Verdidebatt

Er du i form?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Dette er til alle tider et aktuellt spørsmål: Om en er i god fysisk og psykisk form.- Fordi når vi leser om de store milliardbeløp som går med til sykehus - aldershjem og uførehetspensjon - er det betimelig - å spørre om den enkelte av oss kan være med å forebygge vår helse - og dermed spare store beløp, og avhjelpe - den prekære situasjonen - i ovennevnte institusjoner . -

Jeg mener det er verdt å overveie. Hva kan vi så praktisk gjøre.

1. Det var en eldre dame som sa det så treffende på t.v. for noen år siden da hun ble spurt hvordan hun holdt seg i så god form: "En må plage kroppen sin litt, ellers plager kroppen deg". Det rådet glemmer jeg aldri. (Hun løp visst nok flere km. daglig.) - Men så drastisk behøver en ikke gjøre det. - Det skal jo være nok med å gå ca. en halv time, hver dag. - Om en så driver litt gymnastikk og ellers er i virksomhet - så får en lett den morsjon som "bevelsesapparatet" - Kroppen vår trenger. Søren Kierkegård sier det slik:

"Tap for all del ikke lysten til å gå. For når jeg går, så går det. Jeg går meg til mitt daglige velbefinnende. Jeg går meg fra all sykdom, og jeg går meg til mine beste tanker".

2. Her ser en at både det fysiske og psykiske er det nødvendig å ha omsorg for. - Vi må derfor og huske på den psykiske form er viktig.

Slik Johannes uttrykke det i sitt tredje brev vers 2: "Du kjære! Jeg ønsker at du i alle ting må ha det godt og være ved god helse, likesom din sjel har det godt".

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt