Verdidebatt

Håpløst utspill fra Human Etisk Forbund mot julegudstjenester

Debatten om skolegudstjenster ser ut til å bli et fast innslag de neste årene når julen nærmer seg. Minoriteten Human Etisk forbund med sine 1, 5 prosent av den norske befolkning som medlemmer er igjen på banen med nye protester og kampanjer for å i vise hva de mener om skolegudstjenester

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det kan nesten virke som skolene driver en eller annen form for tvang når det gjelder skolegudstjenester slik HEF ser det. HEF har nå også kommet med julesanger som er akseptable å synge for oss i julen. Å synge “Musevisa” og “Julekveld i skogen” er sanger du kan synge uten å støte andre som ikke tror på kristen jul eller har andre trosretninger eller er en valig humanist. Sovemasker har  også HEF delt ut i forbindelse med skolegudstjenester slik at disse kan sitte med disse på under gudstjenesten for protestens skyld.

At en liten minoritet som HEF skal holde på med dette narrespillet hvert eneste år er det ikke bare kristne foreldre som reagerer på lenger. Jeg tror at de fleste foreldre i dette landet  og lærere begynner å bli lei av at HEF problematiserer noe som ikke er et problem. De fleste foreldre har ikke eller får  problemer med at barna deres går til julegudstjeneste en av de siste dagene på skolen. Tross alt, i julen feirer vi fortsatt Jesus sin fødsel de fleste av oss. Dette speiles igjen i den norske befokning på julaften da 25 prosent går i kirken på julaften.

Min oppfordring til HEF er å slutte med disse tullete utspillene sine hver eneste advent. Vi har større problemer å forholde oss til enn å høre på dette hylet hver eneste år.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt