Verdidebatt

Ja til bankpoliti

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Når bankene plikter å avsløre hvitvasking av penger, så er det en god idé at de også får et ansvar for å hindre spillegale.

Selvaag-arvingen Cecilie Nustad sørger for at DnB Nor får en ubehageiig runde i retten i kjølvannet av Bjarte Baaslands gedigne pengebruk på spill.

Cecilie Nustad er en av de store kreditorene som lånte penger til venninnen Bodhild Baasland.

Nustad mener at banken burde ha skjønt hva som foregikk og krever nå 26 millioner av Norges største bank. Saksøkeren hevder at banken burde rapportert Bjarte Baaslands pengebruk til politiet.

Det er bra at saken reises. Uansett hva som blir det rettslige utfallet, så vil bankene bli tvunget til å innta en mer ansvarlig holdning når de ser at en kunde er på ville veier.

I flere omganger sommeren 2006 fikk Bjarte Baasland DnB NOR til å overføre millioner av kroner til britiske Moneybookers. Dette er et selskap som er kjent for å formidle penger til nettkasinoer.

Bankene liker ikke å være finanspoliti, men de er blitt tvunget til å ta en mer ansvarlig rolle. Hvitvaskingsloven kom i funksjon våren 2009. Med denne loven blir bakene tvunget til å rapportere mistenkelige forhold.

Det samme burde gjelde når bankene oppdager at kunder er havnet på spillegaleien.

Les mer om mer disse temaene:

Helge Simonnes

Helge Simonnes

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt