Kommentar

Folket vil ha Vinmonopol

Alkoholliberalistene får tommelen ned av det norske folk.

Seks av ti nordmenn vil at vin skal selges på Vinmonopolet, ikke i matbutikkene. Det viser en fersk meningsmåling som Norstat har gjort på oppdrag for Vårt Land. Med tanke på all den hets og usaklige kritikk som Vinmonopolet og norsk alkoholpolitikk er blitt utsatt for gjennom årene, er resultatet i favør av monopol overraskende klart.

Både Venstre og Fremskrittspartiet har sine høyrøstede alkoholliberalister, men de har ikke spesielt godt gjennomslag for disse synspunktene hos egne velgere. Det synes som om folk flest sier nei til butikkvin og ja til polvin blant annet fordi Vinmonopolet oppleves som en leverandør av høy kvalitet.

Det er interessant at nettopp slike argumenter veier tungt også blant vinentusiaster. Der fremheves Polets kvaliteter og fagkunnskap, og man spør hvorfor Rimi og Rema skal tjene enda mer penger, denne gang på å selge vin av kanskje laber kvalitet.

Høyre har snudd og fronter ikke lenger forslaget om å selge vin i butikk. Da er det lov å håpe at Vinmonopolet kan bestå i mange år fremover. Folket har forstått at de er best tjent med denne løsningen. De som vektlegger folkehelsen og de som vektlegger vinkvaliteten har funnet hverandre.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kommentar