Verdidebatt

Kirkelig ultimatum

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

På en rekke avisers nettsider kan man lese om Eidsvoll kirkeråds ultimatum om de ikke får mer penger til drift. De truer med å stoppe gravleggingstjenesten de er lovpålagt å utføre. I sak på Vårt land sine sider http://www.vl.no/kristenliv/article114895.zrm sier Arne Hagen leder av kirkelig fellesråd i Eidsvoll at de var meget nøkterne da de satte opp budsjettet for perioden 2011-2014.

Det er vel diskuterbart hvor nøkterne de er nå de har satt opp en post på 200 000 til arkivskap til kontoret i forlag til budsjett for 2011. Det er mye arkivskap å få for en slik sum.

Spørsmålet er vel heller om hvorfor man har valgt å true med å ikke følge gravferdsloven fremfor å kutte i andre poster man mener er nødvendige for at kristenlivet skal gå rundt i Eidsvoll. Kan det være at det er viktigere å ta hensyn til det arbeidet som kun omhandler de kristne og da gjerne det arbeidet som går på rekruteringe. Som kjent legges det jo også ikke-kristne i jorden og antall omvendte sjeler i kiste er neppe stort.

Budsjettene til kirkelig fellesråd i Eidsvoll er heller ikke så lett å finne. Fellesrådet selv har ikke noe lagt ut på sine sider, de henviser til kommunenens sider. Dog skal det sies at de tilbyr seg å sende det på mail.

Det er en svakhet journalistisk når man kun ser på de store tall og kun går til en kilde, som man kan betegne som bukken som passer hvaresekken, når man skirver om slike saker. Er det ikke å forvente at journalister gjør litt bakgrunnsundersøkelser, i det minste sørger for å belyse hva budsjettene egentlig innehlolder før de kaster seg over tastaturet.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt