Kommentar

Skadefryd følger med på kjøpet

At fjorårsvinner Rosenborg regnes som favoritt før seriestart i Tippeligaen, viser til en viss grad at suksess kan kjøpes for penger. For RBK har, i år som i fjor, det største budsjettet i norsk fotball. Trønderne bruker sju ganger mer penger enn debutantene Hønefoss.

Samtidig er Rosenborg også et eksempel på det motsatte. For det var den sportslige suksessen under Nils Arne Eggen som la grunnlaget for de store inntektene. Eggen vil nok mene at resultatene kom før pengene.

Uansett: Nå er pengene der. Og derfor er det ekstra gjevt for de andre klubbene å slå RBK.

På samme måten må man nesten være fra Madrid for å beklage at Real Madrid ble utslått av Mesterligaen denne uka. De fleste fotballelskere fryder seg over det, hvilket skyldes at Real brukte over to milliarder kroner(!) på å kjøpe spillere før årets sesong.

De satt med et stjernegalleri fra før, men maktet ikke å få dem til å fungere som et lag – slik Barcelona klarte i fjor. I stedet for å jobbe med samhandlingen, valgte Real å kjøpe inn de dyreste spillerne de fant: Kaka og Ronaldo.

Klubben SKULLE vinne årets spanske liga, samt komme til finalen i mesterligaen. Den finalen spilles på Santiago Bernabeu 22. mai. Altså på Reals hjemmebane.

Men det blir uten Real.

Klubben ble slått ut av Lyon onsdag. Dette var sjette år på rad at Real Madrid mislyktes i å ta seg til kvartfinalene.

Pengesløseriet har altså ikke gitt sportslig suksess. Men det har gjort at mange fryder seg når Real taper. Ikke minst alle som holder med Manchester United. Verdens største supporterklubb måtte i fjor se at Real kjøpte deres største stjerne Christiano Ronaldo.

Portugiseren var den som scoret målene til United forrige sesong. Hvem skulle score nå? Vel, det problemet eksisterer ikke lenger. For Wayne Rooney putter ballen i buret i hver eneste kamp. Det skjedde to ganger i Mesterligakampen mot Milan denne uka. United cruiset altså til kvartfinale i overbevisende stil, samtidig som Real ble utslått.

«Deilig, deilig at denne kjøpeklubben ikke går videre. Ronaldo forlot oss til fordel for Real for å vinne troféer, så det spørs hvor lenge han holder ut nå», skriver signaturen «Ah» på Dabladets nettforum.

«Jeg fryder meg over at møkkaklubben er ute av CL. Så bedritent og harry som de oppfører seg på overgangsmarkedet, er det til pass for dem», føyer «Travel» til.

Sagt med andre ord: De fotballklubbene som skruppelløst viser at de vil kjøpe seg suksess, bør vite at skadefryd fra alle utenfor deres egen menighet gjerne følger med på kjøpet.

Så kan man spørre: Har Rosenborg blitt Norges svar på Real Madrid? Eller har RBK  forvaltet sine inntekter på en sunn måte? Hvilken klubb vinner årets serie – og hvorfor?

Les mer om mer disse temaene:

Lars Gilberg

Lars Gilberg

Lars Gilberg er journalist i kulturavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kommentar