Verdidebatt

Med frihet til å velge

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg er ikke spesielt overrasket over at Ap på sitt landsmøte har vedtatt at kontantstøtten skal avvikles. For vi har jo hørt det før. Jeg blir bare litt oppgitt når alt handler om at de ikke vil at folk skal velge det de mener er feil. AP begrenser folks valgfrihet.

Jeg synes at barns foreldre er de beste til å bestemme hva som er best for sine ett og toåringer. (Ja, kontantstøtten gjelder kun frem til barnet er 3 år. Når man hører debattene skulle man tro det var frem til skolealder!)

Når Arbeiderpartiet skyver integreringshensyn foran seg i kontantstøttedebatten blir jeg ikke annet enn oppgitt. Hvorfor gidder ikke regjeringen og AP å sette i verk noen integreringstiltakisteden? Vi har foreslått feks at barn over 3 år med minoritetsbakgrunn skal få gratis kjernetid i barnehage.. Og språkopplæring til innvandringskvinner UTEN at de mister kontantstøtten. Det vil hjelpe på integrering. Å fjerne kontantstøtten sørger ikke for at flere barn med minoritetsbakgrunn i barnehagene.

I tillegg sørger forslaget deres for at flere må stille med sine barn i barnehagekø. For alle vet jo at den lovfestede retten som er måleinstrumentet for om vi har full barnehagedekning ikke gjelder FØR barnet er 1 år og 11 måneder.

Hvorfor kan man ikke erkjenne at noen familier synes det er fint å bruke mer tid hjemme med sitt barn.

KrF går til valg på å fornye kontantstøtten:

5000 til ettåringene i måneden og 4000 for toåringene, også skal en dag i barnehage trekke 20 % av kontantstøtten, så blir det lettere å kombinere barnehage og kontantstøtte. Også vil vi ha barnehage til alle som vil MED kvalitet.

Det er valgfrihet.

Så kan AP bare være så kjipe de bare vil, men de skal sannelig få kamp mot en avvikling av kontantstøtten.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt