Verdidebatt

Gelius-forhandlinger

Velger Einar Gelius å kaste kortene for å kunne unngå avskjedssak?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Førstkommende mandag møtes Oslo bispedømmeråd i et ekstraordinært møte for å diskutere Einar Gelius-saken.

Bispedømmerådet hadde for om lag tre uker siden et møte om Gelius. Kvarme må da ha fått tilstrekkelig støtte hos rådsmedlemmene til at han kunne innlede en arbeidsrettslig prosess i forhold til presten. Første skritt var i brevs form å varsle Gelius om at saken var innledet.

Det er rådet som har myndighet til å avskjedige, men det er biskop Ole Chr. Kvarme som fører personalsamtalene med den omstridte presten. Alt tyder på at biskopen forsøker å finne en minnelig ordning som ikke medfører en opprivende arbeidsrettssak.

Men bispedømmerådet vil neppe godta en avtale som gjør at det må forholde seg til stadige nye utspill fra Einar Gelius.

VG melder at det sist mandag var et møte mellom biskop Ole Chr. Kvarme og Vålerenga-prest Einar Gelius. Ifølge avisen møttes de hos advokatfirmaet Hjort. Gelius hadde med seg den erfarne advokaten Sigurd Klomsæt.

Rådene fra ham vil trolig være avgjørende for hvordan Gelius forholder seg til forslag om en minnelig ordning. Vurderer Klomsæt det slik at Gelius har en svak sak, vil presten lettere kunne akseptere at en løsning forhandles fram.

Dette handler også om økonomi. Vinner Den norske kirke fram i en avskjedssak, vil Gelius kunne stå på bar bakke økonomisk. Går han med på minnelig ordning, kan han trolig ta med seg en sluttpakke. I så fall må han frivillig si opp sin stilling.

Les mer om mer disse temaene:

Helge Simonnes

Helge Simonnes

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt