Verdidebatt

Heia den som vinner...

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Patriotismen kommer tydelig frem på Eurovision Song Contest. Det er nesten som et internasjonalt 17. mai

Grand Prix Blogg - del 7

Louise og Kim har surret seg inn i Union Jack. De kommer fra Edinburgh og feirer fullført eksamen med Melodi Grand Prix tur til Oslo. Utstyrt med energidrikk og sløyfer skal de heie Josh i mål med «That sounds good to me».

Stemningen er stor på Telenor Arena. Publikum er utstyrt med norske flagg og lave sko. Her blir det fest for store og små. Noen gjør som Louise og Kim og tar den litt lenger ut. En veldreid herre med ettersittende rosa skinnjakke er det umulig å overse.


Det er mye flagg og bannere her. T-skjorter og capser med ulike land. Ved siden av meg står en spansk tropp med flagg som kapper.
Høvik musikkorps hilste gjestene med «Always look at the bright side of life». Nå venter vi bare på at kronprinsesse Mette Marit skal dukke opp. Trolig to Jens opp i statsråd at ingen, heller ikke de kongelige får lov å oppmuntre sine utenlandske kolleger til å stemme på Norge. Det var kanskje derfor Jonas Gahrs Støre hadde besøk av Frankrikes Jessy Matador og islandske Hera Björk under gårsdagens NRK vorspiel på NRK1.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt