegn, en må nok først prøve seg på og forstå seg på været før en kan forstå seg på tiden, det opplyses allerede i 5.Mos.11.17 at ved Herrens harmende flamme mot dere vil han lukke himmelen så det ikke faller regn slik at jorden ikke gir avling. Dette gjentas i Åp.11.6: De har makt til å lukke himmelen så det ikke faller regn i den tiden de er profeter. De har makt til å gjøre vann til blod og til å slå jorden med alle slags plager, så ofte de vil.

Været var en viktig faktor i tegnene viser det seg her, det er det ingen tvil om så la oss snakke litt om været. Mange ser på menneskenes forurensning som årsak for klimaforandring, og det kan en nok heller ikke se bort fra at det kan ha en medvirkende årsak, men mens noen babler i vei med "omvend dere for tiden er nær", må vi heller sette mer fokus på været. Vi får ingen hjelp fra Gud dersom vi ikke gjør noe med det selv. Men der er også en annen forståelse av og tyde himmelen og været, nemlig tiden; "Men tidens tegn kan dere ikke tyde"– Kan vi ikke i det minste prøve litt på det da?

Eksentrisitetssyklusen

Jordas kretsløp rundt sola varierer fra en sirkel til en ellipse.

Når den er på sitt mest ovale så kan temperaturene variere med hele 20 til 30 prosent. Lengden på en slik syklus er på rundt 100.000 år.

Hvor ofte vil en istid kunne gjentar seg? Ved hvert 100.000 år. Mange mener vi står ovenfor en ny istid mens vitenskapen mener det vil gå enda 50.000 år før det skjer. Global oppvarming hevdes å være et tegn på en kommende istid. Når isen på polene smelter så blir verdenshavene kjølt ned. På global skala medfører dette betydelige endringer i klima og man kan være på vei inn i en kortvarig istid.

Hva sier Bibelen om dette? Skulle det komme hete eller kulde ved tidens utløp? Job 37 forteller om Guds komme; ”Lytt til braket av hans røst, hør hvordan det drønner fra hans munn!” Han lar lyn fare rundt hele himmelen,sender dem til jordens ender. Etterpå ruller tordenen, det er hans mektige røst som runger. Han holder ikke lynene tilbake når hans stemme høres. Gud gjør under med sin tordenrøst,gjør storverk vi ikke fatter.

Til snøen sier han: «Fall ned på jorden», likedan til regnet, det kraftige øsregnet.Han setter segl på hver menneskehånd,så alle mennesker skal kjenne hans gjerning.Villdyrene går til hulene sine, må holde seg i hi. Stormen farer ut av sitt kammer, nordavinden kommer med kulde. Når Gud puster, blir det frost,vannflaten fryser til

Dette tegn fra himmelen tyder vel på at det vil gå mot en ny istid? Se hvordan jordens vandring med solen i verdensrommet forteller om ”tiden”

Eksentrisitetssyklusen beskriver endringer i jordens kretsløp.

Skjevhetssyklusen

Et annet avvik med jordkloden er dens akse. Den går ikke loddrett gjennom kloden i forhold til kretsløpet rundt sola.

Jordas helling varierer fra 22,1 til 24,5 grader.

Planeten heller ikke alltid i like stor grad. Gjennom en syklus på 41.000 år så endrer hellingen seg fra 22,1 til 24,5 grader. Dagens helling er på 23,5 grader. Det betyr at det er større forskjell på årstidene nå enn når hellingen var på 22,1 grader.

Så hva skjer når skjevhetssyklusen sammenfaller med den mest solnære eksentrisitetssyklusen? Ekstremiteter av varme og kulde.

En hel vaklende runde tar trolig 25.630 år, som Mayaenes "Long Count"-kalender.

Roterende som en vaklende snurrebass lager aksen på jordkloden et omriss av en liten sirkel i himmelen som kalles for presesjonen. I løpet av tiden det tar å rotere hele veien gjennom sirkelen, beveger jorden seg gjennom alle stjernebildene på himmelen. (Presisjonen er også benevnt som "dyrekretsens stjernebilde" eller "Zodiaken" som tegner en baklengs sirkel av dyrekrets bildet)

Presesjonen på jevndøgnene er en av de mer dramatiske syklusene som Mayaene forsto. Det er enda et resultat av hellingen på jordas akse. Hvis jordas rotasjon var helt stabil så ville hver dag være like lang, men det gjør den ikke. Den vakler. Følgelig har vi lengre dager om sommeren og kortere dager om vinteren.

Bibelen forteller at dette ikke skal vedvare, jorden skal en gang bli fast og stabil, Sak.14.5: Da skal Herren min Gud komme, og alle de hellige med ham.  Den dagen skal det ikke være lys, bare kulde og frost.  Det skal være én lang dag – Herren kjenner den – ikke dag og natt, ved kveldstid skal det være lyst. Den dagen skal det renne levende vann ut fra Jerusalem, halvparten til havet i øst og halvparten til havet i vest. Slik skal det være både sommer og vinter. – 1.Mos.8.21: Og Herren kjente den behagelige duften. Da sa Herren i sitt hjerte: «Jeg vil aldri mer forbanne jorden for menneskets skyld, selv om menneskehjertet vil det onde fra ungdommen av. Aldri mer vil jeg drepe alt som lever, slik jeg nå har gjort. Så lenge jorden står, skal såtid og høsttid, kulde og varme, sommer og vinter, dag og natt aldri ta slutt.» - Og endelig finner vi i Salm.75.4: Jorden og alle som bor der, kan vakle, men jeg har gjort jordens søyler faste.»

Vaklingen betyr også at Nordstjernen ikke alltid er den samme. Det endrer seg gjennom presesjonen. Akkurat nå er det Polaris som er Nordstjernen. Rundt tiden Homer (ikke Simpson) skrev Iliad og Odyssey, var nordstjernen Kochab. De gamle egypterne i 2700 f.Kr. hadde Thuban som Nordstjernen.

Mayaene har også en myte om tiden som nordstjerneguden falt fra himmelen. Beskrev de da en endring av Nordstjernen? Kanskje via et akseskifte?

Solen og dens aktivitet skaper liv, og aktiviteter på solas overflate påvirker jordkloden i stor grad.

En solflekk er et mørkt område som kan observeres på solas overflate. Det er essensielt en magnet på størrelse med en planet skapt av konsentrasjoner av magnetisk fluks på overflaten. Solflekker oppstår alltid som et par med motsatt polaritet med nord og sydpoler. De er koblet sammen i løkker med magnetisk energi som går i en bue på overflaten av sola.

Levetiden på en solflekk kan vare fra en time, en dag eller flere måneder. Aktiviteten på solflekker stiger og synker i faser på 11 år. Aktiviteten på disse solflekkene genererer nok elektromagnetisk energi til å påvirke elektromagnetismen på jordkloden.

En solstorm er en plutselig og dramatisk frigivelse av energi nære eller i en solflekk. Et utbrudd kan vare i noen minutter til noen timer. Under en solstorm øker ionisasjonen i jordklodens atmosfære. Dette forårsaker en økning i nordlys (aurora borealis) og magnetiske stormer over jordkloden som kan medføre forstyrrelser i elektronikk.

Magnetisk påvirkning på været

De magnetiske stormene som medfører endringer i aurora borealis påvirker også været. Når jordas magnetiske felt endres, endres også jetstrømmene som medfører endringer i værmønstre. Magnetiske stormer øser enorme mengder med energi inn i magnetosfæren som skaper voldsomme værmønstre.

Solmaksimum i 2012?

Ifølge NASA så når vi en solmaksimum i 2012 som antydes å bli den kraftigste siden 1957. Sola forventes å produsere alvorlige stormer og elektromagnetiske sammenbrudd. Spesielt utsatt er elektronisk utstyr som kan bli slått ut. Det kan innebære at du kan bli uten strøm til varme, kjøleskap og fryser, uten mobiltelefon, tv, radio, internett, banksystemer og kjøretøy som ikke har status som veteranbil og dermed er fri for elektronikk.

Sola vil få sitt maksimum med solstormer i 2012. All elektronikk går en tøff fremtid i møte.

Den galaktiske ekvator

Vårt solsystem befinner seg i galaksen Melkeveien i ytterkant av en av spiralarmene rundt 26.000 lysår unna sentrum av galaksen. Galakser holdes sammen av gravitasjon og i sentrum av de fleste galakser finner man mørk materie som ofte består av sorte hull hvor selv lys ikke greier å unnslippe.

Vårt solsystem kretser rundt sentrum av galaksen sammen med 200 til 400 milliarder andre stjerner, men kretsløpet er ikke bare en vanlig sirkel. Etter hvert som galaksen roterer så ser vårt solsystem ut som en sinuskurve som krysser over og under galaksens ekvator. Dette er en syklus som skjer over 30 millioner år. Ifølge noen astronomer så krysser vi ytre kant av galaksens ekvator nå.

