Verdidebatt

Min bekjennelse

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg må bekjenne at KrF`s bekjennelsesparagraf bidrar til dobbel desinformasjon. KrF har ingen eksklusjonsparagraf. KrF ekskluderer derfor heller ingen som følge av "bekjennelsesparagrafen", tro eller "troløshet". Men paragrafen signaliserer dessverre at vi kan gjøre begge deler.

Uttalt tro gir ingen garanti for klarsyn, innfrielse eller dugelighetslissens på verdiforankret politikk. Derfor har jeg i flere år tatt til orde for at paragrafen må erstattes med f.eks. en "loyalitetsparagraf" i vedtektene som ikke gir seg ut for å være en teologisk trostest/overprøving. Jeg snakker i stedet om vedtekter hvor tillitsvalgte ved å stille til valg automatisk forplikter seg på partiets grunnsyn/verdiforankring.

Her kan det vises til at basis for tenkningen/politikken er det kristne menneskesyn, nestekjærlighetstanken og forvalteransvaret. Dette er noe som kanskje kan håndteres i ulike variasjoner, men må likevel være tydelig nok til at det kan samle. Poenget er at det nå må legges frem et synlig, tydelig og konstruktivt alternativ, så man slipper å skremme vettet av folk som tror KrF planlegger å stikke ifra dem og det kristne verdigrunnlaget. Det er ingen grunn til polarisering i denne saken. Vi må våge ryddighet - og samtidig ikke underkommunisere ønsket forankring. Vi må forandre for å bevare. Nå har strategiutvalget muligheten til å ta tak, og komme ut med noe som er mer ryddig og samtidig tydelig nok på at KrF blir gjenkjennelig i sin dagelige fornyelse.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt