Anmeldelser

Lyset fra marinaen

En utmerket mulighet til å høre deilig høykvalitets-popmusikk fra de siste 25 årene.

Siden 1993 har det Hamburg-baserte selskapet Marina holdt det gående, som en etikett med sterk orientering mot de britiske øyer og med en lang rekke sterke utgivelser bak seg. Nå feirer de seg selv med Goosebumps – 25 years of Marina Records, en forseggjort samling av 40 låter fordelt på tre LP-er eller to CD-er, i tillegg til at musikken også er tilgjengelig i digitale formater.

Et sjømannshjem

På mange måter kan man si at etiketten har fungert som et sjømannshjem for nye utgivelser fra aldrende gentlemen (dessverre få kvinner, så vidt jeg kan se) fra den sofistikerte popens gullalder på 80-tallet, samtidig som marinaen også har hjulpet fram nyere artistkarrierer, som Glasgow-bandene The Pearlfishers og Starless.

Telefonkatalog

Selskapet hadde forøvrig også ansvaret for gjenforeningen av 60-tallslegendene i The Free Design. Ellers kan låtlisten i denne utgivelsen leses som en hvem-er-hvem-liste over band med varierende kommersiell suksess, men høy status, slik som Andy Pawlak, The Pale Fountains og The Bathers, i tillegg til nyere bandkonstellasjoner av folk med fortid i Orange Juice, Josef K og Hipsway.

Og før dette blir en telefonkatalog av artistnavn, får jeg heller skynde meg å si at dette er en utmerket mulighet til å høre deilig høykvalitets-popmusikk fra de siste 25 årene.

Les mer om mer disse temaene:

Ole Johannes Åleskjær

Ole Johannes Åleskjær

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Anmeldelser