Det er estimert å ta solsystemet rundt 225 og 250 millioner år å rotere en gang rundt galaksen. Basert på at vårt solsystem er antatt å være 4,5 milliarder år gammelt så har dette i så fall skjedd 18 ganger.

Vårt solsystem krysser over og under galaksens ekvator som en sinuskurve

Fotonbeltet

Et foton er den minste enhet med lys eller elektronisk stråling som vi kan måle. Mange er klar over at det eksisterer noe som heter fotonbelte, men de fleste av oss er ikke klar over hva dette er.

Tidlig på 1960-tallet begynte ulike satellitter å plukke opp bevis på et belte med fotonisk energi som hadde sin opprinnelse i sentrum av vår galakse. Dette har siden blitt kjent som fotonbeltet. Hele vårt solsystem er nå på vei inn i dette energibeltet. Jorden gikk først inn i det i 1987, solen gikk inn i det ved vintersolverv i 1998 og hele vårt solsystem vil være midt inne i energibeltet ved vintersolverv i 2012.

Illustrasjonen viser hvordan belter med energi stråler ut fra senter av galaksen og danner en sirkel. Det er et av disse beltene som vi nå går inn i.

Dette sammenfaller også med slutten av Long Count-kalenderen til Mayaene. Når solsystemet er i dette energibeltet vil vi på grunn av tykkelsen på beltet forbli i det i 2000 år før vi igjen begir oss ut i den galaktiske natten.

Ved at vi går inn i dette beltet med fotonisk energi, forårsaker det en økning av hastigheten på atomene i vårt solsystem. Dette i sin tur forårsaker at cellene i kroppen din akselererer og frigir lagret energi. Det er blitt bevist av forskere at våre celler lagrer energien i traumer vi opplever. Faktisk er kreftceller så overlesset med følelsesmessige traumer at de muterer og mister forbindelse med verten sin, det vil si din bevissthet, og begynner å utvikle seg og vokse i et kaotisk mønster.

Over hele verden opplever menneskene virkningene av denne renselsen. Dette er sår hals og influensalignende symptomer uten influensa, hodepine bak pannen eller over ett eller begge øynene, hjertebank eller uregelmessig hjerterytme på grunn av en aktivering av thymuskjertelen, ekstremt sliten uten noen åpenbar grunn, leddsmerter og diaré.

Langtidskalenderen

Langtidskalenderens syklus avsluttes 21. desember 2012. Klokken 11:11 UTC etter utregning. Susan Milbrath, kurator for latinamerikansk kunst og arkeologi ved Museum of Natural History i Florida uttalte at: «Vi, det arkeologiske fellesskapet, har ingen kunnskap om at verden vil gå under i 2012». Sandra Noble, administrerende direktør ved Museum of Natural History, uttaler at: «Å gjengi 21. desember 2012 som en dommedag eller at det skal skje en kosmisk forandring, er fullstendig fabrikasjon».
I Palenque er følgende langtidsdato funnet: 9.8.9.13.0 8. Ahau 13 Pop. 24. Mars 603 i den gregorianske kalenderen, med en avstands dato for 10.11.10.5.8. Den resulterende dato er gitt som 1.0.0.0.0.8 5 Lamat 1 Mol, eller 21. oktober 4772. Nesten 3000 år inn i fremtiden. http://no.wikipedia.org/wiki/Mayakalender

Atlantis forbindelsen
Osmanagić, har også publisert under navnet Sam Osmanagich, er forfatteren av boken The World of the Maya som presenterer en global pseudohistorie som involverer Atlantis og Lemuria, og konkluderer: Maya indianerne arvet kunnskapen fra deres forfedre i Atlantis og Lemuria (Mu). Byer ble planlagt og bygget rundt et hovedtorg som alle pyramidene og templene ble vendt mot. De kommuniserte med bevegelsene til solen og banene til andre himmelske legemer… Mange kulturer rundt om i verden, fra India, Sumeria, Egypt, Peru, indianerne i Nord- og Mellom-Amerika, Inkaene og Maya indianerne, kaller seg alle 'Barn av Solen' eller 'Lysets Barn.' Deres forfedre, sivilisasjonene Atlantis og Lemuria, reiste de første templene på energi kraftige punkt på Jorden. Deres viktigste funksjon var å tjene som porter til andre verdener og dimensjoner.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt