Verdidebatt

Mirakler for salg?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Den britiske illusjonisten og hypnotisøren Derren Brown hadde i påsken premiere på en dokumentar med tittel "Miracles for Sale" (kan sees over) der hans premiss er å vise at amerikanske helbredelsespredikanter bruker suggerende virkemidler for å skape illusjonen av helbredelse, mens det eneste som egentlig forandrer seg i et lengre perspektiv er størrelsen på predikantenes bankkontoer.

Som en som er vokst opp på Levende Ord kjenner jeg igjen mye av virkemidlene Brown beskriver. Jeg selv gått frem til forbønn for vonde knær og skuldre, noen ganger har jeg ikke kjent mer til det, andre ganger kom smerten tilbake og jeg har tenkt at det var mangel på tro (uten at jeg la så veldig mye mer tanke og selvbebreidelse i det). Nå har jeg heldigvis i løpet av årene funnet såpass trygghet i troen på Jesus Kristus og hans verk på Golgata at dokumentaren over fører ikke troskrise for min del, men jeg forstår at for mange med karismatisk bakgrunn vil lure på hva man sitter igjen med hvis en så stor del av trospraksisen skulle vise seg å være egne følelser.

Jeg er veldig interessert i høre hva dere andre på Verdidebatt mener om dokumentaren til Derren Brown.

PS: for ordens skyld vil jeg presisere at jeg i teorien tror Jesus Kristus kan helbrede den dag idag, men jeg blir veldig usikker på hvordan dette utføres i praksis når jeg ser nevnte dokumentar.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt