Verdidebatt

Utnytter medfølende kristne

Interessant å få bekreftet i Alf Gjøsunds artikkel på vl.no i dag at det faktisk er noen som benytter seg av at kristne skal og bør vise medlidenhet og godhet

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I artikkelen vises det til at flere har fått tigge-henvendelser. Blant annet nevnes det jeg selv skrev om henvendelsen jeg fikk fra "fam. Broedner" kort etter jeg registrerte min profil på VD i høst. Nå har ikke jeg det mest uvanlige etternavnet i Norge, og undret meg derfor over at disse menneskene skulle ha fått oppsporet mitt mobilnummer så raskt. Det undrer jeg meg vel fortsatt over, for jeg er blitt forsikret om at dette ikke skal være tilgjengelig for andre enn redaksjonen.

Gjøsund nevner endel andre navn, som også skal ha fått henvendelser fra denne samme familien "i nød". Med bare litt variasjoner hva gjelder navnet på familien. Det interessante er at jeg kjenner igjen ihertfall et av mottagernavnene som ett her fra VD. Muligens er de andre tilknyttet her også, men det har jeg ikke sjekket.

Denne familien opererer altså med flere navn, iflg. Gjøsunds research. Og det lykkes omsider VL å få kontakt med far i fam., som hr. Broedner. Han oppfatter visstnok ikke at henv. er fra en avis og bekrefter sitt store behov for penger og muligheten til å overføre penger til deres konto via nettbank.

Når journalisten påpeker at det er flere navn i bruk (også i løpet av tlf. samtalen), blir tonen en litt annen, slik jeg ihvertfall leser det. Spørsmålet om det er tatt i bruk løgn og svindel, liker mannen dårlig. Han viser igjen til sin "nød" og mener han betaler tilbake det han får av godtroende mennesker.

Etter samtalen er avsluttet, får journalisten en tekstmelding der det står: "Vi lar gjerne Gud avgjøre på den siste dagen. For Gud er alle mennesker likt og alle Guds dommer er rettferdige. Ta vare på deg og dine!"

Min umiddelbare tanke var at det kanskje lå en aldri så liten form for trussel i denne hilsenen. Gjør ikke mer med dette! - altså: "ta vare på deg og dine!"

Dette bærer bud om kjeltringer på høyt nivå, synes jeg. Og det er betenkelig at de har sett muligheter til å spesielt forsøke å utnytte kristne menneskers godvilje og medfølelse. For jeg mener det er helt klart dette de gjør. De opplever nok at det er noen som gir dem penger, selv om flertallet nok er skeptiske. De vet at både politi og økokrim er såpass overlesset av arbeid at det vil bli lagt lite vekt på slike henvendelser.Og kanskje i enda mindre grad dersom en har vært for bløthjertet og attpåtil gitt penger.

På denne måten kan de derfor holde på en god stund, vil jeg tro.

Herved er andre VD-deltakere advart.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt