Bransjebladet Variety forteller at det står tunge interesser bak prosjektet når filmselskapet Pathé forener krefter med Vendôme Group og britiske Moonriver TV for å fortelle historien om den dramatiske brannen.

Nær ved å kollapse

Notre Dame-katedralen var nærere ved å kollapse ved brannen 15. april i år enn man tidligere trodde. Det kom fram i en grundig gjennomgang av brannen som New York Times publiserte i sommer.

TV-serien vil basere seg på New York-avisens rapportering som i detalj har belyst hvor brannen startet og hvordan brannvesen og politi kjempet for å redde katedralen.

Kulturens hjerte

– Notre Dame er mer enn en bygning. Det er byens fødested og en del av dens sjel. TV-serien vil fortelle det dramatiske som skjedde, men den vil ikke bare handle om den nittende april, sier Vendome Groups Philippe Rousselet til Variety.

Det universelle i TV-seriens fortelling vil dreie seg om «hjertet i et lands kultur og den iboende skjørheten i selve livet» forteller produsenten.

Tsjernobyl-drama

De henter inspirasjon fra TV-serien «Chernobyl» der historien om atomulykken i Tsjernobyl blir fortalt gjennom historien til flere involverte mennesker. Selv om Notre Dame-serien i hovedsak vil være engelskspråklig, vil enkelte skuespillere snakke andre språk for at dramaet skal kjennes så levende som mulig.

Les tidligere saker om brannen:

Var nær kollaps

Lover gjenoppbygging

Milliardærenes pengeløfter er ikke innfridde

Victor Hugo skrev fortellingen som reddet katedralen