Verdidebatt

Trivsel i skolen

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Så var vi i gang.

Med lange debatter, mange gode innlegg. Noen som engasjerer og provoserer litt mer enn andre. Men det er sånn det skal være på et landsmøte.

Vi skal i løpet av kvelden gjøre vedtak om hvem KrF ønsker å sitte regjering med. Og vi skal ha resolusjonsdebatt. I morgen skal vi markere 1. mai og debattere helsepolitikk, miljø og mange andre ting.

Men jeg har lyst til å nevne ett innlegg fra debatten i dag. Holdt av en KrFUer fra Telemarks delegasjon, Kathrin Liselott Jensen Peltomaa. Hun har hatt et av det beste innleggene i dagens debatt. Jeg er imponert og engasjert.

Hun snakket om trivsel i skolen. Og sa følgende: ”Når gutten på bakerste rad tydeligvis ikke har det bra så gir du han ikke en gulrot. Fruktpolitikken skaper ikke en bedre skole. Hun henviste selvfølgelig til kunnskapsministerens og SVs svar på en bedre skole: nemlig frukt og grønt(for det varme måltidet har de jo skrinlagt.) Jeg har ingenting i mot at elevene i norsk skole får frukt og grønt, men det revolusjonerer ikke akkurat skolemiljøet. Og som Katrin Liselott sa det så engasjert, så trenger vi en skole der elevene trives. En skole der helsesøster har mer enn ett minutt pr elev.

Det er vanskelig å følge med i skolehverdagen om du har det vanskelig, og du sliter med store eller små problemer. Vi trenger en skole som tar vare på det hele mennesket, og som skaper trivsel for alle.

Vi trenger ny giv skolepolitikken for å skape trivsel. Det legger et bedre grunnlag for læring.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt