New York Times publiserte 17. juli en grundig rekonstruksjon av brannen som skjedde i Notre Dame-katedralen 15. april i år. Det viser seg at bygget var nærere ved å kollapse enn folk tidligere trodde.

Brannvarslingssystemet i Notre-Dame tok flere eksperter seks år å sette sammen, men resultatet var såpass uforståelig at når det først brant, klarte ikke brannalarmen på en enkel måte å varsle om brannen. I stedet produserte den en nærmest kryptisk beskjed, ifølge NY times.

LES OGSÅ: Pengegaver strømmer inn til gjenoppbygging av Notre-Dame

Kirkevakten som først oppdaget brannen unnlot i tillegg å ringe brannvesenet, og valgte heller å ringe sjefen, uten å komme gjennom. 15 minutter senere svarte sjefen på telefonen, og fortalte at vakten måtte komme seg opp på hovedloftet. Etter å ha gått 300 smale trappetrinn opp til loftet, hadde allerede brannen spredd seg til en nærmest umulig oppgave for brannvesenet å slukke.

Svikten i kommunikasjon mellom sjefen til kirkevakten, kirkevakten selv og brannalarmen, ble avslørt i intervjuer med kirkelige embetsmenn, og de som er ansvarlige for brannsikkerheten. Og grunnen til at Notre Dame fortsatt står er som følge av de store risikoene brannvesenet tok ved å gå direkte inn i flammene i den tredje og fjerde timen av brannen, kommer det fram i NY times.

LES OGSÅ: Ringeren vant hjertene for Notre-Dame