Verdidebatt

Kvinne-OL?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I følge nrk.no består støtteapparatet, som skal til Vancouver, av 125 personer. Kun 14 av dem er kvinner.

Kari Fasting, professor ved Idrettshøgskolen og forsker på idrettsosiologi, er opprørt over tallene. - Dette (kvinneandelen) synes jeg er dårlig, og det er også en tilbakegang (i f.h.t. Torino.OL).

------

For noen av oss er det er vanskelig å se det store problemet. I hvert fall er det ikke lett å forstå at det opprører resssurssterke og sikkert målrettede personer som professor Fasting ved Idrettshøgskolen, der er en finner den mest ekstreme vinnerkulturen i landet.

Sjefen for Olympiatoppen, Jarle Ambø, beklager (korrekt nok) og sier at de har prøvd å heve kvinnendelen, men at de ikke har lykkes. Underforstått, de har lett med lys og lykte, men ikke funnet flere med den rette kompetansen på akkurat dette feltet.

Og vi som trodde at OL er den ypperste av alle idrettskonkurranser, og at det eneste som betyr noe er resultatene; flest mulig medaljer til Norge. Punktum.

Da er det én ting som teller; at alle funksjoner besettes av de absolutt beste og mest kompetente personene - naturligvis helt uavhenging av hvordan de utstyrt nedetil. Det bør være helt underordnet.

I andre av livets sammenhenger kan nok det være av større interersse.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt