Verdidebatt

Den palestinske mur av løgner

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jøder har liten historisk tilknytning til Israel
Jøder har bodd sammenhengende i Israel i over 3000 år. Araberne kom gjennom flere invasjoner først  1000 år etter at jødene ankom.

Koranen sier at Jerusalem er hellig for Islam
Koranen nevner ikke Jerusalem, fordi Muhammed aldri satte sin fot i byen. Jerusalem ble tatt av muslimske hærer 636 år etter Muhammeds død. Muslimske jihadister påstår  at Koranen sier "Den Fremste Moskè", Al-Aqsa på hebraisk, og at dette er en referanse til Jerusalem. Dette stemmer ikke fordi Al-Aqsa moskèen var ikke bygget da Koranen ble skrevet. Referansen er derfor til en annen moskè

Salomons tempel er ikke jødisk
Dette er en av mange løgner med det formål å ta historien fra jødene, for å rettferdiggjøre utslettelsen av Israel.

Israel okkuperer arabernes Palestina
Denne påstanden, opprinnelig fra Muslim Studenst Association og andre pro-arabiske grupper, benekter staten Israel. Det palestinske lederskap hevder at Israels okkupasjon strekker seg fra elven Jordan og til Middelhavet.

Siden Romertiden når Filistrene, ”Philistines”, bebodde området rundt Jordan har det aldri eksistert noen stat eller område som heter ”Palestina”. Ingen har påstått at det har eksistert før etter at FN opprettet Israel i 1948. Det området som FN opprettet som Israel ble benyttet av kolonimaktene til fordel for Syria, Irak, Libanon og Jordan. Det var et område som hadde tilhørt Tyrkia i over 400 år. Tyrkerne er ikke palestinere. Det er ikke engang arabere.

Israel er en apartheid stat
En apartheid stat er en stat som skiller menneskelige grupper på bakgrunn av etnisk tilhørighet eller rase, og som nekter slike grupper elementære menneskerettigheter.

Det finnes ikke noen slikt i Israel. Arabiske innbyggere i Israel har samme rettigheter som jøder.

Araberne ønsker fred og en egen stat på Vestbredden
Araberne avviste fred og en egen stat da de ble tilbudt dette av FN i 1948. Det samme skjedde i 2000. Krigen i Midtøsten handler om besettelsen til de arabiske nasjonene om å utslette Israel. Det handler ikke om ønsket om å få en palestinsk stat.

Holocaust er Europa sitt problem. Palestinerne spilte ingen rolle i dette
Grunnleggeren av Palestinian Nationalism, Haj Amin Al-Husseini, planla dødsleire for jødene i Midtøsten. Haj Amin Al-Husseini var en viet tilhenger av Hitler. Hitler rekrutterte arabere til nazismen og planla en "Final Solution" for jødene i den arabiske verden. Det muslimske brorskap, som opprettet Hamas, oversatte "Mein Kampf" til arabisk i tredveårene, og kalte det for ødeleggelsen av den jødiske staten ved dens fødsel.

Israels sikkerhetsgjerde er en apartheid mur
Dette er to løgner i en. Gjerde på Vestbredden er et gjerde, ikke en mur. 3 % av gjerde er mur i betong, laget for å kunne beskytte mot skudd fra snikskyttere. Resten er gjerde. Gjerde ble bygget i 2003 som forsvar mot tusenvis av selvmordsbombere og rakettangrep på israelske innbyggere. Gjerde ble bygget for å holde ute terrorister, ikke arabere.

Siden gjerde ble bygget har antallet terroristangrep blitt redusert med over 90 %.

Israel forårsaket flyktningeproblemet
Palestinerne hevder at det er 5 millioner palestinske flyktninger som måtte flykte fra Israel under krigen i 1948. Dette stemmer ikke. Det var 500.000 arabiske flyktninger fra krigen i 1948. En uprovosert krig som Egypt og fire andre arabiske stater startet mot den nye staten Israel. Etter krigen ble 500.000 jødiske flyktninger drevet ut av de arabiske landene. I dag finnes det ikke noen jødiske flyktninger fra denne krigen, fordi Israel har tatt imot dem. Hvorfor er det da fortsatt arabiske flyktninger. De arabiske statene har mottatt millioner av dollar fra Israel og USA for å ta imot disse flyktningene. Men de er fortsatt i flyktningeleire. Ingen arabiske stater ville ta imot disse flyktningene.

Israel begår krigsforbrytelser ved å drepe sivile
Dette er løgn, som kommer fra palestinerne som har bevisst gjort terroristangrep mot sivile som sitt valg av våpen, og som lager martyrer og nasjonale helter av selvmordsbombere.

Gaza var en base for 7000 rakettangrep mot skoler og byer i Israel, før Israel svarte på angrepene i 2007. Under Israels luftangrep mot rakettinstallasjoner i Gaza ble en sivil drept for hver 30 terrorist.

Fritt oversatt fra www.walloflies.org.

Annonse
Annonse

Mer fra: Verdidebatt