Teater

Drar milevis for å se Liv Ullmann

Vanligvis er det folk fra distriktet som drar til Oslo på teatertur. Denne høsten er det omvendt.

Folk fra Oslo drar nå milevis for å få med seg det som uten tvil er årets teaterbegivenhet her hjemme – Liv Ullmann og hennes stjernelag i Riksteatrets «Lang dags ferd mot natt».

– Dette må vi bare få med oss. Jeg har vært en stor beundrer av Liv Ullmann i mange år. Hun er en veldig god skuespiller, sier Ailin Berg (47) fra Oslo.

Sammen med tre venninner kjører hun søndag 26. september de drøye 11 milene til Notodden for å få med seg forestillingen der.

Aldri solgt så mye. I Oslo spilles «Lang dags ferd mot natt» kun seks ganger, tre ganger ved Riksteatrets scene i Nydalen og tre ganger på Nationaltheatret. Billettene ble revet vekk, som de har blitt til en rekke forestillinger landet rundt.

– Vi har aldri opplevd tilsvarende interesse for en forestilling eller solgt så mange billetter på forhånd, sier informasjonsrådgiver Helge Rekdal i Riksteatret.

28 av de 55 forestillingene som skal spilles er allerede utsolgt, mens det er få billetter igjen på 18 spillesteder.

– På Østlandet er det nå få billetter igjen noen steder, som på Notodden og i Sandefjord, så her gjelder det å være rask. Det er noen flere billetter igjen på Vestlandet og i Nord-Norge, sier Helge Rekdal.

Noen ekstraforestillinger i Oslo blir det ikke snakk om, tror Rekdal.

– Liv Ullmann reiser hjem til USA før jul, så det står ikke på planen, sier han.

Premiere neste uke. Ailin Berg er en trofast teatergjenger og tar gjerne turen opp til Riksteatrets scene i Nydalen for å se forestillinger der før de sendes ut på turné.

– Men denne gangen rakk jeg det ikke. Billettene som ble lagt ut i Oslo forsvant raskt, og etter å ha undersøkt litt rundt omkring endte vi altså i Notodden, sier Berg.

Og at det er verdt å ta turen dit for å se Ullmann, er hun ikke i tvil om:

– Jeg har sett Liv Ullmann på scenen en gang tidligere, har sett alle filmene hennes, lest bøkene hennes. Hun er ikke bare en stor skuespiller, men også en reflektert person det er verdt å lytte til. Denne gangen har hun jo også med seg flere andre gode skuespillere. Jeg har heller ikke sett «Lang dags ferd mot natt» tidligere, og det er jo regnet for et svært godt stykke, sier Berg.

«Lang dags ferd mot natt» har premiere i Nydalen i Oslo onsdag 1. september. Turneen avsluttes med et gjestespill på svenske Dramaten i Stockholm 8. og 9. desember. Til disse forestillingene har ikke billettsalget startet ennå.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Teater