Verdidebatt

Forsker går.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det vises til førstesiden i Nationen i dag.--- "Irettesagt forsker går. Forsker Svenn Arne Lie i Nilf slutter etter å ha fått munnkurv både fra departementet og egen ledelse."--- Nilf er Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning.

Forsker Svenn Arne Lie  hadde en artikkel i Nationen i febr.då.---"Spår vestlandsbrukets død" Landbruksforsker frykter at det ikke vil være bønder på Vestlandet om 15 år".

Mer til jordbruket er ikke det som kan stoppe nedleggelser i utkantstrøk med mangel på attåtjobber å støtte seg til. Haken er FORDELINGEN av støtten.    Har noen observert at en KrFpolitiker har opponert mot overprioriteringen av bønder på gode gårder?    Hvorfor kommer ikke Stortingspolitikere fra Vestlandet og Nord-Norge og andre  utkantstrøk på banen mot det som kan bevises å være en ukristelig fordelingsprofil ?     Er det bukker i blant oss som passer havresekken,som finner det bekvemt å tie urettferdig fordeling  i hjel?

Leder av Norsk Bonde og Småbrukarlag satte store ord på forslag om en omprioritering nylig,også fyldig presentert i Nationen.

Bevis på ekstraforpleining av sentrale jordbruksstrøk:Driftsgranskninger fra Nilf 2008 Rekneskapsresultat.    "Nettoinntekta er samla arbeidsvederlag og forrentning som familien oppnår,etter frådrag av betalte gjeldsrenter og kår."

"Gjennomsnittsinntekta i flatbygdene på Austlandet hadde kr.746 200 i nettoinntekt i 2008."

Den lave inntekten i jordbruket som presenteres i media blir til på følgende listige måte. Gjennomsnittet pr. årsverk,som ikke inkluderer attåtjobben.   Føler kristenmedia seg kallet til å komme på banen,f.eks. med et intervju med Småbrukarlagsleder Ole Anton Teigen.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt