Verdidebatt

JEG KAN IKKE BEVISE GUDS EKSISTENS

Det er interessant å se hvordan tro engasjerer og provoserer! Jeg tror ikke enhver form for religionsutøvelse er av det gode. Enten det er håndspåleggelse, demonutdrivelse eller andre handlinger som blir legitimert med troen, så tar jeg avstand.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Troens utfordring er at den ikke kan bevises, derfor er troen en utfordring, i vår verden. Det finnes noen mennesker i verden som har vært med i utvikling av det vi i dag kjenner som datamaskin, det har vært en lang kronglete vei. Datamaskinen i seg selv er viss jeg husker riktig, kun i stand til å tolke 1 og 0, derfor er hver eneste kommado lagt sirlig inn i datamaskinen gjennom et operativsystem, dernest har vi forskjellig programvare som gjør oss i stand til å bruke internett, skrive dokumenter, laste opp fotografier, lage regnskap og alle de uendelig antall operasjoner som en datamaskin kan læres til å gjøre. Samtidig så må man også ha en oppkobling fysisk i datamaskinen og til internett for å få forbinnelse. Kanskje må man be eller fremføre et lite sukk, for å få kontakt med Gud. Jeg tror ikke Gud trenger seg på, selv om noen mennesker ikke nøler med å gjøre det.

Jo mer kunnskap om datamaskin, jo flere oppgaver kan man få den til å utføre.

Jeg kan litt om data og jo mer jeg lærer, jo mer udmyk blir jeg for alle disse fantastiske menneskehjernene som  sammen har utviklet datamaskiner og programvare som gir oss så mange muligheter. Det er samarbeide på tvers av nasjoner, religioner, språk, på bakgrunn av et nitidig teamarbeid. Mennesker som bruker all sin tid på å lære mer og slik at brukerne kan kjøpe ny programvare og få mer nytte av verktøyene datamaskinen gir oss. De sitter og forteller tegn for tegn, skritt for skritt hvordan maskinen skal reagere når jeg klikke med musen eller skriver på tastaturet, alle disse tingene. Blinde kan bruke datamaskinen nesten som seende, chatte, skrive osv. Mennesker uten språk nesten ute av stand til å bevege en muskel i kroppen, kan kommunisere gjennom en datamaskin. Det er er ganske fantastisk, kan du forstå at det er mulig?

Jeg kan skrive mye om dette, men hvor vil jeg? Jeg er en av de som har brukt data i nitten år. Jeg har hatt fem datamaskiner fra Apple. Jeg får egentlig ikke nok. Jeg kan ikke bevise hvorfor jeg liker Macintosh. Tidligere måtte jeg forsvare meg at jeg mente at Apple og Macintoshkonsernet laget de datamaskinene jeg likte best. Nå er det nesten for mange som bruker dem;-)

Jeg kan ikke bevise det, jeg kan kanskje forklare det, men det funker for meg. Hvorfor skal jeg da bevise at min imac er den beste for meg?

Den krasjer nesten aldri, programmene fungerer sammen. Jeg kan kjøpe programvare i Australia og installere på norsk. Det er samme  DVD. Det vet jeg.

Jeg tror på Gud, jeg trenger Gud. Jeg har sagt tidligere at "troen var en krykke, nå er troen oksygenet som holder meg i livet!" Jeg kan ikke leve i et rom uten oksygen. Jeg vet at jeg trenger oksygen, jeg kan ikke forklare hvorfor. Jeg kan ikke bevise at det er oksygen i et rom, men jeg kjenner det veldig fort dersom det ikke er det.

Skoug, jeg forstår at du er opptatt av tro, ellers hadde du ikke giddet å bruke så mye tid på Verdidebatt. Det er virkelig bra for meg og andre at du leser det vi skriver. Du har dine solide argumenter for din overbevisning, det synes jeg er flott. Desuten så utfordrer du oss, vi utvikler oss ikke så mye når ingen utfordrer troen vår. Jeg må sette meg ned å reflektere på hvorfor troen er viktig for meg! Dermed får den stadig mer plass og rom i livet mitt.

Vi som tror på en Gud, deles i flere religioner. Både Jødenene, de kristne og Islam har samme stamfar Moses. Så har det skjedd ting på veien. Gjennom to tusen år siden Jesus levde på jorden, har det blitt skapt mange forskjellige kirkesamfunn. Mange av dem har gjort mer skade en gavn, spør du meg?

Jeg tror Gud kan forsvare seg selv, men det er godt for meg å tro på Ham. Det er vondt å se at mennesker forulemper andre mennesker. Jeg blir sint når mennesker misbruker små barn, eller at kvinner og barn blir mishandlet. Det er beklagelig når jeg ser at familier blir splittet på grunn av religiøs overbevisnin. Det aller verste er når man går til krig med bomber og granater, automatvåpen og tanks. Eller feirer med flagg at mennesker dør. I GUDS NAVN Det tar jeg på det sterkeste avstand fra, men skal Gud ta skylden for mennesket dumskap? Jeg har fått en hjerne til å tenke selv, reflektere og ta stilling. Jeg har ansvar for livet mitt og hvordan jeg lever det, jeg kan ikke gjøre mer enn mitt aller beste. Desuten er det er stort nok ansvar i seg selv.

Så vet jeg at mange føler seg forpliktet til å telle synder når de legger seg slik at de kan be om tilgivelse for hver enkelt av dem. Jeg vet at noen bærer med seg en SKAM som de ikke klarer å bli kvitt, på grunn av ting de har hørt i forkynnelse eller sjelsorg. Jeg vet at noen mister troen fordi de ikke fikk det svaret de ønsket eller mistet en kjær slekting eller venn. TRO

er sterke energier, det er IKKE TRO også.

Jeg kan ikke og vil ikke hverken forsvare troen min og jeg håper du forstår det, eller forsvare handlinger og holdninger jeg mener virkelig er konflikt med den Jesus jeg møter i Bibelen. Du utfordrer meg, men jeg synes det kan være slitsomt å måtte forsvare troen min. så kanskje jeg skal slutte å skrive?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt