Verdidebatt

Velferdssystem og nasjonal eldreplan

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.


>
> Hvis vi skal  ha et pålitelig velferdsystem også i fremtiden må vi forberede oss på en ny realitet allerede nå, skriver direktør Sigrun Vågeng, Kommunenes Sentralforbund.i Ukeavisen 26. februar.  Hun vet tydeligvis hva hun snakker om, og bør bli hørt. Prognoser om aldringen i befolkningen understreker også  Vågengs fremtidsrettede innlegg.
>
> Det er i den forbindelse  grunn til å spørre hvordan man  egenlig skal møte morgendagens utfordringer. Når ikke det offentlige kan fikse alt i dag, hva da med fiksingen framover? En har inntrykk av at hverken lokale eller sentrale myndigheter hittil  har tatt "aldringsspøkelset" tilstrekkelig inn over seg. Det er ikke nok med demensplan til 2015 og verdighetsgaranti for eldre, når ressursene mangler. Selvsagt kan nok mange kommuner prioritere anderledes, men staten må finne seg i å bære hovedskylden for eldreomsorgens utilstrekkelighet.
>
> Hvorom allting er tror jeg man trenger en  bredt sammensatt eldrekommisjon/velferdskommisjon   For å få fram tankegods   gjerne fram til 2050 for dens saks skyld. Vi har nasjonale planer for ditt og datt, men en nasjonal plan for å løse eldrebølgen savnes sårt. En ev. slik kommisjons arbeid bør derfor blant annet   munne ut i forslag til en slik plan.
>
>
> )
>
>

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt