Verdidebatt

Gründer i tarot, spådomskunster og teletorg vil bli KRF-politiker

Avisen Dagen skrev går om en jødisk forretningsmann som nå vurderer engasjement i KRF etter at partiet dropper løftet til velgerne om kristne tillitsvalgte og folkevalgte.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Da bekjennelsesparagrafen og beskyttelsesparagrafen ble debattert på landsmøtet til KrF forrige helg, henviste Knut Aril Hareide til epost fra en jøde. Hareide gjorde et poeng av at dagens bekjennelsesparagraf, som foreslås fjernet ved landsmøtet i 2013, hindrer vedkommende i å engasjere seg i KRF. Argumentet var med å skape stemning for å droppe løftet til velgerne om at tillitsvalgte og folkevalgte bekjenner kristen tro. Jeg regner med at avsenderen av mail til Hareide er samme person som i går sto frem i Dagen. Forutsatt at vi snakker om samme person, så mener jeg at KrF hadde gjort dårlig research.

I diverse nettaviser har det vært offensive reklamekampanjer for nettsider og teletorgtjenester med diverse spådomstjenester. Rask sjekk av domener – og bedriftene som eier og drifter domenene – viser at den nye KrF-entusiasten er en av de store aktørene i dette markedet. Med seg i styret for en rekke av selskapene, har han en som også er varamedlem til styret i Lovisenberg Diakonale Sykehus. Jeg har problemer med å se hvordan millionomsetning på kvakksalverspådommeri lar seg harmonere med det fine verdigrunnlaget som Lovisenberg står for:

Dokumentasjon på roller i næringslivet med tilhørende selskaper og aktuelle domener og nettsteder er kjapt tilgjengelig i baser som henter data fra Brønnøysund, og i Norid.

Ved å søke på omsetningstall viser det seg at det dreier seg om betydelig inntjening i selskapsgruppen. Hvilke av selskapene som henter omsetning fra teletorgtjenester innen spådomskunster og tilsvarende, er umulig å vite for utenforstående, men det er naturlig å anta at det er selskapene som eier nettsidene som også har omsetning fra dem og fra teletorgtelefonene som markedsføres der. Her er noe av det som tilbys:

Denne nummerplanen viser hvilke selskaper som er tildelt aktuelle nummerserier for bl.a teletorgtjenester:

En kjapp sjekk viser at teletorgtelefonene som annonseres tilhører selskapsgruppen til den nye KrF-entusiasten. På en av websidene som firmaet hans drifter, står det bl.a:

OM Å SE INN I FREMTIDEN: Mennesker har i alle tider ønsket å se inn i fremtiden. Helt fra bibelens profeter, og oraklene i det gamle Hellas, via Nostradamus og opp til vår tid har folk med spesielle evner drevet med dette. Det finnes flere metoder for å lese i fremtiden, men det som er felles for alle er at mediet, eller personen, som formidler budskapet må ha særskilte evner. Her hos oss er alle kvalitetskontrollerte, og alle må underskrive på egenerklæringer for å kunne bli godkjente. Dette gjøres for forsikre om at bare de aller beste og kun seriøse personer er samlet her på disse sidene. 

OM OSS: Vi har på disse sidene samlet Norges fremste spådomstjenester. Alle leverandører er kvalitetskontrollerte, og alle kan nås per telefon. 

Hvis KrF og Dagen skal kjøre frem kandidater som illustrerer behovet for å fjerne bekjennelsesparagrafen, så var denne kandidaten ingen god begrunnelse, slik jeg ser det.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt