Nyheter

Franske milliardærer har ennå ikke innfridd pengeløfter til Notre-Dame

De franske milliardærene som erklærte at de vil gi hundrevis av millioner til gjenoppbyggingen av Notre-Dame, har ikke overført en eneste cent, ifølge kirken.

Bare 9 prosent av milliardene som ble lovet etter brannen, har kommet inn. Brorparten av summen er gitt av vanlige folk som har punget ut små summer, opplyser det franske kulturdepartementet fredag.

– De store giverne har ikke betalt. Ikke en cent, sier Andre Finot, pressetalsmann ved Notre-Dame.

– De ønsker å vite nøyaktig hva pengene deres skal brukes på, og om de er enige, ikke bare betale for de ansattes lønninger, tilføyer han.

De første donasjonene har gått til å betale regninger og lønninger for opp til 150 personer som er ansatt av den gotiske katedralen i hjertet av Paris. Notre-Dames tak ble ødelagt, og bygningens spir raste sammen under en storbrann 15. april.

Noen av Frankrikes rikeste og mektigste familier og selskaper lovet i timene og dagene etter brannen å bidra med til sammen over 8 milliarder kroner til gjenoppbyggingen. Kritikere mente donasjonene handlet vel så mye om givernes forfengelighet som ønsket om å bevare fransk kulturarv.

(©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter