Verdidebatt

Ny kurs for KrF

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Forslag. Leder: Dagfinn Høybråten. 1. Nestleder: Bjørg Tørresdal (kommunalpolitisk talskvinne), 2. Nestleder: Inger Lise Hansen (familiepolitisk talskvinne), og 3. Nestleder: Kjell Ingolf Ropstad (finanspolitisk talsmann). Generalsekretær: Erik Lunde. Medlemmer av sentralstyret: Kjell Arvid Svendsen (samferdselspolitisk talsmann), Laila Døvåy (helse- og sosialpolitisk talskvinne). Filip Rygg (utdanningspolitisk talsmann). Knut Arild Hareide (miljø- og energipolitisk talsmann). 2 representanter fra KrF-Senior, 2 representanter fra KrF Kvinner (Dagrun Eriksen og Ellen Solheim) og 2 representanter fra KrFU. Totalt antall medlemmer KrFs sentralstyre: 15.

Ja til valgfrihet og satsning på velferd!. Ja til kontantstøtte på 160 000 kr for tre- fire- og femåringene og 600 000 kr totalt i Nedkomst- og Adopsjonsstøtte (inkludert 2 års fødselspermisjon) de 2 første årene for barnefamilene. Gratis SFO og barnehage (med en egenandel på 4 000 kr i måneden). Ja til verdighetsgaranti for rusmisbrukere og borgerlønn på 160 000 kr til alle fattige. Ordningen med borgerlønn bør begrenses til 500 000 mottakere totalt i Norge. Borgerlønn istedenfor sykemeldings-støtte, sosialhjelp, arbeidsledighetstrygd, utdanningsstipend og uføretrygd. 8 000 nye behandlingsplasser for rusmisbrukere  (8 mrd kr). Forsterket kamp mot alkohol og narkotika.

Gjerne foreninger, private bedrifter, trossamfunn og stiftelser som eiere av behandlingsinstitusjonene. For eksempel Frelsesarmeen, Kirkens Bymisjon eller Norlandia AS. Ja til 60 000 nye sykehjemsplasser, 40 000 nye omsorgsbolig-plasser og 20 000 nye psykiatriplasser i perioden 2010-2030 til en samlet prislapp på 300 mrd kr / fordelt på 20 år = 15 mrd kr i året. Ja til gratis tannlege, gratis lege og gratis psykolog. Nasjonale handlingsplaner mot selvskading og selvmord, vold i nære relasjoner, voldtekter og seksuelle overgrep, ulovlig innvandring, pornografi og prostitusjon. Satsning på forebygging av psykiske lidelser gjennom 2 helsesøstre på hver barne- og ungdomsskole og satsning på psykologer, leger og helsesøstre i helsetjenesten i videregående opplæring. Ja til etablering av Asperger-syndrom-tilbud, Downs syndrom-tilbud og flere dagsentre for psykisk utviklingshemmede i Norge. 

Ja til demokrati og menneskerettigheter i Tsjetsjenia, Zimbabwe, Sudan, Baskerland, Burma, Tibet, Vest-Sahara, Cuba, Venezuela og Nord-Korea. Støtte etableringen av en selvstyre-administrasjon / uavhengig stat i Baskerland, Vest-Sahara, Tsjetsjenia og Tibet og  Oppfordre ETA, den tibetanske eksil-regjeringen og Daiai Lama, POLISARO, Kongressen av Tsjetsjenias og Dagestans folk til dialog og samtaler med motparten. 

Ja til Menneskeverd og Mangfold. Nei til selvbestemt og selektiv abort og sortering av mennesker med Downs syndrom og andre diagnoser. Erstatte dagens abortlov med en ny livsrettslov og grunnlovsfeste retten til liv. Si nei til aktiv dødshjelp i Norge!. 250 millioner kr til Amathea (en abortforebyggende stiftelse) hvert år uansett om det er en sosialistisk eller borgerlig regjering.  (Målet må være en avtale mellom alle partiene på Stortinget om å bevilge 250 millioner kr fast hvert år til Amathea). 

Ja til en verdig alderdom og verdighetsgaranti i eldreomsorgen. 200 000 kr i pensjon (lik flatt pensjon) til alle over 70 år, som jobber til fylte 70 år. 160 000 kr til alle som slutter ved 60 år, og 240 000 kr til alle som slutter ved 75 eller 80 års alder. Makspris på 4 000 kr i måneden for sykehjemsopphold og hjemmehjelp. Privatisering av sykehjem og hjemmehjelp-tjenester. Ja til 30 % skatt for alle inntekter (dvs arbeidsinntekt, overskudd i private selskaper, aksjeutbytte og andre kapital- og arbeids-inntekter. 0 % formue- og eiendomsskatt og 0 % arveavgift. 100 % arbeidsgiveravgift for bedrifter. 30 % merverdiavgift for alle varer og tjenester i Norge. Ny skatte- og avgiftsmodell for Norge. 

Ja til ett norsk EU-medlemskap (EU er verdenshistoriens mest vellykkede solidaritets- miljø- og integrasjonsprosjekt og ett føderalt EU vil skape fred og velstand i Europa), og økt norsk satsning på NATO, Europarådet, OSSE og OECD. Øke bistanden til 5 % av Norges samlede BNP. Støtte Israels rett til å forsvare seg mot terrorister. Hamas må anerkjenne Israel dersom verden skal anerkjenne Hamas. Ja til sikkerhetsgjerdet på Vestbredden, ja til norsk ambassade i Jerusalem og ja til jødiske bosetninger i Judea og Samaria. Omkamp om ekteskapsloven. Fremme forslag i Stortinget om å forby kjønns- og legningsnøytrale ekteskap i Norge, og sikre alle barn en mor og en far. SI nei til særrettigheter for lesbiske og homofile. Likebehandling av alle grupper.  

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt