Meninger

Kirkelig forfall i Aftenposten

Vi fryktet at Aftenposten skulle bli renset for kirkestoff den dagen Kurt-Johnny Olsen ble satt til andre oppgaver i redaksjonen, men slik har det ikke gått. Derimot er det grunn til å stille spørsmål ved kompetansen hos dem som nå skriver om bisperiene i hovedstaden.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Avisen meldte nylig at Stålsett skulle gå av 1. februar, men fortsatt er det Gunnar som styrer kirkelivet både i hovedstaden og hos Fredrik Skavlan.

Men nå nærmer det seg avgang, og av en eller annen grunn har en busserullaktig romsdaling bosatt i bedehusbyen Stavanger fått en sentral rolle i arbeidet med å finne en passende etterfølger. I en lengre artikkel om prosedyrene for behandling av slike saker, kunne Aftenposten plutselig melde:

«Thor Bjarne Bore er for øvrig en nær venn av statsminister Kjell Magne Bondevik. De to pleier på nyåret å reise på ferie sammen. På turene pleier også tidligere olje- og energiminister Einar Steensnæs å delta.»
Det gikk ikke fram av sammenhengen hva denne opplysningen skulle være god for, men det verste er at leserne forledes til å tro at det bare er disse tre gutta som drar på tur. Fru Bondevik, fru Bore og fru Stensnæs er også med, for ikke å glemme bispen og bispinnen i Bjørgvin, Ole D. og Else Liv Hagesæther.
Alt dette vet jo Kurt-Johnny, så hvorfor overlate pikant kirkestoff til nye folk?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Meninger