Verdidebatt

Noen tanker og ideer.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Leserbrev til Stavanger Aftenblad, RA, Liberal.no, Verdidebatt.no og Vårt Land den 29. juli 2011. Av Lars Skjerpe med Asperger syndrom, Stavanger.

Anerkjenn Baskerland, Tsjetsjenia, Vest-Sahara, Taiwan og Sør-Sudan!. Ett leserbrev til Stavanger Aftenblad, RA og Vårt Land. Fredag 29. juli 2011.

Norge bør anerkjenne Baskerland, Tsjetsjenia, Vest-Sahara, Taiwan og Sør-Sudan og som ett uttrykk for norsk anerkjennelse av disse områdene, bør det også etableres norske ambassader eller konsulater i disse områdene. Norge bør ta opp menneskerettighetene i Baskerland, Tsjetsjenia, i Iran, på Cuba, i Tamil Eelam og i Vest-Sahara opp i FN og i Europarådet. Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland bør også engasjere seg for Baskerland, Tsjetsjenia og Vest-Sahara og kanskje tildele Nobels fredspris, Sakharov-prisen og Rafto-prisen til noen russiske eller tsjetsjenske dissidenter. Noen gode kandidater til Nobels fredspris fra Russland og Tsjetsjenia, er Garry Kasparov, Lydia Jusopova og Akhmed Zakajev. Jelena Bonner, enken etter Andrej Sakharov tror jeg døde nylig og hun ville vært en god kandidat til disse menneskerettighets- og fredsprisene (sjekk Jelena Bonner kanskje på Wikipedia.no). Norge bør anerkjenne Baskerland, Vest-Sahara, Taiwan, Tsjetsjenia og Sør-Sudan og etablere norske ambassader eller konsulater. Norge bør også anerkjenne undertrykte, diskriminerte og forfulgte nasjoners rett til kulturell og politisk selvbestemmelse (for eksempel Tamil Eelam). Det er viktig at menneskerettighetene til tamilene på Sri Lanka også blir respektert.

Nei til det flerkulturelle samfunnet!. Ett leserbrev den 29. juli 2011.

I etterkant av terrorangrepene mot Regjeringskvartalet i Oslo og Utøya-massakren, må vi minnes ofrene for terrorangrepene med sorg og glede. Vi bør uttrykke vår sorg for de vi har mistet og glede for alle minnene om dem. Men jeg er imot at man skal forby høyre-radikale politiske standpunkter. Jeg er selv også en høyreradikaler og en nasjonalist, en innvandringsmotstander, en islam-kritiker, en 26 år gammel liberal konservativ skribent, kristen og politisk interessert ung mann, en abortmotstander, en Tsjetsjenia- og Israels-venn og en moderat Holocaust-tviler selv om det er mye som tyder på at Holocaust har funnet sted. Jeg støtter Stopp Islamiseringen av Norge og Folkebevegelsen mot innvandring selv om jeg ikke er medlem i disse foreningene og jeg ønsker ikke at man skal forby høyreradikale politiske meninger og jeg er også imot dette "tanke-politiet" etter modell fra DDR, Sovjetunionen, Nord-Korea, Maos Kina, i Zimbabwe under president Robert Mugabe fra ZANU-PF og Pol Pots Kambodsja, som man legger opp til i samfunnsdebatten i Norge akkurat nå. Jeg er også imot at man skal innskrenke og begrense ytrings- og trykkefriheten i Norge. Jeg er imot det flerkulturelle samfunnet som jeg ser på som en overgangsprosess fra ett kristent, europeisk, vestlig, sivilisert, ett norsk og humanistisk samfunn, til ett islamsk samfunn med sharia-lover og undertrykkelse av kristne og jøder. Jeg er også imot at etniske nordmenn og samene, urfolkene i kongeriket Norge skal bli dhimmier (undertrykte og diskriminerte vantro) i en islamsk sharia-stat. Jeg er imot at etniske norske kvinner skal bli gruppe- og overfallsvoldtatt av 10 utenlandske menn med muslimsk eller afrikansk bakgrunn, hver gang de tar bussen til sentrum. Jeg er også for at man skal begrense innvandringen til Norge og utvise alle kriminelle med utenlandsk bakgrunn. Jeg er imot at man skal forby prostitusjon og pornografi fordi kjøp og salg av kvinnekroppen handler om ytringsfrihet. Jeg er faktisk for at man skal ha en egen NRK-TV-kanal på NRK Fjernsynet, NRK Erotikk med erotiske filmer 24 timer i døgnet og at bedriften Love Shop i Stavanger bør også få totalt 80 millioner kr hvert år i støtte fra Stavanger Kommune for å produsere erotiske kvalitetsfilmer.

En protest imot at graven til Rudolf Hess ble slettet. Ett leserbrev til RA, Vårt Land, Stavanger Aftenblad, Verdidebatt.no og Liberal.no den 29. juli 2011.

Rudolf Hess reiste i 1941 på ett uselvisk fredsoppdrag til Storbritannia for å forhandle med de allierte om en fredsavtale mellom de allierte og Tyskland. Men Storbritannias statsminister Winston Churchill nektet også å forhandle med NSDAPs Visefører Rudolf Hess og Hess ble arrestert og holdt fengslet inntil han døde i Spandau-fengslet i Berlin i 1987, 93 år gammel som eneste gjenværende fange i dette fengslet for tyske nazistiske ledere. En lang rekke konservative tyske politikere arbeidet i flere år for en løslatelse av Visefører Rudolf Hess, men Sovjetunionen nektet å godta en løslatelse av Hess som var NSDAPs Visefører. Flere menneskerettsgrupper og de tyske partiene NPD og DVU, protesterte imot den umenneskelige behandlingen av Hess som ble holdt fengslet i Spandau-fengslet i Berlin til han døde 93 år gammel i ett selvmord eller i ett drap i 1987. Nå har også graven til NSDAPS Visefører Rudolf Hess blitt slettet av tyske myndigheter og dette vil jeg protestere imot. Mitt poeng er at de døde tilhører Gud Vår Skaper og bør få være i fred fra det politisk korrekte establishmentet og at det var feil å slette graven til Hess.

Folkemord-loven må avskaffes!. Ett leserbrev den 29. juli 2011.

500 000 uskyldige fostre (ufødte barn) har blitt myrdet i kongeriket Norge siden den menneskefiendtlige abortloven ble innført i 1960. Hvem har også ansvaret for denne folkemord-loven?. Jo, nemlig Arbeiderpartiet som også kanskje påkaller seg Guds sin vrede over folkemord-loven. Dette straffer seg både for Arbeiderpartiet og kongeriket Norge selv om jeg ikke nødvendigvis kan se en klar sammenheng mellom Utøya-massakren og terrorangrepet mot Regjeringskvartalet i Oslo med Guds sin vrede over folkemord-loven i Norge. Det behøver ikke være en sammenheng mellom terrorangrepene og Guds sin vrede over folkemord-loven. Men det er klart at Arbeiderpartiet har alltid hatt ett anstrengt og problematisk forhold til kristendommen og den kristne troen. Noe som også viste seg da Ap innførte abortloven og felles ekteskapslov, at flere ledende Ap-politikere var og er tydelige human-etikere og at partiet også tidligere i sin historie ønsket å avskaffe religionsundervisningen i grunnskolen og det ble også samlet inn hundre tusenvis av underskrifter imot å avskaffe religionsundervisningen i grunnskolen. Kan det også være at Ap har påkalt Guds sin vrede over folkemord-loven og felles ekteskapslov som partiet har innført i Norge eller er det ondskapens krefter som har fått fritt spillerom?.

KrF har ett potensiale i kvinne- og familiepolitikken. Ett leserbrev til KrF, Stavanger Aftenblad og RA den 22. juli 2011. Av Lars Skjerpe, Stavanger.

KrF kan kanskje ha ett stort potensiale i kvinne- og familiepolitikken der KrF bør programfeste i sitt nye stortingsvalgprogram for perioden 2013-2017, at KrF også skal gå inn for 2 års fødselspermisjon på 800 000 kr (400 000 kr for hvert av de 2 årene) og totalt 200 000 kr for 6 måneders pappapermisjon. Det er også viktig å innføre som nytt lovverk at alle kvinner skal ha rett på 2 års fødselspermisjon uansett tidligere arbeidstilknytning eller arbeidsinntekt. Jeg synes også at KrF og Venstre bør programfeste i sine nye programmer med mindre Guds sønn og Vår Profet og Frelser Jesus Kristus kommer igjen før 2020, at det bør innføres 160 000 kr i året i kontantstøtte for treåringene. Så kan man avskaffe barnetrygden for alle barn eldre enn 3 år og innføre en pris på en barnehage- og SFO-plass på 4 000 kr i måneden. Jeg foreslår at det bør bygges 60 000 nye sykehjemsplasser, 20 000 psykiatriplasser, 40 000 omsorgsboligplasser, 24 000 behandlingsplasser for rusmisbrukere, 16 000 barnevernsinstitusjons- og fosterhjemsplasser og 40 000 nye studentboliger i kongeriket Norge i perioden 2016-2040. Det er stor mangel på studentboliger og sykehjemsplasser og man bør øke satsningen i barnevernet og psykiatrien.

Ta toget til Ryfylke og ja til en undergrunnsbane (en T-bane i Stavanger)!. Ett leserbrev av Lars Skjerpe, Stavanger. Tidligere medlem i programkomiteen i Stavanger KrF og medlem i Mental Helse Ungdom og Autismeforeningen.

Jeg foreslår at de 2 samferdselsprosjektene Ryfast og Rogfast kanskje kan realiseres som jernbaneprosjekter med totalt 4 felt - 2 felt i hver kjøreretning i disse tunnelene. Kanskje det burde gå an å ta toget fra Stavanger til Ryfylke?. Jeg foreslår også en undergrunnsbane (en T-bane) i Stavanger og at det også i tillegg skal satses på kollektivtrafikk og på egne kollektivfelt for busstrafikk. Hvorfor ikke tenke nytt og kreativt?. Bompengefinansiering er også en uting. Staten driver med ansvarsfraskrivelse når de krever bompengefinansiering i lokale og regionale samferdselsprosjekter og bompenger er flåing og tyveri fra vanlige skattebetalere og vanlige billister. La Nordsjøens skatter betale folkets skatter som den legendariske Carl I. Hagen uttrykte det. Ja til å øke bruken av oljepengene i statsbudsjettet eller er det noen samfunnsøkonomer eller eksperter i Finansdepartementet som har noen tungtveiende og fornuftige økonomiske og politiske argumenter imot å øke bruken av avkastningen fra Statens Pensjonsfond Utland (oljefondet) fra 4 % til 8 %?. Bør vi ikke også investere mer i eldreomsorgen, infrastruktur og nye arbeidsplasser i Norge?.

En restriktiv innvandringspolitikk er solidaritet med ofrene for gruppe- og overfallsvoldtekter, en restriktiv abortpolitikk er solidaritet med det ufødte livet og en restriktiv alkoholpolitikk er solidaritet med alkoholens ofre.

Ett leserbrev av Lars Skjerpe, Stavanger. Den 30. juni 2011.

Ja til en restriktiv innvandringspolitikk, en restriktiv abortpolitikk og en restriktiv alkoholpolitikk av respekt for og med hensyn til innvandringens, svangerskapsavbruddets og alkoholens ofre. Ja til at den menneskefiendtlige abortloven i Norge og internasjonalt skal avskaffes og ja også til at retten til liv skal grunnlovsfestes i Norge og i alle FNs og Europarådets medlemsland. Ja til at kongeriket Norge også skal føre en restriktiv alkoholpolitikk med vin- og øl-monopol og ja til økt bevissthet og åpenhet omkring spilleavhengighet. Ja til offentlig granskning (ett regjeringsoppnevnt utvalg) som skal granske alle de gruppe- og overfallsvoldtektene i Norge som det mistenkes at innvandrere med ett dårlig kvinnesyn, står bak. Islams sønner fører nå en hellig krig (jihad) mot etniske norske kvinner gjennom organiserte og systematiske gruppe- og overfallsvoldtekter. Alle kvinner i kongeriket Norge som blir ofre for gruppe- og overfallsvoldtekter bør også få 5 millioner kr hver i erstatning fra staten.

Ett forslag til organisering av videregående opplæring. 29. juni 2011.

50 % av skoleelevene i videregående opplæring bør få tilbud om tilrettelagt opplæring i Bedrift eller Kommune (yrkesfag) - videregående "light" med 4 timer Norsk, 4 timer Engelsk og 4 t Samfunnskunnskap over 2 år og 4 år i lære i Bedrift eller Kommune. Det er bedre å henge litt med enn å dette helt av lasset. Jeg var selv en drop-outer og en skole-skulker på grunn av psykiske vansker og autisme, men nå har jeg studert historie og religion på universitets- og høyskolenivå. Det er vanskelig å motivere skoleelever etter 8 eller 10 års grunnskole, til å fortsette i 3 år til når de ikke opplever mestring med skolen. 20 % av elevene i videregående opplæring bør også få plass på studieretning helse- og sosialfag. 5 % av elevene i videregående opplæring bør også få plass på studieretning idrett og friluftsliv og 5 % av elevene bør få plass på studieretning musikk, dans og drama, mens 20 % av elevene bør få plass på studieretning allmenne fag. Vi bør gjøre som i Danmark og gjøre allmenne fag til en arena for de skoleflinke og motiverte elevene og ikke for de skoletrøtte. Vi bør stramme inn og bare la 20 % av elevene gå på studieretning allmenne fag. Bare de som har anlegg for boklig lærdom og intellektuell dannelse og de som er skikkelig motiverte bør få skoleplass på studieretning allmenne fag.

En politisk plan for kongeriket Norge som jeg ønsker å få anerkjennelse og støtte for i KrF, i Demokratene og i de 18 andre partiene i kongeriket Norge.

Det bør bygges 200 000 nye plasser i offentlig regi i perioden 2016-2040. Total kostnad: 500 mrd kr / fordelt over 20 år = totalt 25 milliarder kr i året. 60 000 nye sykehjemsplasser. 40 000 nye omsorgsboligplasser. 20 000 nye psykiatriplasser. 40 000 nye studentboliger. 24 000 behandlings- og omsorgsplasser for rusmisbrukere, fattige og bostedløse og totalt 16 000 fosterhjems- og barnevernsinstitusjonsplasser i kongeriket Norge i perioden 2016-2040.

Skatte- og avgiftspolitikken.

Avskaffelse av formues- og eiendomsskatten og arveavgiften. 60 % skatt for inntekter over 800 000 kr. 30 % skatt for inntekter under 800 000 kr. 30 % skatt på aksjeutbytte og 30 % skatt på overskuddet i private bedrifter, fylker, selskaper, stiftelser og kommuner og 30 % moms (merverdiavgift). 300 % moms på alkohol og tobakk. Arbeidsgiveravgift på 20 %. Troms, Finnmark, Nordland og Nord- og Sør-Trøndelag skal få fritak fra arbeidsgiveravgift.

Velferdspolitikken i kongeriket Norge.

Innføring av borgerlønn som virkemiddel i kampen mot fattigdom og ulikhet. 160 000 kr i statlig borgerlønn til sykmeldte, uføretrygdede og arbeidsledige. 80 000 kr i året i kommunal borgerlønn til aleneforsørgere, innvandrere og rusmisbrukere. Totalt 1 million mottakere av borgerlønn i kongeriket Norge. 200 000 kr til de som går av med pensjon ved fylte 70 år. 1 million mottakere av pensjon. 160 000 kr til de som går av med pensjon ved fylte 60 år, og 240 000 kr til de som går av med pensjon ved fylte 75 år eller 80 år. 800 000 kr til barnets mor eller til barnets far for totalt 2 års fødselspermisjon, inkludert Nedkomst- og Adopsjonsstøtte, og totalt 200 000 kr i året for 6 måneders pappapermisjon og kontantstøtte / barnetrygd på 160 000 kr for treåringene.

Statsbudsjettet 2012. Mitt alternative statsbudsjett.

Oversikt over inntekter i statsbudsjettet.

Toppskatt. 5 % av befolkningen som tjener over 800 000 kr, skal betale 60 % skatt på arbeidsinntekter. 120 mrd kr i toppskatt. For eksempel direktør i StatoilHydro som tjener 8 millioner kr. 60 % skatt / 4,8 millioner kr i skatt. 3,2 millioner kr til personlig forbruk. Eller eier av Narvesen-kiosk i Stavanger: 1,2 millioner kr i inntekt. 720 000 kr i skatt. 480 000 kr til personlig forbruk.

Skatt på overskudd i bedrifter (30% skatt) skatt på aksjeutbytte (30 % skatt), arbeidsgiveravgift (20 % arbeidsgiveravgift) og andre avgifter (avgifter på alkohol og tobakk og andre avgifter): 300 % moms (merverdiavgift). 300 mrd kr. Moms (merverdiavgift) 30 %. 300 mrd kr.

Vanlig skatt og inntekter fra petroleumsvirksomhet: 480 mrd kr. De som tjener under 800 000 kr i arbeidsinntekter skal betale 30 % flatt skatt. Avskaffelse av formues- og eiendomsskatten, og arveavgiften.

Totale inntekter til staten Norge: 1 200 mrd kr.

Total ramme 1 200 mrd kr. Kristin Halvorsens Budsjett 1200 mrd kr. Utkast til Statsbudsjett og Folketrygd.

Kontantstøtte 160 000 kr = 60 000 mottakere = 10 mrd kr. Gratis SFO og gratis barnehage 160 000 kr i støtte p.r. barnehageplass. 4 000 kr i egenandel p.r. måned = 200 000 kr = 300 000 barn i alderen 0 til 8 år = 60 mrd kr. Statlig borgerlønn på 160 000 til sykmeldte, uføretrygdede og arbeidsledige. 500 000 mottakere. Kommunal borgerlønn på 80 000 kr til aleneforsørgere, rusmisbrukere og innvandrere = 500 000 mottakere = 120 mrd kr. Nedkomst- og Adopsjonsstøtte, inkludert 2 års fødselspermisjon 800 000 kr = 60 000 mottakere = 48 mrd kr. Pensjon fra fylte 70 år: 200 000 kr i året = 1 million mottakere = 200 mrd kr. Den generelle pensjonsalderen skal heves fra 62 / 67 år til 70 / 75 år. Pensjon fra fylte 70 år: 200 000 kr. Borgerlønn for alle som slutter i arbeid før fylte 70 år. Pensjon for arbeidstakere som slutter etter 75 år = 240 000 kr. Avtalefestet Pensjon (Private avtaler gjennom Storebrand / If / Gjensidige NOR). Innbetaling av 40 000 kr hvert år i 20 år fra fylte 40 til 60 år = 800 000 kr (AFP). Utbetaling av totalt 160 000 kr fra fylte 60 til 70 år. Totalt 440 milliarder kr i Folketrygden som skal styres av Rikstrygdeverket.

Egenkapital Statens Pensjonsfond Utland 1600 mrd kr.
Egenkapital Statens Pensjonsfond Norge 800 mrd kr.
Egenkapital Statoil 400 mrd kr.
Egenkapital Norges Bank 400 mrd kr.
Egenkapital Storebrand / If / Gjensidige NOR 160 mrd kr.
Egenkapital De Regionale Helseforetakene 240 mrd kr.
Egenkapital NSB 160 mrd kr.
Egenkapital Telenor AS 80 mrd kr.
Egenkapital Posten Norge 20 mrd kr.
Egenkapital Afrika-fondet / NORAD 20 mrd kr.
Egenkapital Verdensbanken / IMF Norge 80 mrd kr.
Egenkapital Kirke- og kulturfondet. 40 mrd kr.

Omsorgsdepartementet. En helse-minister + en eldreomsorgs-minister + en arbeids- og inkluderingsminister. 160 mrd kr. 100 mrd kr til eldreomsorgen. 400 000 ansatte i eldreomsorgen i kongeriket Norge. 400 ansattte på hvert sykehjem i Norge. 200 sykehjemsplasser og 200 dagsenterplasser på hver av de 1 000 sykehjemmene i kongeriket Norge. Totalt 1 000 sykehjem i Norge. 180 kommuner med 4 sykehjem (800 sykehjemspasienter og 800 dagsenter- brukere = 720 sykehjem. 16 kommuner med 10 sykehjem (2 000 sykehjems-pasienter og 2 000 dagsenterbrukere) = 160 sykehjem. (Trondheim, Bergen og Stavanger) med 20 sykehjem hver (4 000 sykehjemspasienter og 4 000 dagsenterbrukere) og Oslo kommune med 60 sykehjem og 12 000 dagsenter-brukere og 12 000 sykehjemspasienter (Oslo kommune / fylke sammenslått med Oppegård, Asker og Bærum kommuner). 60 mrd kr til sykehussektoren i kongeriket Norge. 20 regionale sykehus i kongeriket Norge med totalt 4 000 ansatte på hvert sykehus (slå sammen 19 fylker til 15). 15 fylker i Norge med ett regionalt sykehus hver i kongeriket Norge + ett ekstra regionalt sykehus i Akershus, Trøndelag, Rogaland, Oslo og Hordaland. 40 lokale sykehus med 1 000 ansatte hver (slå sammen 19 fylker til 15), + 2 ekstra lokale sykehus i 10 fylker + 4 ekstra lokale sykehus i Trøndelag, Akershus, Oslo, Hordaland og Rogaland. 120 000 ansatte på sykehusene i kongeriket Norge. Satsning på eldreomsorgen, helse og omsorg, psykiatrien, kreftbehandling og sykehusene.

Kommunaldepartementet 160 mrd kr. Av Kommunaldepartementets budsjett: 60 000 mottakere av pappapermisjon i Norge = 6 måneders pappapermisjon = 200 000 til fedrene for 6 måneders pappapermisjon = 12 mrd kr. 100 mrd kr til kommunene. 10 bykommuner med 4 800 ansatte i kommunale tjenester og 190 kommuner med 800 ansatte i kommunale tjenester = totalt 200 000 ansatte (utgiftene til sykehusene og eldreomsorgen skal regnes under Helse- og Omsorgsdepartements sitt budsjett, mens barnevernet skal regnes under Kvinne- og familiedepartementets sitt budsjett og barnehagene skal regnes inn under Folketrygden). 6 mrd kr til fylkene i Norge (12 000 ansatte i fylkene) = 15 fylker = 800 ansatte i hvert fylke i Norge og 2 mrd kr totalt til psykisk helsearbeid, selvmordsforebygging og livskvalitet i kongeriket Norge. Statens Stipendkontor for utdanning. 40 mrd kr til studentene i kongeriket Norge. 160 000 studenter i høyere utdanning = 250 000 kr i stipend i året til studentene. 50 000 kr i semesteravgift i året for de studentene som tar høyere utdanning. 200 000 kr i året til livsopphold for studentene i Norge. Kommunene skal overta ansvaret for de videregående skolene, norsk- og samfunnskunnskapsundervisning for innvandrere og for voksenopplæring.

Forsvarsdepartementet. 40 mrd kr. (totalt 20 000 soldater og 20 000 offiserer i hæren, luftforsvaret, spesialstyrkene og sjøforsvaret i Norge). 4 års frivillig verneplikt = 5 000 soldater rekrutteres hvert år = 20 000 soldater og 20 000 offiserer. Utdannelse av 1200 offisierer i Norge hvert år, 800 til hæren, 200 til Luftforsvaret og 200 offisierer til Sjøforsvaret. Utgifter til forsvarsmateriell og kjøp av ammunisjon, kampfly, norsk deltakelse i internasjonale operasjoner og stridsvogner til forsvaret skal dekkes av Statens Pensjonsfond Norge. 20 000 offisierer i forsvaret = 800 000 kr i årslønn = 16 mrd kr. 20 000 soldater = 400 000 kr i lønn = 8 mrd kr. 8 mrd kr / 80 000 frivillige i Heimevernet = 100 000 kr i lønn til soldatene i Heimevernet. 8 milliarder kr Forsvarsstaben / Forsvarets hovedkvarterer i Oslo, i Stavanger, Bergen, Trondheim og i Bodø.

Utenriksdepartementet. 40 mrd kr. En utenriksminister, en Europa-minister og en Utviklings- og menneskerettighetsminister. 8 mrd kr til EU, derav 2 mrd kr til Polen, 2 mrd kr til Kosovo, 2 mrd kr til Bosnia-Hercegovina, 2 mrd kr til Georgia, 2 mrd kr til Europarådet og OSSE, og 2 mrd kr til Tsjetsjenia, 2 mrd kr til Cuba, 4 mrd kr til Afrika-fondet = 250 millioner kr hver til 16 land i samarbeidet for bedre demokrati og menneskerettigheter, og til bekjempelse av HIV- og Aidsepidemien, 2 mrd kr til IMF (Lån til Kambodsja), 2 mrd kr til Verdensbanken (Lån til Zimbabwe), 2 mrd kr til Sri Lanka, 2 mrd kr til Nepal, 4 mrd kr til Israel / Palestina, 2 mrd kr til Øst-Timor, 2 mrd kr til Somalia, 2 mrd kr til Irak, 2 mrd kr til Afghanistan og 2 mrd kr til Den demokratiske republikken Kongo.

Utdannings- og forskningsdepartementet. 100 mrd kr. Derav forskning 10 mrd kr. Grunnskole og videregående opplæring 60 mrd kr. 1 000 barne- og ungdomsskoler = 40 millioner kr til hver skole = 480 eller 600 elever på hver skole. 400 videregående skoler i Norge = 50 millioner kr til hver videregående skole. Totalt 300, 450 eller 600 skoleelever på hver videregående skole i kongeriket Norge. Universiteter, private og offentlige høgskoler og folkehøgskoler i kongeriket Norge 30 mrd kr. Derav Universitetet i Stavanger 1,6 mrd kr. 8 000 studieplasser. 2 000 ansatte. 500 stipendiatstillinger. Universitetet i Oslo 4,8 mrd kr. 24 000 studieplasser. 6 000 ansatte. 1 500 stipendidatstillinger. NTNU (Trondheim) 3,2 mrd kr. 16 000 studieplasser. 4 000 ansatte. 1 000 stipendiatstillinger. Universitetet i Bergen 1,6 mrd kr. 8 000 studieplasser. 2000 ansatte. 500 stipendidatstillinger. Universitetet i Tromsø 1,6 mrd kr. 8 000 studieplasser. 2 000 ansatte. 500 stipendidatstillinger. Universitetet i Agder 1,6 mrd kr. 8 000 studieplasser. 2 000 ansatte. 500 stipendiatstillinger. Universitetet for miljø- og biovitenskap (Ås) 1,6 mrd kr. 8 000 studieplasser. 2 000 ansatte. 500 stipendiatstillinger. Andre høyskoler: 10 mrd kr. 200 millioner kr til hver skole = 10 høyskoler = 2 mrd kr. 40 000 studenter. 800 millioner kr = 10 høyskoler = 8 mrd kr. 8 000 studenter. 12 000 ansatte. 3 000 stipendiatstillinger. 80 folkehøgskoler og bibelskoler = 50 millioner kr til hver skole. Totalt 4 mrd kr. 16 000 studenter. 3 200 ansatte og 800 stipendiatstillinger. 60 folkehøgskoler = 15 fylker = 4 folkehøgskoler i hvert fylke = 20 bibelskoler. 15 fylker. 10 bibelskoler eid av Den Norske Kirken. En bibelskole eid av Den romersk-katolske kirken. En bibelskole eid av Den Evangelisk Lutherske Frikirke. En bibelskole eid av Pinsevennene, Metodistkirken og Baptistkirken. En bibelskole eid av Frelsesarmeen og De frie evangeliske forsamlinger. En bibelskole eid av Det Norske Misjonsselskapet, Normisjon og Norsk Luthersk Misjonssamband. En bibelskole i hvert fylke + 5 teologiske høgskoler for de 5 største verdensreligionene. En islamsk teologisk høgskole. En buddhistisk teologisk høgskole. En hinduistisk teologisk høgskole. En jødisk teologisk høgskole, og en teologisk høgskole for sikher. 200 studenter på hver teologisk høgskole, på hver folkehøgskole og på hver bibelskole. 40 ansatte på hver bibelskole, folkehøgskole og teologisk høgskole. Alle høgskoler og bibelskoler skal finansieres av staten. Misjonshøgskolen. 200 millioner kr. 800 studenter. 200 ansatte. Kirkelig Utdanningssenter i Nord (Tromsø). 200 millioner kr. 800 studenter. 200 ansatte. Ansgarskolen (utdanning av pastorer og forkynnere i frimenigheter). 200 millioner kr. 800 studenter. 200 ansatte. Fjellhaug Misjonshøgskole. 200 millioner kr. 800 studenter. 200 ansatte. (utdanning av forkynnere, musikere og barne- og ungdomsarbeidere i kristne foreninger og organisasjoner, frimenigheter, bedehusene og Den Norske Kirken). Menighetsfakultetet 200 millioner kr. 800 studenter. 200 ansatte. Diakonhjemmets høgskole Rogaland. 200 millioner kr. 800 studenter. 200 ansatte. Diakonhjemmets høgskole Hordaland. 200 millioner kr. 800 studenter. 200 ansatte. Diakonhjemmets høgskole Troms. 200 millioner kr. 800 studenter. 200 ansatte. Diakonhjemmets høgskole Oslo 200 millioner kr. 800 studenter. 200 ansatte. Diakonhjemmets høgskole Trøndelag 200 millioner kr. 800 studenter. 200 ansatte. Høgskolen i Oslo. 800 millioner kr. 4 000 studenter. 1000 ansatte. 250 stipendiatstillinger. Høgskolen i Trøndelag. 800 millioner kr. 4 000 studenter. 1000 ansatte. 250 stipendiatstillinger. Høgskolen i Finnmark 800 millioner kr. 4 000 studenter. 1000 ansatte. 250 stipendidatstillinger. Høgskolen i Nordland 800 millioner kr. 4 000 studenter. 1000 ansatte. 250 stipendiatstillinger. Høgskolen i Buskerud 800 millioner kr. 4 000 studenter. 1000 ansatte. 250 stipendiatstillinger. Høgskolen i Hedmark 800 millioner kr. 4 000 studenter. 1000 ansatte. 250 stipendiatstillinger. Høgskolen i Tønsberg 800 millioner kr. 4 000 studenter. 1000 ansatte. 250 stipendiatstillinger. Høgskolen i Sarpsborg 800 millioner kr. 4 000 studenter. 1000 ansatte. 250 stipendiatstillinger. Høgskolen i Møre og Romsdal 800 millioner kr. 4 000 studenter. 1000 ansatte. 250 stipendiatstillinger. Høgskolen i Telemark 800 millioner kr. 4 000 studenter. 1 000 ansatte. 250 stipendiatstillinger.

Kirke- og kulturdepartementet. En kultur- og kirkeminister. 40 mrd kr. 24 000 ansatte / 1600 menigheter = 12 ansatte i hver menighet. 19 200 til sammen. 4 800 / 16 bispedømmer = 300 ansatte i hvert bispedømme. 4 prester (derav 2 prester, 2 barne- og ungdomsprester, 2 kateketer, 2 diakoner og 4 andre ansatte), 12 mrd kr til Den Norske Kirken, 1,2 mrd kr til Islamsk Råd Norge, 2,4 mrd kr til andre trossamfunn utenfor Den Norske Kirken, 400 millioner kr til Human Etisk Forbund og 4 milliarder kr totalt til Norsk Misjonsråd. (derav 1,2 mrd kr til Det Norske Misjonsselskapet, totalt 400 millioner kr til Norsk Luthersk Misjonssamband og 400 millioner kr til Normisjon). 200 millioner kr totalt til Kirkens Nødhjelp, 200 millioner kr til Amathea, 200 millioner kr til Israelsmisjonen, 200 millioner kr i året til Tibetmisjonen og 200 millioner kr til Indremisjonsforbundet. 1 mrd kr fordelt på 20 forskjellige kristne misjons- og bistandsorganisasjoner, blant annet 50 millioner kr til Med Israel for fred, og totalt 50 millioner kr til Norsk Misjon i Øst, 50 millioner kr til Ordet og Israel, 50 millioner kr til Misjon uten grenser, 50 millioner kr til Laget, 50 millioner kr til Ny Generasjon, 50 millioner kr til Kristen Muslimmisjon, 50 millioner kr til Evangelisk Orientmisjon. Totalt 50 millioner kr til Kristent Pedagogisk Forum. 50 millioner kr til KFUM / KFUK. 50 millioner kr til Ungdom i Oppdrag, 50 millioner kr til Kristent Interkulturelt arbeid. 50 millioner kr til ORIGO (for skapelse, mot evolusjon) og 50 millioner kr til Vennskapsforeningen Norge-Madagaskar. 50 millioner kr til Norsk Senter mot antisemittisme. 50 millioner kr til Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem Norge. 50 millioner kr til Karmel-Instituttet. 50 millioner kr til Hjelp Jødene Hjem. 50 millioner kr til Menneskeverd og 50 millioner kr til Kirkens SOS Norge / Fermate Norge.

Videre Kultur- og kirkedepartementets budsjett: 20 mrd kr totalt til frivillige organisasjoner og kultur, derav 4 mrd kr til sekulære bistands- og nødhjelpsorganisasjoner og til den kristne bistandsorganisasjonen Strømmestiftelsen. 2 mrd kr totalt til Norges Røde Kors, 600 millioner kr til Strømmestiftelsen, 200 millioner kr til Leger uten grenser, 200 millioner kr til Norsk Folkehjelp og 1 mrd kr fordelt på 20 norske bistands- og nødhjelpsorganisasjoner = totalt 50 millioner kr til hver bistands- og nødhjelpsorganisasjon i kongeriket Norge. 16 mrd kr til frivillige organisasjoner og foreninger og kultur. 8 mrd til kulturhus, kulturskoler, teatre og kinoer, Den Norske Statsoperaen i Oslo, pressestøtte, filmstøtte, produksjon og markedsføring av musikk og annet. 8 mrd kr til 400 organisasjoner = 20 millioner kr til hver forening og organisasjon. Kultur for hele folket og for hele Norge. Satsningsområder: Norsk film og norske aviser og tidsskrifter. Styrke det norske skrift- og talespråket og styrke norsk kultur. Satse på organisasjonen Frivillighet Norge, barne- og ungdomsarbeid, kultur, nødhjelps- og bistandsarbeid, de politiske partiene og ungdomspartiene og frivillige organisasjoner og foreninger, idrettslag, historielag og musikkorps.

Innenriks- og justisdepartementet. 20 mrd kr. Reformer i rettsvesenet og politiet. 24 000 politi-tjenestemenn. 160 distrikter med 50 ansatte. 10 på jobb til enhver tid. 40 distrikter med 400 ansatte. 80 ansatte på jobb til enhver tid. 2 000 ansatte i rettsvesenet. 200 domstoler = 8 dommere i hver domstol = 1 600 ansatte. 300 ansatte / 15 domstoler = 20 dommere i hver domstol. Høyesterett 100 medlemmer. 6 000 ansatte i påtalemyndighetene. 200 domstoler = 10 aktorer i hver kommunedomstol / tingrett. 1600 jurister / 160 kommuner = 10 jurister i hver kommune. 40 kommuner med 60 jurister hver = 2400 ansatte. 8 000 ansatte i fengselsvesenet / 40 fengsler = 200 ansatte i hvert fengsel. 16 000 fengselsplasser. Totalt: 40 000 ansatte.

Samferdselsdepartementet. 20 mrd kr. 15 milliarder kr til vei og ferje hvert år (Statens Vegvesen), 5 milliarder kr til Avinor og flyplasssene i året og NSB skal være ett selvstendig selskap med egenkapital fra Statens Pensjonsfond.

Finans- og næringsdepartementet. 20 mrd kr.

Olje- og energidepartementet. 20 mrd kr. Landbruksdepartementet. 20 mrd kr / 40 000 gårdsbruk = 500 000 kr i støtte til hvert gårdsbruk.

Integrerings- og Innvandringsdepartementet 10 mrd kr. 5 mrd kr til Asperger syndrom ( 2 000 omsorgsbolig-plasser for mennesker med Asperger syndrom) = 2,5 millioner kr i støtte til hver person og hver omsorgsbolig-plass for mennesker med Asperger syndrom). 3 mrd kr til psykisk utviklingshemmede (500 000 i støtte til hver omsorgsbolig-plass for psykisk utviklingshemmede) = 6 000 omsorgsboligplasser i kongedømmet Norge for psykisk utviklingshemmede, 1,6 mrd kr til integreringstiltak (mottak av 5 000 kvoteflyktninger fra Sri Lanka og Tsjetsjenia hvert år - 320 000 kr i støtte til hver kvoteflyktning og tilbud om Norsk med Samfunnskunnskap til alle flyktninger og innvandrere bosatt i Norge) og 400 millioner kr til funksjonshemmede (generelle omsorgstiltak).

Kvinne- og familiedepartementet. 10 mrd kr. 16 000 plasser i barnevernet = 500 000 kr i støtte p.r. plass. Barnehagene skal være kommunene sitt ansvar. 2 mrd kr til likestillingsarbeid og oppfølging av barnevernet og barnehagene. Miljøvern- klima- og fiskeridepartementet. En Miljøvern- og klimaminister og en Fiskeri- og kystminister. 10 mrd kr.

Statsministerens kontor 10 mrd kr totalt. Medlemskontingent til FN: 5 mrd kr. Støtte til politiske partier og nasjonal, kommunal og regional partistøtte, og støtte til partigruppene på Stortinget: 2,4 mrd kr. Fordelingen av partistøtte: 40 millioner kr til hvert parti i Norge uansett oppslutning ved valg og antall medlemmer = 20 partier = 800 millioner kr. 1,6 milliarder kr fordeles etter oppslutning ved stortingsvalg. For eksempel Frp 25 % = 400 millioner kr. For eks Det Norske Arbeiderpartiet 30% = 480 millioner kr, for eksempel Rødt 3,5 % = 56 millioner kr, og for eksempel Demokratene 0,1 % = 1,6 millioner i støtte. For eksempel partiet KrF 8 % = 128 millioner kr. Drift av Høyesterett. Regjeringen, Stortinget og Statsministerens kontor: 1,2 mrd kr. Utgifter til kongehuset, apanasje til konge- og kronprinsfamilien og drift og renovering av de kongelige eiendommene 400 millioner. Statsministerens Humanitære Krisefond: 1 mrd kr (til regjeringens nødhjelps- og reservefond).

Prosjekt Sør-Sudan 20 mrd kr. Oppbyggingen av The Democratic Republic of South Sudan. Støtte folket i Sør-Sudan økonomisk. Prosjekt Innovasjon Norge / Norsk Industri. 20 mrd kr. Norsk Industri 4 mrd kr / støtte til 8 selskaper = 500 millioner kr til hvert selskap i etableringsstøtte. 16 mrd kr totalt i startkapital fordelt på 2 000 selskaper og enkeltpersoner hvert år. 8 millioner kr i startkapital til hver enkeltperson / hvert selskap.

Administrasjonsutgifter 40 mrd kr. Departementene og NAV. 80 000 ansatte. Departementene i kongeriket Norge 50 000 ansatte. NAV 30 000 ansatte. Departementene (Oslo) 50 000 ansatte. Derav 10 % ansatte i departementene i Tromsø (5 000 ansatte), 10 % ansatte i departementene i Trondheim (5 000 ansatte), 10 % ansatte i departementene i Bergen (5 000 ansatte), 10 % ansatte i departementene i Kristiansand (5 000 ansatte) og 10 % ansatte i departementene i Stavanger (5 000 ansatte). 50 % ansatte i departementene i Oslo (25 000 ansatte). NAV 30 000 ansatte fordelt på 30 fylkeskontorer = 500 ansatte på hvert fylkeskontor = 15 000 ansatte og 300 lokale kontorer / 50 ansatte på hvert kontor = 15 000 ansatte. Totalt 30 000 ansatte i NAV.

+ 150 mrd kr ekstra i statsbudsjettet dersom handlingsregelen tillatter dette.

16 mrd kr til utdanningsstipend for norske studenter i utlandet og ved norske private høgskoler / 40 000 norske studenter bør få 400 000 kr i stipend hver. 160 000 i semesteravgift for studenter ved private høgskoler og 240 000 kr til livsopphold og daglige utgifter. 20 mrd kr til stipend på 5 millioner kr i året til 4 000 personer med Asperger syndrom (autisme) (Folketrygden). 30 mrd kr til utbygging av velferds- og omsorgsplasser, psykiatriplasser, studentboliger og sykehjemsplasser. 10 mrd kr til inndekning av Folketrygden, ulike utgifter. 10 mrd kr til pressestøtte til utgivelse av 400 medlems- og informasjonsblader til 400 forskjellige organisasjoner og foreninger. 300 tidsskrifter og magasiner. 300 regionale aviser / 15 fylker = 20 regionale aviser i hvert fylke = 15 fylker i Norge = 10 millioner kr til hver avis og hvert tidsskrift. 2 mrd kr til utgivelse av totalt 1 600 menighetsblader i Den Norske Kirken og 400 andre blader til forskjellige tros- og livssynssamfunn i Norge. 2 mrd kr i støtte delt på totalt 1 600 menighetsblader og 400 tros- og livssynsblader = 1 million kr i støtte til hvert menighetsblad og til hvert tros- og livssynsblad i Norge. 10 mrd kr i året til omstillings- og næringstiltak i landbruket og i distriktene. 40 milliarder kr til utgifter til forsvarsmateriell, kjøp av ammunisjon og kampfly, norsk deltakelse i internasjonale operasjoner og stridsvogner. 10 mrd kr i året til renovering av Den Norske Kirkens eiendommer. 2 mrd kr ekstra i nasjonal pressestøtte til de 40 største avisene i kongeriket Norge. Totalt 4 mrd kr i pressestøtte til de 40 største avisene = 100 millioner kr til hver avis. 150 mrd kr i ekstrautgifter.

1 million ansatte i offentlig sektor. 2,5 millioner arbeidstakere totalt. 1 million mottakere av pensjon, 1 million barn og ungdommer og 1 million mottakere av borgerlønn. Totalt antall innbyggere 5,5 millioner i kongeriket Norge i 2030 (anslag for 2030). 40 % av arbeidstakerne i Norge ansatt i offentlig sektor. 60 % av arbeidstakerne ansatt i privat sektor. 3 000 ansatte i hvert departement i kongeriket Norge bortsett fra Helse- og omsorgsdepartementet som skal ha totalt 8 000 ansatte, 5 000 flere enn i de andre departementene. 4 000 ansatte i selve Helse- og omsorgsdepartementet og totalt 4 000 ansatte i rusomsorgen som skal være underlagt Helse- og omsorgsdepartementet. Det skal være 16 000 ansatte i barnevernet og totalt 16 000 omsorgs- og behandlingsplasser i barnevernet. Totalt 40 000 ansatte i barnehagene i Norge. Satsning på velferd og på sosial rettferdighet og fattigdomsbekjempelse i Norge og internasjonalt.

30 % flatt skatt for alle inntekter. 0 % formues- og eiendomsskatt og 0 % arveavgift. 20 % arbeidsgiveravgift for private bedrifter. 30 % merverdiavgift for alle varer og tjenester i Norge. Ny skatte- og avgiftsmodell for Norge.

Ett innspill om norsk utdanningspolitikk. Ett leserbrev den 28. juni 2011.

De 8 universitetene i kongeriket Norge kan kanskje tilby følgende 40 fag:

1. Petroleumsteknologi Ingeniør. 200 studenter ved Universitetet i Stavanger. Ta opp 40 studenter hvert år i Stavanger. Bachelor- og mastergrad. 600 studenter ved Universitetet i Oslo. Ta opp 120 studenter hvert år. 400 studenter ved NTNU i Trondheim. Ta opp 80 studenter hvert år i NTNU i Trondheim. 200 studenter ved Universitetet i Bergen. Ta opp 40 studenter hvert år i Bergen. 200 studenter ved Universitetet i Tromsø. Ta opp 40 studenter hvert år i Tromsø. 200 studenter ved Universitetet i Agder. Ta opp 40 studenter hvert år i Agder. 200 studenter ved Universitetet for miljø- og biovitenskap (Ås). Ta opp 40 studenter hvert år i Universitetet for miljø- og biovitenskap (Ås). 100 studenter ved Universitetet / Høgskolen i Nordland. Ta opp 20 studenter hvert år i Universitetet / Høgskolen i Nordland.

2. Offshoreteknologi Ingeniør. 200 studenter ved Universitetet i Stavanger. Ta opp 40 studenter hvert år i Stavanger. Bachelor- og mastergrad. 600 studenter ved Universitetet i Oslo. Ta opp 120 studenter hvert år. 400 studenter ved NTNU i Trondheim. Ta opp 80 studenter hvert år i NTNU i Trondheim. 200 studenter ved Universitetet i Bergen. Ta opp 40 studenter hvert år i Bergen. 200 studenter ved Universitetet i Tromsø. Ta opp 40 studenter hvert år i Tromsø. 200 studenter ved Universitetet i Agder. Ta opp 40 studenter hvert år i Agder. 200 studenter ved Universitetet for miljø- og biovitenskap (Ås). Ta opp 40 studenter hvert år i Universitetet for miljø- og biovitenskap (Ås). 100 studenter ved Universitetet / Høgskolen i Nordland. Ta opp 20 studenter hvert år i Universitetet / Høgskolen i Nordland.

3. Byutvikling og urban design Ingeniør. 200 studenter ved Universitetet i Stavanger. Ta opp 40 studenter hvert år i Stavanger. Bachelor- og mastergrad. 600 studenter ved Universitetet i Oslo. Ta opp 120 studenter hvert år. 400 studenter ved NTNU i Trondheim. Ta opp 80 studenter hvert år i NTNU i Trondheim. 200 studenter ved Universitetet i Bergen. Ta opp 40 studenter hvert år i Bergen. 200 studenter ved Universitetet i Tromsø. Ta opp 40 studenter hvert år i Tromsø. 200 studenter ved Universitetet i Agder. Ta opp 40 studenter hvert år i Agder. 200 studenter ved Universitetet for miljø- og biovitenskap (Ås). Ta opp 40 studenter hvert år i Universitetet for miljø- og biovitenskap (Ås). 100 studenter ved Universitetet / Høgskolen i Nordland. Ta opp 20 studenter hvert år i Universitetet / Høgskolen i Nordland.

4. Industriell økonomi Ingeniør. 200 studenter ved Universitetet i Stavanger. Ta opp 40 studenter hvert år i Stavanger. Bachelor- og mastergrad. 600 studenter ved Universitetet i Oslo. Ta opp 120 studenter hvert år. 400 studenter ved NTNU i Trondheim. Ta opp 80 studenter hvert år i NTNU i Trondheim. 200 studenter ved Universitetet i Bergen. Ta opp 40 studenter hvert år i Bergen. 200 studenter ved Universitetet i Tromsø. Ta opp 40 studenter hvert år i Tromsø. 200 studenter ved Universitetet i Agder. Ta opp 40 studenter hvert år i Agder. 200 studenter ved Universitetet for miljø- og biovitenskap (Ås). Ta opp 40 studenter hvert år i Universitetet for miljø- og biovitenskap (Ås). 100 studenter ved Universitetet / Høgskolen i Nordland. Ta opp 20 studenter hvert år i Universitetet / Høgskolen i Nordland.

5. Informasjonsteknologi Ingeniør. 200 studenter ved Universitetet i Stavanger. Ta opp 40 studenter hvert år i Stavanger. Bachelor- og mastergrad. 600 studenter ved Universitetet i Oslo. Ta opp 120 studenter hvert år. 400 studenter ved NTNU i Trondheim. Ta opp 80 studenter hvert år i NTNU i Trondheim. 200 studenter ved Universitetet i Bergen. Ta opp 40 studenter hvert år i Bergen. 200 studenter ved Universitetet i Tromsø. Ta opp 40 studenter hvert år i Tromsø. 200 studenter ved Universitetet i Agder. Ta opp 40 studenter hvert år i Agder. 200 studenter ved Universitetet for miljø- og biovitenskap (Ås). Ta opp 40 studenter hvert år i Universitetet for miljø- og biovitenskap (Ås). 100 studenter ved Universitetet / Høgskolen i Nordland. Ta opp 20 studenter hvert år i Universitetet / Høgskolen i Nordland.

6. Fysikk. 200 studenter ved Universitetet i Stavanger. Ta opp 40 studenter hvert år i Stavanger. Bachelor- og mastergrad. 600 studenter ved Universitetet i Oslo. Ta opp 120 studenter hvert år. 400 studenter ved NTNU i Trondheim. Ta opp 80 studenter hvert år i NTNU i Trondheim. 200 studenter ved Universitetet i Bergen. Ta opp 40 studenter hvert år i Bergen. 200 studenter ved Universitetet i Tromsø. Ta opp 40 studenter hvert år i Tromsø. 200 studenter ved Universitetet i Agder. Ta opp 40 studenter hvert år i Agder. 200 studenter ved Universitetet for miljø- og biovitenskap (Ås). Ta opp 40 studenter hvert år i Universitetet for miljø- og biovitenskap (Ås). 100 studenter ved Universitetet / Høgskolen i Nordland. Ta opp 20 studenter hvert år i Universitetet / Høgskolen i Nordland.

7. Kjemi. 200 studenter ved Universitetet i Stavanger. Ta opp 40 studenter hvert år i Stavanger. Bachelor- og mastergrad. 600 studenter ved Universitetet i Oslo. Ta opp 120 studenter hvert år. 400 studenter ved NTNU i Trondheim. Ta opp 80 studenter hvert år i NTNU i Trondheim. 200 studenter ved Universitetet i Bergen. Ta opp 40 studenter hvert år i Bergen. 200 studenter ved Universitetet i Tromsø. Ta opp 40 studenter hvert år i Tromsø. 200 studenter ved Universitetet i Agder. Ta opp 40 studenter hvert år i Agder. 200 studenter ved Universitetet for miljø- og biovitenskap (Ås). Ta opp 40 studenter hvert år i Universitetet for miljø- og biovitenskap (Ås). 100 studenter ved Universitetet / Høgskolen i Nordland. Ta opp 20 studenter hvert år i Universitetet / Høgskolen i Nordland.

8. Elektro Ingeniør. 200 studenter ved Universitetet i Stavanger. Ta opp 40 studenter hvert år i Stavanger. Bachelor- og mastergrad. 600 studenter ved Universitetet i Oslo. Ta opp 120 studenter hvert år. 400 studenter ved NTNU i Trondheim. Ta opp 80 studenter hvert år i NTNU i Trondheim. 200 studenter ved Universitetet i Bergen. Ta opp 40 studenter hvert år i Bergen. 200 studenter ved Universitetet i Tromsø. Ta opp 40 studenter hvert år i Tromsø. 200 studenter ved Universitetet i Agder. Ta opp 40 studenter hvert år i Agder. 200 studenter ved Universitetet for miljø- og biovitenskap (Ås). Ta opp 40 studenter hvert år i Universitetet for miljø- og biovitenskap (Ås). 100 studenter ved Universitetet / Høgskolen i Nordland. Ta opp 20 studenter hvert år i Universitetet / Høgskolen i Nordland.

9. Vernepleie. 200 studenter ved Universitetet i Stavanger. Ta opp 40 studenter hvert år i Stavanger. Bachelor- og mastergrad. 600 studenter ved Universitetet i Oslo. Ta opp 120 studenter hvert år. 400 studenter ved NTNU i Trondheim. Ta opp 80 studenter hvert år i NTNU i Trondheim. 200 studenter ved Universitetet i Bergen. Ta opp 40 studenter hvert år i Bergen. 200 studenter ved Universitetet i Tromsø. Ta opp 40 studenter hvert år i Tromsø. 200 studenter ved Universitetet i Agder. Ta opp 40 studenter hvert år i Agder. 200 studenter ved Universitetet for miljø- og biovitenskap (Ås). Ta opp 40 studenter hvert år i Universitetet for miljø- og biovitenskap (Ås). 100 studenter ved Universitetet / Høgskolen i Nordland. Ta opp 20 studenter hvert år i Universitetet / Høgskolen i Nordland.

10. Matematikk. 200 studenter ved Universitetet i Stavanger. Ta opp 40 studenter hvert år i Stavanger. Bachelor- og mastergrad. 600 studenter ved Universitetet i Oslo. Ta opp 120 studenter hvert år. 400 studenter ved NTNU i Trondheim. Ta opp 80 studenter hvert år i NTNU i Trondheim. 200 studenter ved Universitetet i Bergen. Ta opp 40 studenter hvert år i Bergen. 200 studenter ved Universitetet i Tromsø. Ta opp 40 studenter hvert år i Tromsø. 200 studenter ved Universitetet i Agder. Ta opp 40 studenter hvert år i Agder. 200 studenter ved Universitetet for miljø- og biovitenskap (Ås). Ta opp 40 studenter hvert år i Universitetet for miljø- og biovitenskap (Ås). 100 studenter ved Universitetet / Høgskolen i Nordland. Ta opp 20 studenter hvert år i Universitetet / Høgskolen i Nordland.

Og så videre og så videre i 40 fag som alle universiteter i Norge kan tilby:

11. Sosialt arbeid (sosionom).

12. Lektor 1 (språkfagene).

13. Barnevernspedagog.

14. Sykepleier.

15. Medisin.

16. Tannlege.

17. Grunnskolelærer med spesielt fokus på 1. til 4. trinn.

18. Lærer i videregående opplæring.

19. Lektor 2 (språkfagene).

20. Journalistikk.

21. Religionsvitenskap.

22. Grunnskolelærer med spesielt fokus på 5. til 8. trinn.

23. USA-studier.

24. Sosiologi.

25. Økonomi og administrasjon.

26. Nord-Afrika- og Midtøsten-kunnskap.

27. Russland- og Øst-Europa-kunnskap.

28. Internasjonale studier.

29. Europastudier.

30. Kinesisk med Kina-studier.

31. Japansk med Japan-studier.

32. Filosofi.

33. Spesialpedagogikk.

34. Utviklingsstudier.

35. Psykologi.

36. Afrika-studier.

37. Sosialantropologi.

38. Latin-amerikanske studier.

39. Førskolelærer.

40. Musikk, dans og drama.

Reform av lektor- og lærerutdanningen. Ett leserbrev den 28. juni 2011.

8 års lektor-utdannelse i språkfagene. 2 års utdannelse med Norsk. 2 års utdannelse med 1. Fremmedspråk (Engelsk) og 2 års utdannelse med 2. fremmedspråk med ett av disse språkene: Tysk, Spansk, Gresk / Latin, Kinesisk, Russisk, Tsjetsjensk, Svensk, Vietnamesisk, Tamilsk, Swahili. Nederlandsk, Tegnspråk og Islandsk / Dansk / Norrønt / Færøyisk / Grønlandsk og 2 års utdannelse med 3. Fremmedspråk med ett av disse språkene: Fransk, Tyrkisk, Hebraisk, Japansk, Polsk, Portugisisk, Italiensk, Hindi / Urdu og Arabisk, Finsk / Kvensk, Kurdisk, Samisk og Iransk / Persisk. Lærerutdanningen bør også være 5-årig, mens lektor-utdanningen i Norge bør være 8-årig. Vi må også gjenreise respekten for lærer- lektor- og rektor-yrket i norsk skole og arbeide for gode læringsmiljøer i norsk skole.

Grunnskole-lærerutdanningen bør også inneholde følgende fag: ett års utdannelse i Samfunnskunnskap, Geografi og Historie, ett års utdannelse i Gymnastikk, ett års utdannelse i Matematikk og ett års utdannelse i Religion, Etikk og Filosofi og Kristendomskunnskap og 1 års utdannelse (ett 10 ukers kurs i hvert fag) i følgende 16 fag (velge 4 av disse fagene): Idrett og Friluftsliv, IT- og Media-kunnskap, Musikk, dans og drama, Nærmiljø- og Mat-kunnskap, Filosofi og Psykologi, Kunst og Håndverk, Sex og Samliv, Internasjonal Forståelse, Samisk Språk, Kultur og Samfunn og Historie, Morsmålsopplæring, Psykisk Helsearbeid i Skolen, Spesialpedagogikk, Astronomi, Fysikk, Kjemi og Biologi.

Lærerutdanningen for videregående opplæring allmenne fag: ett års utdannelse i Samfunnskunnskap, Geografi og Historie, ett års utdannelse i Gymnastikk, ett års utdannelse i Matematikk og ett års utdannelse i Religion, Etikk og Filosofi og 1 års utdannelse (ett 10 ukers kurs i følgende 16 fag, velg 4 av disse fagene i lærerutdanningen for videregående opplæring:) Psykologi, Politisk Idèhistorie, Antikkens språk, kultur og samfunn, Idrett og Friluftsliv, Rettslære, IT- og Media-kunnskap, Sex og Samliv, Biologi, Astronomi, Musikk, dans og drama, Kjemi, Barne- og ungdomsarbeid, Internasjonal Politikk, Samfunn og Historie, Sosiologi, Journalistikk, og Fysikk.

3 årig spesialpedagogikk-utdannelse i tillegg til 5-årig lærerutdannelse for arbeid med barn og ungdommer med spesielle behov og atferdsvansker.

Jeg ønsker denne reformen i norsk barnehage og norsk skole. Av Lars Skjerpe, Stavanger.

Skolestart ved 8 års alder.

Kontantstøtte og fødselspermisjon 0-3 år og barnehage 3-8 år.

SMÅBARNSBARNEHAGEN 3-6 år. 3 årig vernepleier / barnevernspedagog / førskolelærer-utdanning + 2 års videreutdannelse i spesialpedagogikk.

Ingen undervisning, kun lek.

BARNEHAGESKOLEN 6-8 år. 3 årig vernepleier / barnevernspedagog / førskolelærer-utdanning + 2 års videreutdannelse i spesialpedagogikk. 2-årig førskole / barnehageskole. 2 t Kristendomskunnskap (full fritaksrett) eller Religion, Livssyn og Etikk (RLE-faget).

2 t Norsk, 2 t Matematikk, 1. Fremmedspråk: 2 t Engelsk. 2 t Samfunnskunnskap, Geografi og Historie. 2 t Gymnastikk. 2. Fremmedspråk: 2 t Tysk, Spansk, Gresk / Latin, Kinesisk, Russisk, Tsjetsjensk, Svensk, Vietnamesisk, Tamilsk, Swahili. Nederlandsk, Tegnspråk og Islandsk / Dansk / Norrønt / Færøyisk / Grønlandsk (full fritaksrett). Internasjonal Forståelse og IT- og Media-kunnskap. (alternative fag). (15 fag).

3. Fremmedspråk: 2 t Fransk, Tyrkisk, Hebraisk, Japansk, Polsk, Portugisisk, Italiensk, Hindi / Urdu og Arabisk, Finsk / Kvensk, Kurdisk, Samisk og Iransk / Persisk (full fritaksrett). Islam-kunnskap eller Humanisme (alternative fag). (15 fag).

Antall timer i førskolen / barnehageskolen: 16 timer. 37 fag.

Grunnskolen. 1. til 4. klasse. 5 årig lærerutdanning. 8 års utdanning (lektor-utdannelse i språkfagene) + 3 årig spesialpedagogikk-studie.

4 t Samisk Språk, Kultur og Samfunn og Historie (obligatorisk i Finnmark, valgfag ellers i landet). 4 t Internasjonal Forståelse (obligatorisk i Oslo, valgfag ellers i landet). 4 t Morsmålsopplæring (obligatorisk i Oslo, valgfag ellers i landet). Dette faget skal kun være obligatorisk i Oslo, valgfag ellers i landet. 4 t IT- og Media-kunnskap (obligatorisk i Finnmark, valgfag ellers i landet). Dette faget skal kun være obligatorisk i Finnmark, valgfag ellers.

4 t Kristendomskunnskap (full fritaksrett) eller Religion, Livssyn og Etikk (RLE-faget). 4 t Norsk. 4 t Matematikk. 4 t Samfunnskunnskap. 4 t Gymnastikk. 1. Fremmedspråk: 4 t Engelsk.

2. Fremmedspråk: 2 t Tysk, Spansk, Gresk / Latin, Kinesisk, Russisk, Tsjetsjensk, Svensk, Vietnamesisk og Swahili. Nederlandsk, Tamilsk, Tegnspråk og Islandsk / Dansk / Norrønt / Færøyisk / Grønlandsk (full fritaksrett). Internasjonal Forståelse og IT- og Media-kunnskap. (alternative fag). (15 fag).

3. Fremmedspråk: 2 t Fransk, Tyrkisk, Hebraisk, Japansk, Polsk, Portugisisk, Italiensk, Hindi / Urdu og Arabisk, Finsk / Kvensk, Kurdisk, Samisk og Iransk / Persisk (full fritaksrett). Islam-kunnskap eller Humanisme (alternative fag). (15 fag).

Antall timer i grunnskolen 1. til 4 trinn: 28 timer. 41 fag.

5. til 8. klasse. 5 årig lærerutdanning. 8 års utdanning (lektor-utdannelse i språkfagene) + 3 årig spesialpedagogikk-studie.

4 t Kristendomskunnskap (full fritaksrett) eller Religion, Livssyn og Etikk (RLE-faget). 4 t Norsk. 4 t Engelsk. 4 t Samfunnskunnskap, Geografi og Historie. 4 t Natur- og miljøfag. 4 t Gymnastikk. 4 t Matematikk og 4 t Idrett og Friluftsliv, IT- og Media-kunnskap, Musikk, dans og drama, Nærmiljø- og Mat-kunnskap, ( en time i uken i hvert fag i 5. og 6. klasse) - Internasjonal Forståelse, Filosofi og Psykologi, Kunst og Håndverk og Sex og Samliv. ( en time i uken i hvert fag fra 7. til 8. klasse).

Antall timer i grunnskolen 5. til 8 trinn: 32 timer. 16 fag.

Timeplanen Videregående Opplæring. 40 timer. 5 årig lærerutdanning. 8 års utdanning (lektor-utdannelse i språkfagene) + 3 årig spesialpedagogikk-studie. 4 t Religion, Etikk og Filosofi (40 % kristendom, 20 % Islam-kunnskap, 20 % Etikk og Filosofi og 20 % andre religioner og livssyn / 8 religioner og livssyn). = 2,5 % om hver religion og hvert livssyn. 64 timer Kristendom inkludert 4 timer om Jehovas Vitner og 4 timer om Mormonerne, 16 timer om Den romersk-katolske kirke, og 40 timer om Allmenn Kristendomskunnskap. 32 timer Islam-kunnskap (8 timer Sunni-islam, 4 t Wahhabi-islam, 4 t Sjia-islam, 4 t Sufi-islam og 12 t Islamsk Historie og Generell Islam-kunnskap,. 32 timer Etikk og Filosofi (16 timer Filosofihistorie, 4 timer om krig, miljøvern, atomvåpen og fred, 4 t Likestillings- og Kjønnsrolle-diskusjoner og aktiv dødshjelp, verdig alderdom, oppvekstvilkår for barn og unge og abort) og 8 t Generell Etikk-kunnskap). 32 timer / 8 livssyn og religioner = 4 timer om de andre livssynene og religionene.

8 t Psykologi, Politisk Idèhistorie, Antikkens språk, kultur og samfunn, Idrett og Friluftsliv, Rettslære, IT- og Media-kunnskap, Sex og Samliv, Biologi, Astronomi, Musikk, dans og drama, Kjemi, Barne- og ungdomsarbeid, Internasjonal Politikk, Samfunn og Historie, Sosiologi, Journalistikk, og Fysikk. Indiske, Japanske, Afrikanske og Kinesiske Religioner (40 % hinduisme, 64 timer, 20 % sikhisme 32 timer, 10 % konfucianisme 16 timer, 10 % taoisme 16 timer, og 20 % japanske og afrikanske religioner, 32 timer), Buddhisme, Jødedom, Norrøn Mytologi og Vigrid-lære, Jehovas Vitner Klubb, Mormonernes Klubb, Humanisme og Islam-kunnskap (velg to av religions- og fordypningsfagene). 24 fag.

8 t Samfunnskunnskap, Geografi og Historie.

4 t Engelsk. 4 t Gymnastikk. 4 t Matematikk. 4 t Norsk.

4 t Tysk, Fransk, Spansk, Gresk / Latin, Hebraisk, Tyrkisk, Kinesisk, Russisk, Hindi / Urdu, og Arabisk, Bedriftsøkonomi. Matematikk fordypning. USAs og Storbritannias historie og politikk. Engelsk fordypning. Antall timer videregående opplæring: 40 timer. 42 fag.

Utdannings- og forskningsdepartementet. 100 mrd kr. Derav forskning 10 mrd kr. Grunnskole og videregående opplæring 60 mrd kr. 1 000 barne- og ungdomsskoler = 40 millioner kr til hver skole = 480 eller 600 elever på hver skole. 400 videregående skoler i Norge = 50 millioner kr til hver videregående skole. Totalt 300, 450 eller 600 skoleelever på hver videregående skole i kongeriket Norge. Universiteter, private og offentlige høgskoler og folkehøgskoler i kongeriket Norge 30 mrd kr.

Ja til borgerlig regjeringssamarbeid!.

Siv Jensen som statsminister. Erna Solberg som finansminister, Trine Skei Grande som arbeids- og inkluderingsminister, Liv Signe Navarsete som samferdselsminister, og Dagfinn Høybråten som utenriksminister. Fordeling av antall statsråder: Frp 5, Høyre 4, Venstre 2, KrF 4 og Senterpartiet 4 + en uavhengig statsråd med tilknytning til partiet Demokratene. Olaf Thommesen som Europa-minister. Solveig Horne som innenriks- og justisminister. Ketil Solvik Olsen som olje- og energiminister, og Valgerd Svarstad Haugland som kultur- og kirkeminister. Dagrun Eriksen som utdannings- og forskningsminister og Inger Lise Hansen som kvinne- og familieminister. Carl I. Hagen som eldreomsorgs-minister, Bent Høie som helseminister, og Magnhild Meltveit Kleppa som kommunalminister. Ivar Kristiansen som fiskeri- og kystminister, og Odd Roger Enoksen som landbruksminister. Per Willy Amundsen som innvandrings- og integreringsminister. Ola Borten Moe som Miljøvern- og klimaminister og Torbjørn Røe Isaksen som Utviklingsminister. Fridtjof Frank Gundersen som minister uten portefølje. Ja til borgerlig regjeringssamarbeid mellom Frp, Demokratene, Høyre, Venstre, KrF og Sp. Sp må også vende tilbake til sin tradisjonelle borgerlige verdiforankring, og bør derfor trekke seg fra det rød-grønne regjeringssamarbeidet under ledelse av statsminister Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiet, fordi regjeringspartiet SV ønsker å avkristne Norge. De andre borgerlige partiene i Norge må inkludere Demokratene og Fremskrittspartiet i regjering. Det politiske programmet for en borgerlig regjering må være å øke Norges samlede bistand til 5 % av BNP, støtte USA i krigen mot internasjonal terrorisme i Afghanistan og i verden for øvrig, innføre 30 % flatt skatt for arbeidsinntekter under 800 000 kr, og innføre toppskatt på 60 % for arbeidsinntekter over 800 000 kr og avskaffe formues- og eiendomsskatten og arveavgiften. Gjeninnføre faget Kristendomskunnskap i grunnskolen, og forby bruk av hijab i grunnskolen. Ta imot totalt 5 000 kvoteflyktninger fra Sri Lanka og Tsjetsjenia hvert år, ta imot 20 000 arbeidsinnvandrere fra USA, Mexico, Canada, Russland og EU / EØS-området, ta imot 1 000 asylsøkere hvert år, helst mindreårige asylsøkere under 18 år, og ta imot 4 000 på kjæreste / ektefellevisum, samtidig som man utviser 50 000 fremmedkulturelle og muslimer hvert år.

Jeg beklager.

Jeg beklager dersom mitt leserbrev i KrFs sitt medlemsblad Idè i 2006 / 07 (sjekk tidspunkt), ble oppfattet som en hyllest til de tsjetsjenske opprørerne, og som en støtte til terrorisme. Jeg burde heller ha fokusert mitt leserbrev på de menneskerettsbruddene som Russland har stått bak i Tsjetsjenia enn å utelukkende fokusere på den tsjetsjenske motstandsbevegelsen. Jeg burde tatt med de sivile tapstallene (80 000), og ikke bare de militære tapstallene (40 000). Jeg fokuserte for mye på den militære motstandskampen i Tsjetsjenia i perioden 1999-2005 som ble ledet av president Aslan Maskhadov som faktisk hadde ett folkevalgt mandat fra de frie og de demokratiske valgene i 1997 som det internasjonale verdenssamfunnet (Norge, USA, EU, OSSE og Europarådet) anerkjente inntil han ble skutt av russiske spesialstyrker i 2005. Hans etterfølgere sjeik Abdul Kalim Sajdullajev og emir Doku Umarov har ført den tsjetsjenske gerilja- og motstandsbevegelsen på villspor. Jeg burde også vært oppmerksom på at den eldre garde (de over 60 år) i KrF er skeptiske til islam og muslimer, og har generelt sett lite kunnskap om Russland og Tsjetsjenia, enn det som Erik Lunde og den politiske ledelsen i KrF har. Vi trenger en KrF Senior-bevegelse som kan engasjere KrF-medlemmer over 60 og 70 år. Dersom mitt leserbrev var årsak til utmeldinger fra partiet, beklager jeg dette sterkt. Da Kjell Magne Bondevik møtte i Stortinget første gang vakte han oppstyr da han foreslo politisk støtte til frigjøringsbevegelser i Afrika som var i strid med de borgerlige partienes politikk på 1970-tallet. For å rette opp det gale inntrykket som er skapt om Tsjetsjenia-konflikten fra både Russlands side, de tsjetsjenske opprørernes side, fra russiske menneskerettighetsaktivisters side, fra de russisk-innsatte tsjetsjenske myndighetenes side og fra internasjonal og norsk presses side, foreslår jeg at KrFs medlemsblad Idè skal gi plass til noen intervjuer med Lydia Jusopova, Garry Kasparov, Russlands ambassadør i Norge, Akhmed Zakajev og Movladi Udugov. Russlands krig mot Georgia i 2008, viser at ikke alle Russlands kriger handler om kamp mot terror, men også om olje, naturressurser, ønske om regimeskifte og kontroll over landområder. Norsk Misjon i Øst, Amnesty International og Human Rights Watch har stått bak ett viktig arbeid i Russland og i Tsjetsjenia i mange år, og dette arbeidet bør Norge støtte. Norge bør også støtte arbeidet i OSSE og Europarådet for å rette søkelyset på Tsjetsjenia, Vest-Sahara, Burma, Baskerland og Tibet. Dette arbeidet bør Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland ha ansvaret for og fokusere på, og han bør lære seg spansk, engelsk, tysk og fransk dersom han ikke kan disse språkene fra før!. Den tsjetsjenske politikeren Akhmed Zakajev hadde for en tid tilbake samtaler i Oslo med representanter for den russisk-innsatte tsjetsjenske presidenten Ramzan Kadyrov. Kadyrov har blitt kritisert av Human Rights Watch og Amnesty International for å ha stått bak menneskerettighetskrenkelser i Tsjetsjenia. Jeg mener at Akhmed Zakajev bør tildeles Rafto-prisen og Nobels fredspris, og bli leder for en selvstyreadministrasjon i Tsjetsjenia. Lignende problemstillinger står Norge, USA og NATO overfor i Irak og Afghanistan. Er det mulig å bekjempe terrorisme på en effektiv måte uten å bryte menneskerettighetene og folkeretten?. Er det også på tide at Baskerland, Sør-Sudan, Venezuela, Cuba, Burma, Tibet, Taiwan, Xinjiang, Vest-Sahara og Tsjetsjenia også blir frie, demokratiske og uavhengige nasjoner, og opptatt som medlemsland i De Forente Nasjoner?.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt